zmstr Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Długo zastanawiałem się nad tym czy wrzucić moją relację, czy nie na to forum. Prezentowałem ją już na fabiaclub.pl ale jakby nie było kosmetykaaut.pl to bardziej wymagający gracze i "zegarmistrze" detali Ale jako, że kto nie ryzykuje, ten nie żyje, zamieszczam, najwyżej zapadnę się pod ziemię Jako, że wnętrze auta miałem już wyczyszczone i wyprane na tip top, postanowiłem zabrać się za kolejny etap prac nad samochodem, czyli za korektę lakieru. Pacjent: Skoda Fabia I Środki: Szampon - Shiny Garage Orange Car Shampoo Glinka - Detailer Center (a'la VP) Poślizg pod glinkę - ClearKote Quick Shine Korekta - Menzerna FG 400, Menzerna FG500, Scholl S17+ Korekta ręczna w trudno dostępnych miejscach - Meguiar's Ultimate Compound Pozbywanie się wypełniaczy - IPA Wyciągnięcie głębi - PB Black Hole Wosk - PB Natty's Red Maszyna - rotacja Ferm, rotacja Flex Akcesoria - tania rękawica, wiadro, Karcher, pady i futra Flexipads 80mm oraz 150mm, halogen, Fluffy Dryer, aplikatory, fibry, tri color i chyba tyle Co do fotek - są w miniaturach, by temat ładował się szybciej, ogólnie kto będzie zainteresowany to otworzy każde zdjęcie w normalnym rozmiarze Zabieramy się za auto: Glinka podczas pracy: Auto przygotowane do korekty: Inspekcja pod lampą: 50/50 po Menzernie: (na bardziej zniszczone elementy szła FG400, na te mniej zużyte FG500, choć w zasadzie to różnicy między obydwiema pastami nie widzę ) Po Menzernie poleciał Scholl i tak to się prezentowało: Na koniec poszedł Black Hole (ręczna aplikacja) i jako wisienka na torcie tym razem PB Natty's Red: Czas pracy: 11 godzin z pomocą kolegi Auto na drugi dzień w małym plenerze:
barteq161 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Auto odzylo, widac w miare ladne 50/50. Efektow po nie ma pod lampa ale chyba nie byla to walka o 100% Dobra robota
skiba Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Auto na drugi dzień w małym plenerze: 11 godzin walczył z autem z rysami, i pojechał w krzaki do lasu... ,żarcik-ładnie odżyło,gratki za chęci
djtomas Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 niewdzięczny kolor do uwidaczniania efektów pracy, ale za to na podczas eksploatacji nie widać rys;)
zmstr Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Dzięki Panowie Jeszcze nie potrafię dobrze fotek z lampą opanować, może dlatego tak relacja wygląda amatorsko. Tutaj jeszcze fotki z pracy nad fotelami z kolegą Mnichu z forum. Użyte środki to Tersus PR101 i EX850 Tapicerka była brudna i poplamiona do granic absurdu. Tak to wyglądało: W czasie prania wyglądało już tak: Po upraniu wygląda jak świeże fotele z salonu
arturskoczek Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Bardzo fajne 50/50 No i wnętrze odżyło.
Artih Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Fajna pierwsza relacja - czekamy na kolejne
wleszczynski Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Dobra robota zmstr. Temat mnie bardzo zaciekawil, bo tesc ma ten sam model Fabii tylko w ciemnym granacie metaliku (bardzo fajny kolor). Jego jednak jest troche bardziej zmeczona na zewnatrz. Obiecalem, ze w wolnej chwili doprowadze samochod tescia do porzadku. Ostatnio zrobilem podejscie do jednego z blotnikow z zestawem Menz i padow Flexi. FG500 na bialej gabce niestety srednio dawalo sobie rade z rysami i aby osiagnac w miare fajny efekt musialem dzialac 3 stopniowo, gdzie pierwszy etap zajal mi sporo czasu. I tu pytanie do Ciebie, czy pracowales tylko gabkami czy moze uruchamiales futro? Pozdrawiam i czekam na odpowiedz, Wojtek
zmstr Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Gąbkami to bym się chyba zaje..... zamęczył FG500/FG400 szło na futrze Lakier wg mnie bardzo przyjemny w pracy w porównaniu np. do Audi, gdzie na A3 pierwszej serii dostawałem furii..
wleszczynski Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Gąbkami to bym się chyba zaje..... zamęczył FG500/FG400 szło na futrze Dzieki! Mialem takie same odczucia na probnym blotniku Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi