tasek Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Witam Trafiło mi sie autko które na fotelu pasażera ma zaschniętą plamę po kleju butapren w wielkości 3x4cm (ktoś kiedyś kupił tubke kleju, położył na fotelu i jak dojechał do domu to jakimś cudem klej się wylał) Część udało mi się zeskrobać ale reszta wsiąkła w obicie i plama jest nadal widoczna. Czym można ją usunąć? Pozdrawiam
silver200 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2014 U mnie swietnie budapren schodzil po benzynie ekstrakcyjnej
zsolpyw Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Kolejnosc rozpuszczalnikow ze wzgledu na agresje taka: alkohol, beznzyna extr, ruzp. uniwersalmy, nitro. Im dalej tym szansa wieksza, ale ryzyko puszczenia koloru na materiale tez wyzsze.
damian87 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 jeśli masz coś dedykowanego to możesz spróbować, solvex, rm 769 lub P.O.G. reszta jak wyżej. benzyna ekstrakcyjna powinna załatwić sprawę, ew toluen
tasek Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2014 najpierw benzyna, potem aceton. Minimalny ślad pozostał ale już jest prawie dobrze. Dzięki za rady
Rekomendowane odpowiedzi