masa140 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Witam Dziś zabrałem się za mycie auta i ku mojemu przerażeniu zauważyłem, że nadkola, progi i dolna część drzwi są pochlapane białą farbą Najwyraźniej żona lub ja najechałem na jakąś świeżą farbę i wszystko jest pochlapane. Najgorzej wyglądają nadkola, progi i drzwi są w białych kropkach. Farba schodzi pod paznokciem ale przecież nie będę drapał wszystkiego paznokciami. Czym mogę tą farbę usunąć - rozpuszczalnikiem??? Proszę o pomoc
Maxior Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 na lakierniach stosują do mycia nitro tylko musisz uważać bo rozpuszcza wszystko tzn konserwacje a z lakierem musisz uważać bo nitro powoduje iz robi się on miękki i można go uszkodzić ...zdrapać albo zmyć
conrado Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Ja kiedyś usunąłem takie coś preparatem do usuwania smoły i kleju
SzaKal Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Tak jak kolega wyżej napisał, każdy tar remover usunie farbę chlorokauczykową .
masa140 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dziękuję za odpowiedź na pewno spróbuję i napiszę jakie efekty. Pozdrawiam
kubsztyk Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 Mnie gościu mieszając coś wiertarką na 4-tym piętrze na balkonie zachlapał auto. Miałem całe w malutkich białych kropeczkach. Podczas mycia w ogóle nie schodziło. Pod paznokciem już nieco lepiej. Glinka najlepiej i najłatwiej to zebrała.
Rekomendowane odpowiedzi