kupusso Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Jak wychodzi bardzo gęsta, sucha piana, taka jak do golenia to co jest przyczyną? Obstawiam, że za dużo piany wlałem (50ml piany / 1L ciepłej wody VP ANSF) mam racje?
Swoop Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 (50ml piany / 1L ciepłej wody VP ANSF) zdecydowanie za dużo, powinno być 25-30ml
cyra Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 mam pytanie odnośnie samego pianowania: pompuje marolexa, pianuje i przez te 30 sek. jest ok, a pod koniec zaczyna pluc gestszą pianą, czy to normalne objawy? czy może czegoś daje za dużo (za mało)? I mam jeszcze pytanie odnośnie szerokości filców: jakie powinny by ich rozmiary? wielkości oringa? trochę szersze?, czy może węższe? Pytam, bo pluje mi pianą jakby spod dyszy. z góry dzięki za rady
LoozaQ Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Najlepszy filc jak jest umieszczony wewnątrz oringa. Ja mam też takie, które wchodzą do samej dyszy marolexowej (ok 5mm średnicy) i też się spisują
marcinwdg Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 ja w swoim mam dwa filce jeden który wchodzi w oring i drugi wielkości tegoż oringa wg mnie zapobiega to odkształcaniu większego filca i nie wpychaniu go do środka końcówki ale czy tak jest to nie wiem-mój domysł-bo jest lepiej niż z dwoma dużymi krążkami
LoozaQ Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Proste.... załóż dwa oringi, to będziesz miał więcej miejsca na filce. Możesz też zakupić lancę 15cm do marolexa i tam to już jest miejsca a miejsca
cyra Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 dzięki za rady. Tak własnie myślałem, żeby zmniejszyć filce czy żeby kupić dodatkowy oring, to muszę kupić oryginalny, czy da radę dobrac coś w podobie?
LoozaQ Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Spokojnie dobierzesz oring w motoryzacyjnym albo hydraulicznym. W zestawie z lancą 15cm za 12 zeta też jest oring
faraon3021 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Najlepiej dokupic mala lance. Dodatkowa fajna opcja do zakamarkow i miejsce na filc jak w Glorii
wyrzynacz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Dokładnie jak Faraon pisze . Polecam każdemu nie zdecydowanemu . Już nie występuje 'plucie' pod koniec roztworu.
samtive Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 czy mógłby mi ktoś zmierzyć szerokość gwintu w marolexie ? w sensie ten gwint co się lancę zakręca będę wdzięczny,a mam pewien pomysł
faraon3021 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 samtive, domyslam sie jaki. Lanca do marketowego opryskiwacza.
faraon3021 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Niestety nie mam suwmiarki
LoozaQ Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Gdzieś mi się obiło o uszy, że jest gwint 3/8 cala, ale musiałby to ktoś potwierdzić. Jedyne wyjście to podjechać do Obi, wziąć marolexa z półki i iść na hydraulikę poprzymierzać
samtive Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 na oko centymetrem też możecie podać idealnie dokładnych wymiarów nie potrzeba
LoozaQ Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Looknij na tego: http://www.pl.marolex.pl/produkt/kompre ... us-12.html Ma założony zawór kulowy 3/8 i podejrzewam, że wszystkie takie mają tylko akurat Mastery nie w tą stronę co trzeba i dlatego pasuje tylko jedna lanca. Ale mufa 3/8 z oringiem w środku możliwe, że rozwiąże sprawę podłączenia długiej lancy do Mastera Niestety nie mam kiedy jechać sprawdzić
samtive Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 no to wychodzi koło 15mm,czyli póki co potwierdźcie mi 3/8 i bedzie tutorial na forum
wyrzynacz Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 samtive pomierzyłem lecz na szybko : szerokość- 18mm długość- 21 bądź 22mm z tulejką, bez 18mm gwint- tutaj nie pomogę gdyż sprawdzałem gwintownikiem 1,75 i jest za mały a nie posiadam grzebienia. Czekam na twój patent
Kama Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 gwint- tutaj nie pomogę gdyż sprawdzałem gwintownikiem 1,75 i jest za mały a nie posiadam grzebienia. Zmierz 10 zwojów i podziel wynik przez 10 Wtedy wyjdzie skok
samtive Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 szerokość- 18mm ojojoj,trochę mi to psuje szyki
faraon3021 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 samtive, Dawaj co masz. Postaramy sie pomoc
samtive Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 lanca od marolexa do opryskiwacza marketowego 2L ,tu Marcin zgadł i zwiększenie skoku ciśnieniowego z tłoczka tylko ten gwint mnie trochę dobił,ale tata hydraulik zaradzi prawdopodobnie i pewnie sie podzielę tym koszt pianownicy zmniejszymy praktycznie w 100% koszt opryskiwacza -10 zł lancy-12 zl dysza pianująca około 5 zł,może nawet i mniej
lajcik1 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2013 samtive, wszystko ok, tylko w opryskiwaczu z Leroya musi zostać ta zielona końcówka, gdyż ona uszczelnia zawór spustowy i teoretycznie na nią trzeba nakręcić lancę. Parę stron wcześniej jest podany przepis na lancę w tym opryskiwaczu - konkretnie strona 88
Rekomendowane odpowiedzi