roomioo Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Witam Ma ktoś jakiś pomysł na zabezpieczenie elementów wewnątrz pojazdu wykonanych z matowego "gołego" drewna. Zależy mi na pozostawieniu matowego wykończenia, a równocześnie na skutecznym zabezpieczeniu.
rickson Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 http://www.profiparkiet.pl/index.php/oferta/chemia/55 Zwlaszcza fissativo
roomioo Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Stosowałeś to już w samochodzie ? Auto jest sporej wartości, a w dodatku nie jest moje. Wolał bym nie eksperymentować.
rickson Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Sporo pracowałem przy podłogach, producentem ject chimiver z włoch. W swoim aucie bym pewnie położył bo efekty są zaje... Ale skoro auto klienta i się boisz to odpuść
roomioo Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Wierze, że produkt który proponujesz jest dobry, ale jednak spokojniej bym się czuł gdyby był przeznaczony bezpośrednio do drewna w samochodzie.
roomioo Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Tym razem się boję, bo auto drogie, a klient stały, ale pomysł dobry. 2 litry tego produktu wystarcza przypuszczam na 200 aut z takim drewnem. W sumie coraz więcej aut z drewnem w macie. Jakiego rzędu to są koszty ?
Mrcnsb Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Olej do drewna napewno troche zmieni wygląd tego drewna, będzie wyglądać tak jakby było wilgotne. Lekki satynowy połysk. Ostatnio właśnie olejowałem drewno i bardzo ładnie wyszło. BTW mówiąc "gołe" drewno masz na myśli, że niczym nie lakierowane, poprostu oszlifowany kloc drewna ?
grzybero Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Witam, może nowego nic nie wniosę,ale podpytaj na stronie "producenta" tegoż autka bądź na jego firmowym forum... ps: aby nie bylo OT -pastą do podłóg (taka jak pastowali w podstawówkach)
AutoDetailing Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 "Gołe" drewno w samochodach praktycznie nie występuje. Wydaje mi się, że drewno, o którym piszesz jest polakierowane warstwą lakieru matowego.
roomioo Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Miałem dziś okazje przyjrzeć się tym elementom w świetle dziennym i jak przedmówca napisał rzeczywiście jest ono delikatnie malowane lakierem o matowym wykończeniu. Nadal jednak pozostaje pytanie, jaki produkt nałożyć na tego typu materiał, tak, aby był odpowiednio zabezpieczony, a jednak nie uzyskał błyszczącego efektu?
nivea Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 http://showcarshine.pl/866-race-glaze-w ... aucie.html albo to samo... http://www.car-spa.pl/race_glaze/kosmet ... d_Wax.html w prawdzie nie ma informacji o wykończeniu satynowym czy mat-ale może warto popytać przedstawicieli sklepów czy testowali no i o dostępność tego wosku.
Griffe Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dopiero teraz zauwazylem ten temat. W Audi mialem do czynienia z okladzinami z drewna klonowego wykonczonego w macie. Zabezpieczalem to Swissvax Opaque, nie zminil sie ich wyglad, polecam.
kinek01 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 roomioo, jak się jednak zdecydowałeś na zabezpieczenie czymś tego drewna to daj znać jak wyszło, bo ciekaw jestem hmm.. jakie to auto ?
Rekomendowane odpowiedzi