Skocz do zawartości

Czym zabezpieczyć matowe drewno.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ma ktoś jakiś pomysł na zabezpieczenie elementów wewnątrz pojazdu wykonanych z matowego "gołego" drewna.

Zależy mi na pozostawieniu matowego wykończenia, a równocześnie na skutecznym zabezpieczeniu.

Opublikowano

Sporo pracowałem przy podłogach, producentem ject chimiver z włoch.

W swoim aucie bym pewnie położył bo efekty są zaje...

Ale skoro auto klienta i się boisz to odpuść

Opublikowano

Tym razem się boję, bo auto drogie, a klient stały, ale pomysł dobry.

2 litry tego produktu wystarcza przypuszczam na 200 aut z takim drewnem.

W sumie coraz więcej aut z drewnem w macie.

Jakiego rzędu to są koszty ?

Opublikowano

Olej do drewna napewno troche zmieni wygląd tego drewna, będzie wyglądać tak jakby było wilgotne. Lekki satynowy połysk. Ostatnio właśnie olejowałem drewno i bardzo ładnie wyszło. BTW mówiąc "gołe" drewno masz na myśli, że niczym nie lakierowane, poprostu oszlifowany kloc drewna ?

Opublikowano

Witam, może nowego nic nie wniosę,ale podpytaj na stronie "producenta" tegoż autka bądź na jego firmowym forum...

ps: aby nie bylo OT -pastą do podłóg (taka jak pastowali w podstawówkach) ;)

Opublikowano

Miałem dziś okazje przyjrzeć się tym elementom w świetle dziennym i jak przedmówca napisał rzeczywiście jest ono delikatnie malowane lakierem o matowym wykończeniu.

Nadal jednak pozostaje pytanie, jaki produkt nałożyć na tego typu materiał, tak, aby był odpowiednio zabezpieczony, a jednak nie uzyskał błyszczącego efektu?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dopiero teraz zauwazylem ten temat. W Audi mialem do czynienia z okladzinami z drewna klonowego wykonczonego w macie. Zabezpieczalem to Swissvax Opaque, nie zminil sie ich wyglad, polecam.

Opublikowano

roomioo, jak się jednak zdecydowałeś na zabezpieczenie czymś tego drewna to daj znać jak wyszło, bo ciekaw jestem ;) hmm.. jakie to auto ? :o