herusek14 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Witam Was wszystkich Żeby nie być gołodupcem to pokaże co nie co.. Jestem trochę zmartwiony tym "tłokiem" w PSB więc coś wkleję aby usłyszeć parę słów krytyki/porad bo dążenie do perfekcji to nic złego I nie jest to praca na miarę konkursu bo nie robiłem jej z takim zamiarem Jako że Święta, a Wielki Tydzień to czas wielkich przemian... tak więc chciałbym Wam pokazać małą przemianę Audi A4 Avant 2000r. Od razu chciałbym prosić o wyrozumiałość, ponieważ to 1 moja taka relacja na jakimkolwiek forum itp... a tym bardziej, że jak wrzuciłem fotki na serwer to mi je poobcinało :-w Pierwsza moją prośba, no i chyba ostatnia .. poczekajcie aż załadują się wszystkie fotki.. ok 130. Aha... no i nie ma tu korekty i woreczków.. więc sorry I nie czuję się gorszy A więc.. ruszamy z wycieczką Na początku może co z czym i jak: Mycie: Aktywna piana Vp Nautral Snow Foam Mr.Marolex (nie czuje się gorszy ) Rękawica Ludwik..(tak tak Ludwik aby odtłuścić wszystko ładnie) APC Daisy Pędzelki Szczotki Ręczniki Janka Niezbędnego itp Dekontaminacja: Glinka BH regular Nafta oświetleniowa do smoły Lubrykant (woda+parę kropelek APC) Opony: Apc+szczotki Vp Traditional Tyre Dressing Felgi: Apc Pędzelki Szczotki Vp Blue Gel 1:3 Fk 1000Hi Temp Plastiki i uszczelki: Vp Dionizus Trim Glitz Przygotowanie pod wosk: DJ LP + czarny pad Monster Shine LSP: Colli 476s Fk1000 Hi Temp Szyby: Niewidzialna wycieraczka Autoland Myjka ciśnieniowa B&D PW1500WB Masa MF itp Jeśli zrobiłem gdzieś "literówkę" w nazwach to przepraszam pisałem z pamięci Tak prezentowało się miejsce pracy.. Trochę brudno więc najpierw małe sprzątanko w wykonaniu właściciela... A tak prezentował się brudasek... Myty od października min 1 raz w tyg VP Poseidon Carnauba Wash-uwielbiam ten szampon a dlaczego pokaże później... W środku nawet nawet.. kolega większość jeździ sam ale o autko dba pod moim czujnym okiem Jeszcze krótka inspekcja spływu i do boju :twisted: Tak tak rejke też ściągamy.. :u I tu problem.. koleżanka ruda się pojawiła ale chwila chwila.. Pistolet pif paf i skapitulowała Już lepiej :u Jeszcze mała przymiarka nowej ramki Felga przed.. I felga po myciu.. Silnik przykurzony... ale nie ma tragedii bo... W październiku to on wyglądał tak :geek: No to pierwsze mycie ! Żeby nie było.. pędzelek musi być :u I właśnie.. dlaczego lubię ten szampon.. ano dlatego.. po umyciu spłukaniu i poczekaniu z 2-3 min. No to teraz glinkowanie.. zacząłem od szyb... Drugie mycie, po glinkowaniu.. Wjazd od ciepłego garażu... suszenie suszenie przerwa na kolacje... i Cleanerowanie... A tu małe czary mary .. ciekawe ile zeszło a ile się schowało wyjdzie w "praniu".. Dobra dobra.. dajmy odpocząć paluszkowi od scrollowania.. bo pewnie troszkę boli, więc troszkę czytania I tutaj wybiła godz 24 i stwierdziliśmy.. idziemy spać.. autko przetarte MFami i tak sobie czekało 12h na smarowanko :twisted: Mieliśmy do wyboru.. Colii i Fk.. każdy kusił czym innym.. ale że kolega lubi trwałość to był mały kompromis.. Na zderzaki maskę dach i drzwi pod listwami.. Fk1000HI Temp A na błotniki i drzwi powyżej listew Colii Sam jestem ciekaw jak się woski dogadają z DJ LP bo celowo nie użyłem IPY.. O Colii się nie martwię ale Fk? Zobaczymy..przed woskowaniem kilka razy docieraliśmy lakier z cleanera Dobra.. koniec odpoczynku.. scrollować :-! Fotek ze smalcowania zabrakło bo walczyłem z woskami.. Colii ok ale Fk nie widziałem czy przeleciałem aplikatorem czy nie Ale fotka z polerowania wosku jest (te odpryski.. ale w wakacje na to zaradzimy przy okazji korekty :u ) Na szybki po glinkowaniu myciu i IPA 2 warstwy Niewidzialnej wycieraczki.. Na suchutkie oponki.. Na tym zdjęciu mogą być wątpliwości czy dokładnie jest posmarowana opona.. odsyłam do zdjęcia wyżej.. Zdjęcie przekłamało bo opona baloniasta. Na plastiki Trim Glitz.. tak tak nie ma lipy ściągamy krateczki ze zderzaka Górne żeberko po.. reszta czeka... Pionowe żeberka zrobione klasycznym aplikatorem bo ta pedzelkogąbka się rozleciała.. Ramce też się dostało.. A tablicy kilka machnięć FK 1000Hi Temp Przykręcanie rameczki... No i detale detale i tak całe auto .. wykałaczka i patyczki do uszu Tak pod maską po całym waxowaniu.. (ta jakość fotek X( ) No i panna po całym SPA (jeszcze raz przepraszam za poucinane fotki ) Ten rant błotnika jest czysty.. ale odpryski swoją siatkę zrobiły.. No i tu tak "po łebkach".. Kolega obiecał że sam tutaj podziała bo chce się wykazać :u Wiem pod zawiasami listwa opuszczona.. Nie sprawdziłem kolegi bo oprócz frontu wszystkie plastiki machał sam.. No i tutaj następuje koniec... Praca trwała 2 dni.. W 1 dzień od 15 do 24 W 2 dzień od 12 do 16 I po tych całych zabiegach auto stało sobie 48h w suchym ciepłym garażu polerowane rano i wieczorem MF Dziękuje za uwagę i zapraszam do komentowania a przede wszystkim przyjmuje na klatę wszelką krytykę Bo tym czym się kieruje to dążenie do perfekcji którą zawsze będzie można poprawić a jestem dopiero 6 m-cy w świecie detailingu :u Do następnego i zdrowych smacznych świąt :-h free picture hosting
TADEK14 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Fajna praca i relacja widac ze audiczka odzyla
whateverek Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Bardzo ładny debiut w PSB Dość nowatorski poślizg (jeszcze takiego nie widziałem nigdzie, ale też i specem nie jestem).
Pavlik Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 herusek14, jak widać nie trzeba mieć stuff'u za kilka $$$ aby nieźle przygotować autko na święta, coby się...cytując mojego ojca "sąsiady w płotach podusiły" Jak będziecie robić korektę, pokuście się o odkręcenie relingów.
gruby_RS Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Przyjemnie się ogląda i czyta, bardzo pozytywnie, jak na debiut w PSB to naprawdę Pędzelko-gąbka faktycznie fanbojska i medialna , ale żywot jej, niestety krótki -potwierdzam
sciema Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 w górnym lewym rogu brudu że hej, widzę jest nas tu sporo z A4 klubu
kamilgt Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jak wyzej, bardzo przyjemnie sie czytalo i ogladało, zabraklo zdjec z czyszczenia nadkoli
maya Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 po wstępie myślałem że będzie słabo, na szczęście się myliłem, super relacja, różnica też po DJ LP kolosalna
bucki Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ładnie ładnie,miło mi się oglądało ,zwłaszcza ,że audi bardzo podobna do mojej . Jedyne co mi się nie podoba to ,rejestracje przykleił bym bez ramek,przynajmniej przednią wtedy nie odstaje ramka tak brzydko,przymierz sobie bez ramki to zobaczysz , że ładniej .
GracjanS4 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Podoba mi się, bardzo przyjemnie się oglądało Pozdrowienia dla właściciela, miło zobaczyć auto kogoś z A4klubu
Sucre Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Bardzo fajnie, lakier po wszystkich zabiegach wygląda mega "mokro".
buff n shine Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 świetna relacja! zazdroszczę warunków.Ciekawe jak sie dogadajją woski z cleanerem?? pozdrawiam
Fr0styyy. Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 w górnym lewym rogu brudu że hej, Obrazek widzę jest nas tu sporo z A4 klubu Ano...
sonax Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Pogratulować relacji i chęci.Raczej na pewno jedyne tak zrobione auto w całym PJA.Często bywam i widzę
patol Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Przed poranna kawką bardzo przyjemnie sie przeglądało... no i fajnie jest zobaczyć naklejkę VAGTeam PS Gdzie można kupić te superPr0, fanboyskie patyczki z gąbką? PS2 zajefajny duży garaż
JM63 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Miła relacja, ładny efekt A co to to za ściereczka? (pod zdjęciem wosków) Gdzie można kupić te superPr0, fanboyskie patyczki z gąbką? Ja swoje w Empiku nabyłem
jodan Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 fanboyskie patyczki z gąbką? U Partnerów też są takie od ValetPRO.
adriano Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 w górnym lewym rogu brudu że hej, Obrazek widzę jest nas tu sporo z A4 klubu Ano... ano!
herusek14 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Miła relacja, ładny efekt A co to to za ściereczka? (pod zdjęciem wosków) Gdzie można kupić te superPr0, fanboyskie patyczki z gąbką? Ja swoje w Empiku nabyłem JM63 Standardowa lecz bardzo "mięsista" MF 40x40.. nic specjalnego Patol W kauflandzie w tamtym roku były w zestawie z pędzelkami... Dzięki wszystkim za miły odbiór pracy...
herusek14 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Mały update z bezdotyku
kinek01 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Super relacja fajnie się scrollowało i był przystanek na poczytanie no i Audi odżyło
Rekomendowane odpowiedzi