Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś posiada myjki mobilne tej firmy, ja mam HD 640 Etronic i już od dłuższego czasu borykam się z ustawieniem pianownicy, piana nie leci gęsta ;p

Opublikowano

pianownica jest P.A. - probowalem juz 2 piany aktywne, teraz zakupie Valetpro lub cos podobnego a nie Atas Dimer :D i zobaczymy, bo cos czuje, ze to jest od slabej jakosci piany. Pianownica jest porzadna, mosiężna, 2 stopniowa regulacja.

Opublikowano

yooz3r, Za dużo wody za mało powietrza.

Jaki roztwór?

PS Yoda jest tylko jeden :-]:-]:-]

Opublikowano

Jest tam taki otwór do zasysania powietrza, sprawdzałem był na pewno odetkany.

Roztwór: 200ml piany Atas Dimer, reszta wody (pojemnik 1000ml) zalany do około 900ml, czyli wychodzi tak jak producent zaleca 1:3 (troszeczke wiecej wody). Strasznie duzo tego plynu w porownaniu jak czytam do produktow Valet Pro.

PS. to jest Yoda detailingujący :P i to nie ja :D to mój mentor

Opublikowano

Za mało do PA

Lej 50:50 rozcieńczenie na końcu i tak będzie na chybił trafił

to jest Yoda detailingujący

:-] nawet ładnie wyszedłem :D

Opublikowano

jak widać to co na etykiecie, mija się z prawdą, bo w większym stężeniu to nawet dobrze brudu nie tknęło... fakt, że to brud po zimie na dostawczym samochodzie.

Opublikowano

Oczywiście jeżeli chcemy i mamy czas żeby piana leżała ponad 30 minut na aucie..

Opublikowano

Chociaż Orange Pre-wash 1:4 też chwile lezy, mimo że gęstsze mleko ale leży :kox:

A to mega słabo pieniące się coś. :/

Opublikowano

Dimer to killer, a killery nie chętnie się pienią. Uważaj na uszczelki i nie stosuj częściej niż raz do roku :idea: