fazy Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 A Dzisiaj przedstawiam wam tego oto większego lwiaka o ślicznym perłowym lakierze A niżej kilka zdjęć z prac odświeżenia lakieru. Po mimo, że był zadbany, defektów nie brakowało... Głównym celem, jak juz wspomniałem, było odświeżenie lakieru i usunięciu jak największej ilości swirlxów. drobnych kolistych rysek. Grubszych nie usuwałem, z racji tego, ze samochód nie jest przeznaczony na targi typu tuning show, a używane na codzień, niekiedy do Ciezkich prac ! Oto jak przebiegała moja pierwsza korekta Co i jak: Mycie: -Aktywna piana TOP DRIVE w stężeniu na oko 1:3 -Szampon megsa gold class, dwa wiadra + gąbka chemical guys -Glinka meguiars + woda z szamponem dla poślizgu -pędzelki do zakamarków oraz mikrofibra do oczyszczania -benzyna ekstrakcyjna Zabezpieczanie: -Meguiars Ultimate Protectant -Meguiars Tire Endurance -Meguiars Cleaner Wax - na szybko, jak będzie odpowiednia temp pójdzie Pete's 53 Korekta: -DAS-6 -SSR3 miejscowo -Meguiars UC -Menzerna SF4000 -3 kolory flexipad 135mm + biały i pomarańczowy + gąbka do wosku 80mm Czas pracy około 20 godzin na samą korektę. ENOJY....... Przed korektą Oklejanie Kiepskie, bo kiepskie, ale 50/50 też jest Wynik finalny :] Na koniec w całej okazałości, niestety jak na nieszczęście słoneczka brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Chyba nie ten dział... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 A co jest źle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 idealnie 15 zdjęć kolor ciężki do fotografowania, ale mimo wszystko można by trochę więcej zdjęć z etapów pokazać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Niestety zdjęcia jedynie z korekty, wcześniej byłem po za zasięgiem aparatu. Przy kolejnym autku postaram się zrobić pełną relację. cash, co do fotografowania, masz rację, robiłem setki podejść i wybrałem tylko kilka zdjęć, moim zdaniem najlepszych. Dlatego też nie chciałem zawalać byle czym, stąd tylko tyle ujęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 fazy, Praca fajna, ale mnie interesuje jedno ... jakim aparatem robiłeś te fotki ? i czy je czymś poprawiałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 wyszło fajnie ale relacja trochę uboga:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 SzaKal, Akuranie lustrzanki pod ręką nie miałem, więc odkurzyłem ręką, starą kompaktową hybrydę - Lumix FZ-30. Zdjęcia były przyciemniane/rozjaśniane + zamalowywanie tablic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Tylko po co komu lustro do relacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Camel-, Lustrzanka, to mój podstawowy aparat, więc dla mnie to normalne a że nie mialem jej w domu, wolalem wziąść cyfre, niż robic telefonem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek. Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Po pierwszym zdjęciu pomyślałem "fajna duża bryka = fajna obszerna relacja" A tu tylko kilka zdjęć rodem z działu "co dzisiaj zrobiłeś...." Mogłeś dodać też kilka fot z prac nad środkiem. Może lepiej poczekać tydzień-dwa i dodać kompletną relację z pracy nad całym autem. Duży + za foto nr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HubertRinkon Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Efekt fajny ale mało widać . Jak dla mnie za mało 50/50 ale ja jestem "Mr Fifty Fifty" Nie lubię oglądać w tym dziale retuszowanych zdjęć . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazy Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 danielek., Wnętrza nie ruszałem puki co, podobnie jak reszty. Postaram się poprawić mimo wszystko było to zapoznanie się z lakierem polerką padami i pastami. Widze miejscami niedociągnięcia, ale jak to mówią, trening czyni mistrza, gdyby było więcej czasu poleciał by również glaze #7 oraz pete's HubertRinkon, jak juz mówilem mocne postanowienie poprawy zdjęcia po za pierwszym były jedynie poprawiane jw. ciemniej/jaśniej żeby bylo cos na nich widać, a nie tylko ciemną lub białą plame. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi