OsiemKilo Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Separator jest wymagany gdy myjesz silniki. Do podstawowego mycia aut wystarczy zwykła kratka z osadnikiem. A nawet nie wiem czy osadnik jest wymagany. Tak było w ubiegłym roku ale chyba w tej kwestii nic się nie zmieniło.
Mess Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 Bracia-Car pod ten sam PKD (45.20.Z) podpada mycie pojazdów ręczne, polerowanie i wiele innych. Też jestem ciekaw jak wygląda to od strony ochrony środowiska. OsiemKilo Ale na samo oświadczenie że nie będziesz myć silników można prowadzić działalność myjni ?
OsiemKilo Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2014 OsiemKilo Ale na samo oświadczenie że nie będziesz myć silników można prowadzić działalność myjni ? Odpowiem Ci szczerze, że nie wiem jak wygląda kwestia zakładania działalności w tej branży. Wiem natomiast jak działają istniejące myjnie obsługowe i separatorów nie mają (oczywiście nie wszystkie). Sam rok temu rozmawiałem z gościem co chciał sprzedać jedną ze swoich myjni, facet potwierdził taki stan rzeczy. Sam też dowiadywałem się o kwestie wodno-ściekowe i sprawa właśnie wygląda tak jak wyżej opisane ale jak to jest w kwestiach formalnych to niestety nie pomogę.
odin88 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Wpisz pierwsze pkd 96 01 z pranie wyrobów włókienniczych a drugie 45 20 z konserwacja pojazdów podejrzewam ze nie będziesz mył 20 samochodów dziennie jak na automatach to w czym problem na pranie tapi czyszczenie wnętrza niepotrzebny separator
lukas93cs Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 Panowie jaki Kod PKD związany za uto detailingiem nie będzie miał kasy fiskalnej?
czarT Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2015 Wie ktoś jak wygląda ta sprawa z separatorami? Szczegóły?
Rekomendowane odpowiedzi