martinezzg Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 koledzy , mam pytanie - bo już nie kumam, podczas czyszczenia skóry robią mi się takie drobinki - jakby skóra schodziła - myłem ją CL strongiem więc uznałem ze jest za silny i użyłem zwykłego - dalej to samo? wcześniej te same fotele potraktowałem tak samo i nic się nie działo... czy dolanie wody ma tu jakiś wpływ ze robią mi się takie paprochy pod szczotką?
Marco Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 A po przetarciu są ślady ze farba zeszła? czy to jest na pewno skora?
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 martinezzg, Proste, po porostu zeszła w końcu warstwa bezbarwna, czyli wykańczająca. Teraz przy każdym czyszczeniu będzie chodzić farba, kolor. Zostaje tylko ponowne malowanie.
martinezzg Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 no właśnie żadnych śladów nie ma zeby gdzies farba schodziła.....najbardzie dziwi mnie fakt ze wcześniej nic się nie działo a teraz taki mi się przypadek trafił
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Od razu nie zobaczysz że farba schodzi ... Skóra jest ,,lepka`` po wyczyszczeniu ?
martinezzg Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 nie jest lepka - normalna raczej jest..... właśnie tak sobie na fotel lookam i nic nie widzę zeby coś schodziło...
SzaKal Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 martinezzg, Chodzi mi czy od razu po czyszczeniu skóra się ,,klei`` Albo można to sprawdzić w prosty sposób : pośliń palca i potrzyj po skórze, jeżeli będzie farba na palcu, jak i również w tym miejscu będzie schodzić z fotela to już wiadomo że nie ma warstwy bezbarwnej
Dystrybutor muzycom Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Jaki kolor? Wygląda na wykończenie. Zrób tak jak napisał SzaKal. Ps Nie rozcieńczaj środków wodą. (nie miało to jednak raczej bezpośredniego wpływu na problem)
martinezzg Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 kolor jasny - fotele kler )..kurcze ale w śrdkach (chyba gliptona g12)pisze ze można je rozcienczyć z wodą -25%
Dystrybutor muzycom Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Ja piszę o Colourlock.
JerzyF Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Może wcześniej już ktoś malował tę skórę i słabo utrwalona farba się łuszczy? Konsultowałbym sprawę z fachowcem, który na miejscu mógłby zdiagnozować problem.
Rekomendowane odpowiedzi