Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , zastanawiam się co robię nie tak gdyż po korekcie lakieru [Mazda 626 GW Niebieska perła] pastami -FG400 - PF2500 - SF4000- na padach ABW zauważyłem na panelu[maska] pod słońce drobniutkie swirle jakby po padzie co źle robię

Robię metodą następującą:

obieram obszar 50x50 zaczynam od twardego pada [biały] i FG400 tak około 6 przejazdów lub więcej jeżeli jest potrzeba w zasadzie staram się aby zostało mało pasty na panelu , następnie PF2500[pad pomarańcz średni] około 5 przejazdów a nawet do wypracowania pasty i na koniec SF4000[pad czarny miękki ] w sumie podobnie jak poprzednie efekt jest piękny ale w blasku słońca nie jest 100 % widać mikro swirle między pastami wszystko wycieram fibrą

Z góry dziękuje za podpowiedzi

Opublikowano

Właśnie nie posiadam , jutro postaram się uwiecznić

Bez mocnego słońca nic nie widać jest super tylko przy bardzo wnikliwym i ostrym słońcu i wprawnym oku pytałem znajomego on nic nie widzi na słońcu :) mówi że jest piknie :o

Opublikowano

Często to znaczy co ile ? Co przejazd (wypracowanie pasty) ? Wystarczy szczoteczką ?

Opublikowano

Artih, ma być czysty, nie zapchany, suchy - zawsze. Nie ma zasady co ile się czyści. Używaj kilku czystych. Zabierając się za auto z jedną gąbką jednego typu :? będzie ciężko...

Opublikowano

A więc przejechałem raz jeszcze całą maskę Menzerna 2500 i póżniej 4000 i jest ok . Dzięki za rady .