Alvin234 Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Te końcówki są herbicydowe ?? http://allegro.pl/marolex-zestaw-profes ... 96025.html
LoozaQ Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 Te końcówki są herbicydowe ??http://allegro.pl/marolex-zestaw-profes ... 96025.html Dokładnie
adziami Opublikowano 22 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2013 gdzie kupię marolexa w opolskim ? albo gliwicach ? obi, practiker będzie ? czy zostaje mi internet ? w ogrodniczych się już pytałem, nie posiadają rarytasu tego ;/
bedi Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Cześć, mam taki problem. Marolexa przerobiłem na podstawie porad z forum, z dwoma lub trzema filcami z glorii leci taka bardzo mokra piana, która szybko spływa. Może to być wina preparatu, który leję ? mianowicie tenzi truck, czasem z domieszką apc nielsena.
BiLu Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 za mało powietrza - za małe dziurki, albo straciły drożność.
faraon3021 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Ile masz dziurek i jak zrobione? Ile dajesz chemii?
bedi Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 około 50ml, ewentualnie plus apc na 1,5l. Dziurka jedna wytopiona igłą. I pryska tak nie jednolitym ciśnieniem, tylko tak z przerwami siurka, jak by się zbierało trochę i pluje mocniej. Drożności chyba nie stracił, kupiłem nowy i użyłem raptem 4-5 razy A czy Wasze rurki tez mają w środku przekrój takiego jak by plusa? +
luq92 Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 A czy Wasze rurki tez mają w środku przekrój takiego jak by plusa? + Tak. Jeśli leje się woda, to najprawdopodobniej znaczy, że wypaliłeś za małą dziurkę. Ale uważaj, bo wystarczy ją odrobinę za bardzo powiększyć i będzie pluć punktowo śmietaną.
faraon3021 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Trzeba tez pilnowac zeby filc nie wchodzil w koncowke bo moze to dawac "efekt mleka" Pomaga lanca albo siteczko z perlatora
bedi Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 No to chyba, to będzie rozwiązanie... Właśnie nie podobało mi się, że te filce się tak wciskają do środka, ale z drugiej strony to uznałem, że tak powinno być, bo nie ma tam za bardzo miejsca żeby swobodnie leżały.
faraon3021 Opublikowano 23 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2013 Daj znac dla potomnych co bylo
bedi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 jasna sprawa, w weekend zabieram się za temat Jednak w dalszym ciągu wydaje mi się, że mało tam miejsca a ten gumowy oring powinien być przed filcami, czy za ? czy w ogóle go wyciągacie ?
faraon3021 Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Każdy robi jak mu pasuje. Ja mam miesisty filc wpasowany w oring. Sarawdza sie super.
bedi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 kurka, to ja może rozmajstruję końcówkę i pokażę jak to u mnie wygląda bo mam wrażenie, że coś poknociłem I przypomniało mi się, że nie mogłem też dokręcić końcówki porządnie bo się chyba o ficle opierała i bokiem trochę piany leciało chyba napsułem. Wieczorkiem postaram się o zdjęcia i może film jak to działa to będzie łatwiej wyjaśnić, bo teraz to tez możecie wróżyć z fusów [ Dodano: 24 Wrzesień 2013, 17:56 ] Tak to wygląda i też tak jest poskładane według kolejności ze zdjęcia. Wypchało te filce w dzióbek, to chyba źle?
faraon3021 Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 bedi, cos jest nie tak. Filce sa mocno zdeformowane i wchodza w koncowke. Bedzie Ci latwiej z lanca, bo tam jest duzo miejsca na filc. Mozesz tez sprawdzic taka opcje z filcem pod meble.
Misiek_ol Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 Bedi u mnie dokładnie tak samo, filce są mocno zdeformowane. Ale u mnie nic nie cieknie. Wczoraj wymontowałem jedna sztukę i musze zobaczyć jaki będzie efekt tylko na dwóch wkładach. Może faktycznie warto zainwestować w lance i wtedy filce nie będą tak się deformowały.
bedi Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 no nic, w takim razie spróbuję zakupić lancę w obi... Z tego co widziałem, to po prostu budowa wewnętrzna wymusza takie wciskanie filców, bo nie mają tam gdzie się podziać... Po zakupach w obi będę dalej relacjonować. Aha, piana uciekała bokiem, bo przez filce nie mogłem dokręcić końcówki.
luq92 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 bedi, bezpośrednio na niebieską końcówkę połóż wyciętą siateczkę taką jak można spotkać przy kranach. Wtedy nie będą filce wciskały się w końcówkę. Możesz jeszcze spróbować wepchnąć filce w oringi jeśli masz ich kilka, co powinno też poprawić efekt. [edit] Przypomniało mi się, że mi też ciekło bokiem. Jeśli nie masz więcej oringów, to daj siateczkę na końcówkę, potem filce i na koniec oring. Wtedy nie ma bata żeby pociekło
LoozaQ Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 spróbuję zakupić lancę w obi... Raczej Ci się to nie uda, bo w żadnym z Obi, w którym byłem (4 markety) lanc nie mieli. Spróbuj w jakimś ogrodniczym, jednym z dystrybutorów Marolexa: WROCŁAW/SKLEP NASIENNO-CHEMICZNY "OGRÓD"WROCŁAW/SPÓŁDZIELNIA PRACY ZAOP.ROLN.,UL.KARMELKOWA WROCŁAW/ASTRA-PUCH WROCŁAW/INTER-NAS WROCŁAW/HORTICO WROCŁAW/WIGMORS WROCŁAW/PHU KOZŁOWSKI WROCŁAW/KWIATON
pavko Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 bedi a zrob fotke tej czesci NA KTORA nakrecasz to co pokazujesz rozebrane w momencie jak "spust" jest wcisniety i jak jest zwolniony
bedi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 pavko, cyknę coś wieczorem. LoozaQ, wydaje mi się, że widziałem lance w obi na długiej jak kupowałem marolexa, niestety dopiero jakoś w weekend będę miał czas żeby to sprawdzić. [ Dodano: 25 Wrzesień 2013, 17:13 ] film nawet nagrałem ten język w środku to ledwo się rusza http://www.youtube.com/watch?v=BqBpf01g ... e=youtu.be
faraon3021 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Nie wystaje. Jest ok.
pavko Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2013 Nie wystaje.Jest ok. dokladnie to chcialem sprawdzic u mnie wystawal ze 3mm, uciachalem go na rowno z tym czerwonym i niby bylo ok, piane robilo, ale koncowki nie moglem dobrze dokrecic bo jak ja dokrecalem to iglica wciskala spust i spierniczalo powietrze, pompowanie na maxa (zawor nie puszal bo uciekalo "wylotem") pozwalalo spryskac 2-3 panele auta Teraz to biale uciachalem jeszcze bardziej, cisnienie trzyma ale jeszcze nie sprawdzalem jak pianuje.
KORDI Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Kurde i za szybko sie cieszyłem.. Umyłem pare razy auto i za kazdym razem coraz gorsza piana była Jak sie zaczeło psuć to zrobiłem jeszcze jedną dziurkę w rurce,chwile było dobrze i znowu gorzej. Do dołożyłem 4 filca,znowu kicha. Następnym razem dałem 60ml piany na merolka 1500- najpierw była taka piana że tylko smarkała to wyjąłem jeden filc,to zaczeło znowu mleko lecieć A teraz co bymnie robił i jak nie zmieniał to ciągle jest własnie takie mleko co od razu spływa..
Rekomendowane odpowiedzi