yesfan Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zaczął się czerwiec, więc najwyższy czas na test. Tym razem coś mojej ulubionej firmy z grona tych niedocenianych czyli Autoglym. Autoglym CLEAN ALL to APC, wielozadaniowy preparat czyszczący, z serii dla profesjonalistów. Oto opis ze strony dystrybutora: „Jeden z najlepszych na rynku środków typu APC czyli o wszechstronnym zastosowaniu. Jego skondensowana formuła sprawia, że może być użyty na wszelkie materiały i powierzchnie w naszym aucie. Czyści tapicerkę, plastiki, gumę, podsufitki, maty bagażnika, wykładziny i inne materiały. Sprawdza się na powierzchniach umiarkowanie i silnie zabrudzonych. Wszystko zależy od stężenia preparatu. Jest przyjazny dla środowiska - biodegradowalny. Należy stosować w formie spraya po uprzednim dobraniu stężenia.(na naklejce) Stosowane proporcje: karoseria 1:8 ;silnik 1:4 ; wnętrze 1:10; felgi 1:4 w urządzeniach ciśnieniowych stosować ok 1:50” Pierwsze zadanie przed tym APC to wyczyszczenie felg po zimie. Sporządziłem roztwór 1:6. Spostrzeżenia i wnioski: - łagodny zapach, jeśli ktoś lubi chemiczne wonie to nawet może się podobać - jest niedrażniący i nieduszący, co zdarza się innym APC - skuteczność oceniam bardzo wysoko, nie ma czego się przyczepić - nie zauważyłem, żeby zostawiał jakieś zacieki czy plamy - wydajny To może teraz jakieś wady. Hmmm, naprawdę nie potrafię wymienić. Może kolor? Nawet gdybym musiał zapłacić 40 zł za litr nie narzekałbym, a CleanAll nie kosztuje nawet 20 zł za litr. Dla mnie okazja i rewelacja! Zdjęcia: Sporządzenie roztworu. Użyłem wody demineralizowanej. Co będę mył? Najpierw próba bezdotykowa, AG CLEANALL nałożony na połowę felgi, po czym krótkie spłukanie myjką. Efekt po spłukaniu, po lewej gdzie był preparat – biel, po prawej szarość. Czas na bardziej inwazyjną metodę – pędzel! Czas na „dekiel” Rezultat:
cichy_ Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Fajny test, nie sądziłem, że samo APC tak sobie poradzi z felgami, i to w mniejszym stężeniu, niż zaleca producent. A cena 18 pln za litr to miłe zaskoczenie, jako że akurat szukam APC więc też pewnie kupię AG. A testowałeś wewnątrz autka, np. na plastikach?
yesfan Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 cichy_, przetarłem tylko progi, ale mam zamiar sprawdzić działanie tego APC na bardziej delikatnych i wrażliwych powierzchniach. Dodam jeszcze, że zrobiłem mini test wykorzystując Clean All jako prewash. Wrażenia bardzo pozytywne.
Artih Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Szkoda, że większość testów jest przeprowadzana na tak czystych felgach - bo umówmy się, środek zbyt ciężko nie miał. Nie mniej bardzo ciekawy produkt w ciekawej cenie
patol Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Artih, ale dodać trzeba, że jest to niby zwykłe APC, więc przy fest zabrudzonych felgach ma prawo ich nie domyć... do tego mamy inne środki.
blaszczu Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Artih, ale dodać trzeba, że jest to niby zwykłe APC, więc przy fest zabrudzonych felgach ma prawo ich nie domyć... do tego mamy inne środki. Dokładnie. Dlatego lepiej jest pokazać jego działanie przy codziennej pielęgnacji np zabezpieczonych felg Produkt wg mnie bardzo ciekawy, kończy mi się Nielsen Cyclone i pomyślę o przesiadce na AG bo ostatnio przy pracy z Cyclonem zauważyłem, że jego zapach bywa bardzo duszący
SzPECU Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 To i ja dodam coś od siebie. Przypadkiem wpadłem na niego na popularnym portalu aukcyjnym, mowie "aa.. kupie, co mi tam" tak też zrobiłem i powiem że jestem mega zadowolony. Domywa naprawdę nieźle, traktowałem nim również elementy plastikowe wewnątrz i z nimi wszystko w porządku. Jedyne co mi przeszkadzało to jego zapach, nie drażniący ale na początku mi przeszkadzał. Cóż, mogę tylko polecić, bo w tej cenie raczej ciężko będzie znaleźć lepsze APC.
Geniusz Opublikowano 7 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2013 hehe mam odpowiednie felgi w garazu do testu wżery brudu, brak mycia od chyba 5 lat tylko nie chce mi się ich czyścić teścik fajny, ale felgi wyglądają na tylko "przykurzone"
Rekomendowane odpowiedzi