damian Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam, sponsorem dzisiejszego testu gąbki jest firma: Krótki opis: "Gąbka do czyszczenia - uniwersalna gabka do wspomagania czyszczenia, moze byc uzyta z sama woda lub z dodatiem detergentu." Gąbka koloru jasno szarego, dość sztywna, struktura można powiedzieć, że delikatnie agresywna, wymiary to 12x6,5x4cm. Do testu używałem tylko wody do jej namoczenia. Pierwszym obiektem do testu jest już wiekowe urządzenie 3w1 Dalej oględziny i oklejanie do 50/50 Namoczyłem gąbkę i czas zacząć test Gąbka po namoczeniu i wyciśnieciu odkształciła się i to nie jest związane z silnym wyciskaniem Dobra test zaczynam od przedniej części urządzenia: Oto rezultat, lewa strona po, prawa przed: Jak widać jest różnica i to większa niż na zdjęciach, bo nie da się tak tego dokładnie uchwycić, a przypominam że gąbka jest tylko namoczona wodą, bez żadnego detergentu. Dobra lecimy dalej, ale trzeba przepłukać gąbkę i co widzimy, gąbka coraz bardziej zniekształcona i powstało pękniecie Teraz czas na prawą stronę: Jak widać ładnie sobie radzi z zabrudzeniem. Teraz czas wyczyścić przy napisie: A teraz wyczyszczone na lewo od napisu: Teraz bok urządzenia: I cały bok wyczyszczony: Teraz przód trzeba cały wyczyścić: ale wcześniej trzeba przepłukać... I mamy taki obraz: A teraz drugi bok, który okazał się w gorszym stanie: Jak widać nie ma lipy jest siła Czas przepłukać gąbkę i sprawdzić na drugim obiekcie testu, którym jest osłonka przeciwsłoneczna w Daewoo Tico. Jest to materiał ceratowy i jak można zobaczyć dość mocno zabrudzony: No to jedziemy i gąbka się posypała Ale za to efekt dość solidny: A tak gąbka wygląda po skończeniu: Podsumowanie: Według mnie gąbka jest bardzo fajna, wystarczy zmoczyć samą wodą i może uzyskać ładny efekt na czyszczonej powierzchni. Wadą jest, że dość szybko się zniekształca i niszczy, ale może przy takim typie gąbki nie może być inaczej... Wychodzi na to, że gąbka to tak na raz, góra dwa razy, nie znam ceny, ale jak będzie niska to nie będzie problemem trwałość. Zamierzałem jeszcze zrobić test w Foce na górnych słupkach, które są jasne, ale nie wiem, czy się jeszcze da zrobić obiektywny, bo gąbka już nie będzie przylegała tak do czyszczonego elementu i może sięsypać, bo tam jest powierzchnia chropowata... Dzięki dla 4nano za możliwość przeprowadzenia testu!
Moderator rychu Opublikowano 2 Czerwca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2012 Używam magicznych gąbek firmy Domol albo Jan Niezbędny i po czyszczeniu tak małej powierzchni, jak np. drukarka wyglądają lepiej. Na pewno nie pękają i się nie strzępią. Można powiedzieć, że wyglądają podobnie ale po dokładnym czyszczeniu 29" telewizora kineskopowego A to sporo większy obiekt i bardziej zbierający kurz.
spons Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Damian, dzieki za test Gabek nie nalzey sciskac i wyzymac, a tym samym nie ma koniecznosci maczania calej gabki w wodzie. Wystarczy umoczyc fragment ktorym czyscimy powierzchnie i juz. Zeby wyczyscic gabke wystarczy "potrzepac" nia troche w wodzie. Jak juz mocno naciegnie wody, najlepiej jest przycisnac gabke to twardego podloza z gory. Gabeczki wybielane traca na wlasciwosciach czyszczacych, poza tym, kazda tego rodzaju gabka jest tak samo krucha. Rychu, sprawdz sam jak bedzie wygladac nasza gabka po telewizorze
ragandbones Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 W takim razie przydałby się jeszcze jeden test, tym razem przeprowadzony zgodnie z instrukcją obsługi.
SzaKal Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Trochę tego typu gąbek na rynku już jest ... jaka jest cena waszej ?
spons Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 W takim razie przydałby się jeszcze jeden test, tym razem przeprowadzony zgodnie z instrukcją obsługi. Kilka gabek poszlo wiec powinno sie cos pojawic Szakal, jeszcze nie ustalona ale bedzie na pewno na przyzowitym poziomie - info postaram sie podac jutro. Wartorowniez zwrocic uwage na wymiar samej gabeczki, z natury te gabki sie scieraja wiec wymiary maja znaczenie, nasza gabeczka to 12x6.5x4cm.
Qandoo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 i kiedy będzie można ją kupić ?? i gdzie
spons Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2012 Towar mamy juz od 3 miesiecy, niestety permamentny brak czasu ogranicza jego wprowadzanie Jakos na dniach gabki powinny sie pojawic razem z koncentratem do szyb i 'klinerem' pod nano. Reszta nowosci, a troche jeszcze tego jest, tez czeka na swoja kolej... przepraszamy ale na prawde ciezko jeszt ogarnac wszystko na jedna chwile
Fancivi Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 No i czas cos powiedziec o wspomnianej gabce. Pierwsze wrazenie jak ja zlapalem to mysl " gabka do ukladania komopozycji kwiatowych" Ale pomacalem ja dokladniej i okazala sie calkiem calkiem, twarda idealnie do prac wszelakich. Fotorelacji nie ma jeszcze, przy okazji prac cykne jakies foto ;D ale zwykle szybciej dzialam niz zdjecia robie. Ale do rzeczy, uzylem jej do czyszczenia foteli skora/alcantara. Pracowalo sie ja bardzo przyjemnie, zwlaszcza w miejscach laczenia materialow. Doczyszczenie po pracy, solidna kapiel pod prysznicem i jak nowa po wyschnieciu. Do czyszczenia el. plastikowych zewnetrzych tez sie sprawdza z racji swoich rozmiarow i rantow. Mozna idealnie doczyszczic plastik nie ruszajac lakieru. Napewno bedzie sie sprawdzala do czyszczenia powierzchni gladkich czy to w domu czy aucie. Jezeli kwota zakupu takiej gabeczki bedzie rozsadna napewno bym sobie dokupil jeszcze jedna
Qandoo Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dokładnie ja też na nią czekam spons a może można się jakoś dogadać przez forum ??
spons Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 Gabeczki sa u nas, nie wstawione tylko jeszcze do sprzedazy... 1szt. 4,99 6szt. 26,99 10szt 39,99 Stawki w PLN
spons Opublikowano 15 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2012 Troche zeszlo z tym "na dniach" KLIK
Chabsu Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 tak ja i mi na obiecanym tescie gabeczki, Ida Swieta porzadki domowe, a pare dni temu Mama marudzila ze chce zestaw skorzany wyczyscic i planuje kupic w Leclercu jakis czyscik do skor, mowie dej se Matulu spokoj, sprobujemy z magiczna gabeczka od 4nano. Odpowiedz byla taka: a wez chcesz to probuj jak myslisz ze doczysci. a tutaj psikus, na pierwszy ogien poszedl tzw hoker na ktorym sie albo lezy albo trzyma nogi wiec byl dosyc mocno zabrudzony. Niestety moj aparat pomimo tego ze duzy to nie robi za fajnych zdjec przy sztucznym swietle. Roznica zauwazalna: tutaj odrobina humoru i po lewej wyczyszczone po prawej nie: Zdjecia nie oddaja efektu, jutro w swietle dziennym porobie normalnej jakosci fotki i powrzucam. Slowa Matuli gdy zobaczyla efekt? "o cholera jak fajnie, super :)". Dodam ze to nie koniec testu owej gabeczki, gdyz mam na celowniku nie lada wyzwanie.
kubik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Karny Kutacz,za zapuszczone skóry jest
spons Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Polecam wspomoc sie predatorem, bedzie duzo szybciej. Patrzac po kolorze gabeczki jest tam co robic
Chabsu Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 no wstyd troche ale przynajmniej test miarodajny pt. "czy beda jak nowe?" Predator nie bedzie szkodliwy dla skory?
spons Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Czy beda jak nowe zalezy tylko od stanu skory. Predator nie uszodzi skory, acz kolwiek zawsze zalecamy test na malym kawalku. Psikac male ilosci na gabke bo skora ogolem nie lubi wody.
Chabsu Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Dlatego po kazdym kawalku wycieralem ja do sucha mikrofibra
maciekd24 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 ja predatora testowalem na fotelu ze skory i nic sie jej nie stalo
Carire Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 spons, jak wychodzi taka gąbeczka w stosunku do oczyszczenia felg? 1 sztuka starczy czy to wszystko jest uwarunkowane w jakim stanie sa felgi?
kubik Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 spons, jak wychodzi taka gąbeczka w stosunku do oczyszczenia felg? 1 sztuka starczy czy to wszystko jest uwarunkowane w jakim stanie sa felgi? Starczy na 4 dobre szczury ogarniane z zewnątrz i wewnątrz
spons Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 spons, jak wychodzi taka gąbeczka w stosunku do oczyszczenia felg? 1 sztuka starczy czy to wszystko jest uwarunkowane w jakim stanie sa felgi? Wlasciwie zalezy od ksztaltu ramion od wewnatrz, z zewnatrz zazwyczaj felgi sa dosc czyste wiec tam gabka sie nie postrzepi, natomiast na tylnych ramionach roznie bywa. Na same obrecze wewnatrz jedna sztuka powinna styknac na wiecej jak komplet.
Carire Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 spons, super, to jak kupie to dam znac i zrobie jakieś poglądowe zdjęcia
Rekomendowane odpowiedzi