Sucre Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem zając się wnętrzem nowego nabytku. Mocno zabrudzone nie było, ktoś w miarę dbał wcześniej i raz na jakiś czas poodkurzał i przetarł czym plastiki, aczkolwiek na pewno milej będzie się jeździło w świeżo wyczyszczonym i zabezpieczonym wnętrzu. A więc do dzieła. Widział ktoś kiedyś trzy pedały w automacie Jak widać dramatu nie było, lecz do porządku też było daleko. Trochę kurzu, jakiś owad w fotelu i najbardziej wkurzał mnie piasek wciśnięty w szwy foteli. Pierwszym etapem było odkurzanie, niestety piasek i inne świństwo poddało się tak łatwo ale z tym powalczyliśmy póżniej Do skóry podszedłem z preparatami Lexola i szczoteczki Colourlock'a. Następnie skórki zostały odżywione leather conditionerem Tak wyglądał fotel po conditionerze A tak przed Analogicznie drugi fotel, przed i po Efekt po bardzo świecący ( aż za bardzo ) ale, biorąc pod uwagę że skóry nigdy niczym nie były smarowane, nie żałowałem środka. Następnym razem dam na pewno mnie bo efekt mnie średnio zadowolił. Zobaczymy po nocce jak to będzie wyglądać. Na koniec zająłem się plastikami i wszelkimi zakamarkami. Pomagał mi pędzelek valetpro i jak zawsze natural look I trochę zdjęć "po" Następnym razem na pewny wylecą fotele, wyprana zostanie podsufitka i wykładzina podłogowa, dziś zadaniem było jako takie ogarnięcie co by przyjemniej się jeździło. Miłego oglądania.
GrzegorzLU Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 bardzo ładnie Ci wyszlo dobry stan skóry z tego co widze
g.pajak Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Fajne wozidło Dał byś jakieś foty z zewnątrz. Możesz zdradzić po co ten trzeci pedał Pamiętam, że w Vito u ojca tak był ręczny hamulec, ale tu jest normalna wajcha PS> nie denerwuje cię "język wroga" w panelu radia/navi? Tak z ciekawości zapytam, czy da się wgrać coś bardziej "ludzkiego" ?
Marcin P. Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 O co chodzi z trzema pedałami i jeszcze jakąś blachą przy pedale gazu?
Randall Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 To nie były jakieś sprzety dla inwalidy ?
Sucre Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Co do skór to rzeczywiście, jak na 13 lat to wyglądają bardzo przyzwoicie. Tył i fotel pasażera tak jakby nikt na nich nigdy nie jeździł. Jedynie fotel kierowcy trochę wygnieciony. Randall trafił, poprzednim właścicielem była osoba niepełnosprawna. Co do języka w menu to jak ogarnę interface bmw to będzie wgrany angielski. Fotki z zewnątrz jak coś przy nim zrobię konkretnego. Na razie mam tylko takie:
czarekcw Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Akurat te lampy w tym modelu 5'tki dla mnie pasują i gdybym miał takiego to ich nie zmieniałbym Takie moje wrażenie czy do pedałów za słabo przysiadłeś?
kamil_rosen Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 No dobra, inwalida, inwalidą, ale suma sumarum do czego ten pedał?
g.pajak Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 No dobra, inwalida, inwalidą, ale suma sumarum do czego ten pedał? Pewnie hamulec do obsługi lewą nogą, a wajcha gazu do obsługi ręką.
maciekd24 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 skora jak dla mnie za bardzo sie swieci a autko fajne troche malo bajerow ma i ktos modzil i nie do konca taki przelifto-polift wyszedl lampy zmienil a nerki i zderzaki zostaly
Sucre Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Maciek dokładnie, ale jak dla mnie to akurat plus, gość wsadził navi 16/9, dolny panel też od polifta, lampy na plus. Zderzak mi nie przeszkadza bo docelowo będzie m-pakiet a za chwilę poliftowa nera. Co do bajerów...szeroka navi jest, szyber jest, podgrzewany świniak jest...do szczęścia brakuje mi jedynie foteli w prądzie, leżą beżowe w garażu i się zastanawiam czy nie przełożyć. Wiadomo mogłaby być podgrzewana kierownica elektrycznie regulowana, elektryczna roleta itd itp ale mnie wystarcza to co jest
maciekd24 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 jak masz bezowy srodek to mozna idealne powiazanie kolorow zrobic bezowe fotele i reszta czarna czyli dywany itd tzw. srodek idealny
wojtassss Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 jak masz bezowy srodek to mozna idealne powiazanie kolorow zrobic bezowe fotele i reszta czarna czyli dywany itd tzw. srodek idealny +1 dokładnie
zegarek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 beżowe siedzenia, a reszta czarna, to wygląda jakby były nie do kompletu ... fuj
Griffe Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 beżowe siedzenia, a reszta czarna, to wygląda jakby były nie do kompletu ... fuj Bez przesady mam tak skonfugurowane fabrycznie i jest fajnie plus wstawki w drzwiach - cala reszta czarna podsufitka i lamowki foteli Fajna auto V8 to V8
zegarek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Nie neguje, że komuś może się podobać, dla mnie wygląda szkaradnie
Griffe Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Oczywiscie szanuje Twoje zdanie
zegarek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Czarne jeszcze bym przeżył, ale w Audi połączenie niebieskiego środka z beżowymi fotelami, to jest dopiero połączenie
Ciastek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 O co chodzi z trzema pedałami i jeszcze jakąś blachą przy pedale gazu? takie coś to ja chciałbym mieć u siebie.... Dzięki temu patentowi nie brudzi/wyciera sie tak wykładzina
Sucre Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2013 Polaczenie czarnego lakieru z bezowym srodkiem zawsze mi sie podobalo. Niestety bezowe wnetrze mam z anglika, wiec ani boczkow, ani tunelu srodkowego lub dywanu brak. Zostaje wiec tak jak jest, ma byc fabryka no chyba z mi sie pozminia za jakis czas to moze na chwile podmienie.
wojtt Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Polaczenie czarnego lakieru z bezowym srodkiem zawsze mi sie podobalo. Była konfiguracja gdzie tylko fotele i boczki były beżowe. Trochę nie w temacie forum ale sam to kiedyś przerabiałem więc przedstawię efekt. Niestety nie udało mi się kupić tego egzemplarza ale po zmianie foteli welurowych na jasną skórę byłem zadowolony
bucky Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 trzeci pedał to hamulec ręczno-nożny w automatacg w Touaregu lub ML'u co jeżdzę też taki jest ale mniejszy i troszkę bardziej na lewo schowany i w sumie prawie nigdy się go nie używa bo skrzynia ma hydrauliczny zwykły jak się na luz da przy okazji ładna pracy
Rekomendowane odpowiedzi