lajcik1 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 faraon3021, przypomnę się faraon3021, na jakiej wysokości w rurce doprowadzającej dałeś tą zwężkę z igły?Niestety mój opryskiwacz 5L po wypaleniu dziurki, działa tak: 1 sek. piana idealna, 1 sek. samo powietrze, 1 sek. piana idealna, 1 sek. samo powietrze itd. Jak u Ciebie zachowywał się opryskiwacz po zrobieniu otworu tylko w rurce, bez zwężki?
smalec Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 mam pytanie - czy dokupienie filców z glorii do marolexa poskutkuje "idealną" konsystencją piany? kombinuję z gąbkami ale do ideału jeszcze trochę brakuje i nie wiem czy chce mi się bawić w docinanie nowych gąbek i szukanie idealnego kompromisu pomiędzy ich ilością i ułożeniem.
marcinde Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Zdecydowanie filc z glorii. Ja mam oprócz "standardowych" modyfikacji, założone 4 metalowe siateczki, które zdobyłem dewastując końcówkę od kranu kuchennego:) reasumując: niebieska końcówka, 4 siatki, 1 filc z glorii, uszczelka. Wypas:)
luq92 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 marcinde, ta siatka nie jest zbyt rzadka? Z tego co wiem, to dużo takiej siateczce brakuje do gęstości filca. Raczej nie dostanę takich siateczek oddzielnie? Bo mnie tym zaciekawiłeś PS. Swoją drogą fajny patent by był żeby chociaż jedną siateczkę zapodać bezpośrednio na niebieską końcówkę żeby filc w nią nie wchodził.
samtive Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 mam pełno takiej stalowej siateczki (tata hydraulik) jak mi Łukasz zwrócisz koszty wysyłki listu to Ci podeśle kawałek 4cm x 4 cm
faraon3021 Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 faraon3021, przypomnę się Faktycznie zapomnialem.Przepraszam Zjem cos i smaruje po Marolexa. Liczac do dolu otwor w zwezce jest na wysokosci 17,5 cm
marcinde Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 marcinde, ta siatka nie jest zbyt rzadka? Z tego co wiem, to dużo takiej siateczce brakuje do gęstości filca. Raczej nie dostanę takich siateczek oddzielnie? Bo mnie tym zaciekawiłeś PS. Swoją drogą fajny patent by był żeby chociaż jedną siateczkę zapodać bezpośrednio na niebieską końcówkę żeby filc w nią nie wchodził. Sama siatka oczywiście jest zbyt rzadka, ale głównie służy po to, żeby filc się nie wgniatał. Dzięki siatkom jest idealnie "rozklapciany" i nie zbija się w korek. Nie dostaniesz takich siatek oddzielnie, ale końcówkę do kranu kuchennego kupiłem za jakieś 5-6 zł w markecie budowlanym (z jednej końcówki zrobiłem 4 siatki do marolexa). Przycina się nożyczkami bez problemu.
lajcik1 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 faraon3021, dzięki wielkie A jest możliwość żebyś mi napisał czy to jest np w 2/3 wysokości rurki, bo wiesz, mamy różne pojemności opryskiwacza, a co za tym idzie różne długości rurek Dzięki i przepraszam za zawracanie du.y ale kombinuje i nie mogę uzyskać równego mieszania piany z powietrzem
luq92 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 marcinde, dzięki za podsunięcie pomysłu Zamówiłem już kawałeczek u samtive i jak przyjdzie będzie testowanie
faraon3021 Opublikowano 28 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 lajcik1, nie ma problemu. Cieszę sie ze kogoś jeszcze to bawi i mam z kim podzielić sie doświadczeniami . Mogę oczywiście sprawdzić wieczorem to o co prosisz, tyle ze moim zdaniem nie ma to znaczenia. Ważna jest wysokość słupka wody poniżej dziurki. Reszta rurki wraz z węzem i lanca może mieć dowolna długość .Jesli chcesz sprawdzić jaki to u Ciebie wyglada to zamiast czarnego węża daj jakiś przezroczysty i zobacz jak rozkładają sie pecherzyki powietrza. Gdzieś na pierwszej stronie podawalem jakie powinny być proporcje powietrza do cieczy w mieszaninie.
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Czy do przesmarowania Marolexa nada się smar silikonowy w sprayu? Udało mi się coś takiego tylko załatwić na razie, ale i tam muszę kupić na przyszłość. Coś takiego to jest: http://www.annapol.com/scsusl3-sunnycar ... 10780.html
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Panowie a czy do opryskiwacza FLO można założyć lance z marolexa? ?
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, a poszukac troche http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... start=1380
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, dzięki a przejrzałem cały dział i nie umiałem tego znaleźć
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, czasem latwiej tak https://www.google.fr/search?rlz=1G1SVE ... 4gTP84CgAQ Niz z nasza "szukajka"
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Czyli jutro muszę odwiedzić obi i zakupić lance od marolexa do flo.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, nowe testy mile widziane
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, z tego co się doczytałem to chyba na 98%musi pasować.
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 buka, przykro mi ale tu nie pomoge. Wyglada na to ze koncowka opraskiwacza jest czescia mechanizmu spustowego i jej usuniecie (zastapienie lanca ) moze Cie zatrzymac w lazience na kilka testowych wieczorow
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Hmmm... Kupiłem świeżutkie filce i znów mleko. Wsadziłem zaraz na końcówkę filc w oringu, potem sam filc i na koniec znów filc w oringu. Jeśli dziurka w wężyku byłaby za duża, to chyba bardziej by pluło "grubą" pianą?
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 luq92, jaka masz piane, stezenie?
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, ale tylko dopasowanie gwintów musi się zgadzać czy jeszcze coś
faraon3021 Opublikowano 1 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Wyglada na to ze nie chodzi tylko o gwint samtive, wszystko ok, tylko w opryskiwaczu z Leroya musi zostać ta zielona końcówka, gdyż ona uszczelnia zawór spustowy i teoretycznie na nią trzeba nakręcić lancę.Parę stron wcześniej jest podany przepis na lancę w tym opryskiwaczu - konkretnie strona 88
buka Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 Mogłby ktoś zrobić zdjecie końcówki lancy marolexa? Chodzi mi o koncówke która "wkecamy" do marolexa Postaram się przejść do obi idokładnie to zobaczyć. Jak nie, to pozostanie tylko zakup lancy z flo
luq92 Opublikowano 1 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2013 faraon3021, SHINY GARAGE PERFECT ACTIVE FOAM około 40ml na litr. Być może te filce jakieś felerne, bo po wyjęciu z końcówki są zbite że ledwo idzie przez nie dmuchnąć. Wsadziłem dwa i ciut lepiej. Zaraz zobaczę na jednym. [ Dodano: 1 Marzec 2013, 19:51 ] Wsadziłem cztery filce i w miarę ta piana wyszła, ale poci się na gwincie, a mocniej zbytnio nie mogę dokręcić. Więc jak zrobić żeby na mniejszej ilości filców była piana taka jak na 4? Zmniejszyć czy zwiększyć dziurkę?
Rekomendowane odpowiedzi