HubertRinkon Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Witam Postaram się przedstawić działanie produktów Saphir Renovating Cream - krem z pigmentem Saphir Recolorant - krem koloryzujący Avel Savon Nettoyant Regenerant - Mydło regenerujące Avel Renovateur - krem do pielęgnacji Na pierwszy ogień kremy koloryzujące . Aplikacja ja używałem mikrofibry na nią wyciskamy "krople" kremu i nakładamy na uszkodzony fragment skóry . Czekamy 10 min przecieramy czystą częścią fibry . Proces powtarzamy do uzyskania zadowalających nas efektów ( najczęściej 3 razy ) Trwałość minimum pół roku nic się nie dzieje trzyma się elegancko . Czy wytrzyma dłużej myślę że tak . Proponuję używać w rękawiczkach bardzo brudzi ręce , mikrofibra jako aplikator hmm może być niestety potem nada się tylko do tego ( zabrudzenia nie do usunięcia ) Kilka fotek lepsze zdjęcia kierownicy "wsiąkły" moja ocena 10/10 Mydełko Ostatni produkt w dzisiejszym teście krem do pielęgnacji Tutaj obrazowo jest najtrudniej uchwycić jego działanie . Bardzo mocy zapach skóry . ( wręcz nachalny ) Efekt skóra gładka , odżywiona . Podobny produkt który używałem to Wurth skin care Wurth mleczko , tutaj mamy konsystencję stałą ( powiedzmy jak w woskach ) Efekty porównywalne . Subiektywnym zdaniem POLECAM Ps. Relacja zostanie uzupełniona o szczegółowe zdjęcia z renowacji jasnej skórzanej tapicerki .
Moderator rychu Opublikowano 12 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Ten mieszek w Nissanie jest zrobiony za pomocą Saphir Renovating Cream czy Saphir Recolorant? Brakuje mi trochę zbliżenia na te najbardziej uszkodzone miejsca
HubertRinkon Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Postaram się o jakieś jeszcze lepsze zdjęcia . Mieszek zrobiony jest Saphir Renovating Cream ale według mnie oba produkty dają radę ( mają bardzo podobne działanie )
Marco Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Krem do pielęgnacji jakie zostawia wykończenie?
kedar Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Krem do pielęgnacji jakie zostawia wykończenie? Nadaje się do pielęgnacji skórzanej kierownicy?
HubertRinkon Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Wg mnie nadaję się również do kierownicy , nie zostawia śliskiej powierzchni . Odżywia skórę ale nie pozostawia efektu "śliskości"
pLaYmAn Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Efekty faktycznie całkiem niezłe 300C z jakim silnikiem ?
Tomek WRO Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Jak dbać/czyścić fotel czy kierownicę po użyciu Saphir Renovating Cream Normalnie cleanerem do skór, odpowiednio rozcieńczonym APC a potem nałożyć jakiś balsam, np. AG Leather Care Balm? Chodzi mi o późniejszą i normalną pielęgnację.
HubertRinkon Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 pLaYmAn, 300 C 3.5 w mało spotykanej wersji AWD tym bardziej z salonu PL . Tomek WRO, Do mydła dołączony jest aplikator ( gąbka ) którą czyścisz po czym wycierasz do sucha fibrą .
Tomek WRO Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 HubertRinkon, chodzi mi o późniejsze dbanie po aplikacji tego kremu. Jak np. raz w tygodniu czyszczę środek auta, to jak czyścić taką kierownicę wcześniej zaatakowaną kremem.
ppiotrek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Efekty co najmniej zadowalające Będzie trzeba się zaopatrzyć w coś takiego.
Maciej WTN Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 HubertRinkon gdzie można dostać taką palete z próbkami kolorów? Ewentualnie mógłbyś zrobić lepsze zdjęcie, szczególnie odcieni koloru czerwonego ?
Marco Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Odżywia skórę ale nie pozostawia efektu "śliskości" Chodziło mi o efekt wizualny. Mat ,satyna,połysk?
HubertRinkon Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Marco, Z tych trzech możliwych wariantów wybieram SATYNĘ . Maciej WTN, Dostałem do zamówienia . Jutro Ci zrobię zdjęcie . Tomek WRO, APC 1:10 - pędzelek , mikrofibra .
JerzyF Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Jak dbać/czyścić fotel czy kierownicę po użyciu Saphir Renovating Cream Normalnie cleanerem do skór, odpowiednio rozcieńczonym APC a potem nałożyć jakiś balsam, np. AG Leather Care Balm? Chodzi mi o późniejszą i normalną pielęgnację. Ja kierownicę, biegi robiłem zarówno Renovating Cream jak i Juvacuirem - oba moim zdaniem się nadają. Pielęgnacja jak przed renowacją - normalne Cleanery do bieżącej pielęgnacji. U mnie teraz Cleaner Colourlocka w użyciu. HubertRinkon gdzie można dostać taką palete z próbkami kolorów? Ewentualnie mógłbyś zrobić lepsze zdjęcie, szczególnie odcieni koloru czerwonego ? Tu masz karty kolorów: http://www.multirenowacja.pl/webpage/karty-kolorow.html Ale lepiej na żywca: http://www.multirenowacja.pl/category/u ... ty-kolorow Jak robisz konkretniejsze zakupy możesz wynegocjować gratis - czasem się udaje. Najważniejsze dla mnie, że kolory można ze sobą mieszać. Miałem już kilka nietypowych, a z taką paletą i możliwością mieszania - można wszystko.
blaszczu Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Dzięki za test - szukam właśnie dobrego środka do lekkiej regeneracji skór na kierownicy i gałce zmiany biegów bo mam lekko wytartą. Chętnie sprawdzę te środki i wstawię moje spostrzeżenia na ich temat BTW. Gdzie je można kupić?
mamut103 Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Na pewno są w detailershopie. Ja do Siebie też muszę pomyśleć nad takim balsamem koloryzującym, bo mam jakieś przycierki na skórze
JerzyF Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja kupuję tu: http://detailershop.pl/pl/c/Skora/89/1/ ... ducer_71/1 lub tu: https://www.multirenowacja.pl/category/saphir-43 Z resztą obie firmy są obecne na forum w dziale handlowym. Koniecznie zamieść fotorelację - lubię takie renowacyjne fotki
danielek. Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Pozwolę sobie zabrać głos w temacie jako użytkownik Saphir/a. Stosuję ją średnio co 8 miesięcy pastę kupiłem 2 lata temu i mam jeszcze na 1-2 aplikację po 3-4 warstwy ,daję bardzo fajny efekt na vagowskiej skórzanej gładkiej kierownicy niestety lubi brudzić spodnie przy wsiadaniu,w moim przypadku gdy mam telefon w kieszeni i w momencie gdy napina się na nim materiał spodni w kontakcie z kierownicą zostaję czarny ślad Poza tym mankamentem nie zauważyłem negatywnych stron Saphir/a. Bardzo dobra alternatywa dla kogoś kto ma podniszczoną skórę a chcę ją zostawić w ori stanie zamiast obszywać. Tak to wygląda w moim przypadku http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=15 Niedługo będę robił od nowa bo widać ubytki pigmentu więc nie omieszkam zrobił małą relację.
mamut103 Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Bardzo odbija się na ubraniu? Chciałem użyć go na siedzisko tylnej kanapy, ale nie chciałbym zniszczyć nikomu tym ciuchów...
JerzyF Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Ja nie mam takich doświadczeń - jest OK. Najlepiej wykonaj próbę. Tubka coś ok. 30 PLN, więc dużo nie ryzykujesz. Myślę, że sporo zależy od samej skóry. Przed aplikacją dobrze ją tylko odtłuść, bo jak na brudną lub tłustą skórę będziesz nakładał to nic nie będzie trzymało
PITERd Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Koniecznie należy skórę mocno odtłuścić np IPA, i wtedy działać z Saphirem. Do foteli przeznaczone są balsamy koloryzujące, możemy przekazać czarny do testów, pod warunkiem przeprowadzenia foto relacji przed i po. http://carok.pl/index.php?action=przegl ... oducent=-1 więcej o testach Saphir można przczytąc tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 56&start=0
blaszczu Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Koniecznie należy skórę mocno odtłuścić np IPA, i wtedy działać z Saphirem.Do foteli przeznaczone są balsamy koloryzujące, możemy przekazać czarny do testów, pod warunkiem przeprowadzenia foto relacji przed i po. http://carok.pl/index.php?action=przegl ... oducent=-1 więcej o testach Saphir można przczytąc tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 56&start=0 Ja byłbym chętny ale mam do zrobienia tylko kierownicę i gałkę zmiany biegów - jeśli Was to satysfakcjonuje to się zgłaszam
mamut103 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Poszło PW Pacjent to siedzisko kanapy tył
marszo Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Używałem, saphir krem czarny i jedyne co mogę powiedzieć to WOW miałem przebarwioną, gdzieniegdzie przetartą kierownice, krem po 3 krotnym nałożeniu bardzo ładnie wszystko pokrył...po 4000km w dalszym ciągu ładnie się wszystko prezentuje. Stosunek- jakość/cena- rewelacyjny produkt.
Rekomendowane odpowiedzi