kamilgt Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 szybciej go na 2 wiadra umyję i myją spłuczę. przed myciem ręcznym trzeba zrobic prewash Oo TO jednak nie taka piana jak powinna no może też dlatego że to jakaś zwykła nie markowa. sam sobie odpowiedziałeś, kup magifoam a zobaczysz jak powinna się pienić piana Powiedzcie czy jak auto brudne, wezmę potraktuję go taką pianą z PA i spłucze myjką to auto będzie czyste? nigdy nie będzie czyste jak po umyciu ręcznym. I następne pytanie, jak nie znajdzie się chętny na marolexa czy może być np do APC czy Dimera? apc tak, nie używałem dimera więc nie odpowiem
rustin Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 Kupiłem pianę z showcarshine ale jakaś najtańszą nie ma co to za firma tylko że neutral TO nie dla mnie tyle machania jednak Może kupię do myjki. Najlepsza chyba bedzie PA do lavora?
faraon3021 Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2012 rustin, Jak na kogoś kto jest na forum od 2009 roku zadajesz dość dziwne pytania. Detailing wymaga sporo pracy i czasu i niestety pieniędzy.
wyrzynacz Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Witam. Otoz mam problem ze strumieniem, tzn. nie jest taki szeroki jak u Was na filmach/zdjeciach. Marolex 1l, koncowka heb. niebieska, uszczelka i filce z glorii. Moze to byc przez opryskiwacz bo nie wiem czy nie kupic 1.5 l?
Devdill Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 Przez opryskiwacz to raczej nie . Natomiast powodów może być kilka, za dużo środka, za dużo filców, za mocno dokręcona końcówka. I z tego co ja zauważyłem przy pierwszych dwóch przypadkach nie dość, że zmniejsza się strumień preparatu wyrzucanego przez duszę, to dodatkowo strumień jest tak jakby niejednolity. Jednakże łatwiej byłoby coś doradzić gdybyś napisał ile filców włożyłeś, którego producenta jest to środek i ile go wlałeś do marolexa.
faraon3021 Opublikowano 13 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 wyrzynacz, jesli chcesz zmienic na wiekszy to kup 2 litry. Bedziesz zadowolony
wyrzynacz Opublikowano 13 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2012 A wiec kupilem dzisiaj jeszcze 2000+ i zauwazylem zmiane na lepsze Na szybko sprawdzilem jak chodzi to az za gesta piana byla (bede musial wyciagac filce). Czyzby chodzilo o powietrze ? Piana to VP snow foam.
panek Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 marolex 2000+ "dziurka na gorze" niebieska dysza plus 3 "filce" do butow piana vp i snieg na aucie
faraon3021 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Czyli kolejny zadowolony
wyrzynacz Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2012 Mnie rowniez mozna dopisac do listy zadowolonych . Dalem zwykle filce pod krzesla bo te z glorii jakies takie
panek Opublikowano 18 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2012 czasami sobie nabije top perfect mix z texwash, pianką sie fajnie pierze tapicerkę i podsufitkę faraon3021 dobra robota z pomysłem na przeróbke sprawdzajcie w sklepie działanie opryskiwacza, ja musiałem zawór bezp poprawić bo bym ten teges i popuszczał na niskim ciśnieniu
Lazer Opublikowano 19 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2012 dzisiaj zakupilem filce do butów tak jak panek polecał i jest roznica!
manio49 Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2012 Ja się szarpnąłem na filce od glorii teraz tylko muszę dogadać kupno zdechłej ryby... znaczyyy Magi mam 2 chętnych więc pewnie weźmiemy na spółkę te 5 litrów, z czego hm. 2 pewnie pójdą na giełde
janus_z Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 mam Marolexa 1500, chciałem zakupić tego 2000 ale ten 1500 leżał sobie na sklepie z rok i cena była rewelacyjna no i się na niego skusiłem, a teraz trochę żałuje... A więc mam dwa filce i otworek w rurce tak z 0,8mm, dysza od Kwazara Sf05 110 stopni, piana jest OK ładnie się trzyma tylko jak powiedzmy wleje z 1,2 litra wody, to aby ładnie leciała to muszę calu czas pompować, nawet jednego elementu nie zrobi.. Ile lejecie wody na raz do swojego marolexa 1500 ?, bo na filmach trudno dostrzec poziom, a widzę że jeden element na raz robicie. Druga sprawa na auto "kompakt" zeszło mi jakaś litra środka, nawet dół jadąc dwa razy, choć dysza jest Sf05, nie wiem czy otworek w rurce nie jest za duży i dlatego ciśnienie za szybko spada, lecz jeśli był mniejszy to znowu piana nie leciała...
Tworek Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 janus_z, ten film powinien utwierdzić Cię w tym, że z Twoją modyfikacją jest coś nie halo. Obróć rurkę i wykonaj jedną dziurę szpilką krawiecką, w jednej ściance rurki 10 mm od góry.
faraon3021 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Tworek, Ja tam Ci nie wierze. Na bank masz tam gdzieś podprowadzoy kompresor
janus_z Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 dokładnie cudów nie ma, skądś to powietrze do spienienia musi się wziąć
manio49 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Okej okej, więc chciałbym podsumować kwestię zamontowania zaworka motocyklowego w bańce od marolexa. I tu pytanie - montaż na samej górze (dość kiepsko, bo obłości przeszkadzają) czy na boku? Zmontowane, załóżmy że trzyma Ciśnienie. Ale do jakich wartości pompować? w sumie jest zawór bezpieczeństwa - zadziała jak trzeba? Opcja z zaworkiem motocyklowym jest o tyle wygodna, że na mojej myjni jest kompresor stąd możnaby zastosować easy prespray Oczywiście najbardziej liczę na wypowiedź faraon3021 ale inne opinie też będą mile widziane
czaptan Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Odpowiem na czuja, bo tego nie robiłem. Jako, że normalna pompka dmucha powietrzem w roztwór to raczej nie ma znaczenia, na jakiej wysokości zamontujesz zawór. A ciśnieniem się nie martw, zawór bezpieczeństwa Ci powie kiedy dość. A będzie to dokładnie tyle, ile jest dla zwykłej pompki.
faraon3021 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 manio49, Daj zaworek tak zeby byl wyzej niz gorna linia roztworu. Unikniesz niepotrzebnego spieniania roztworu. Zaworek bedzie dzialal przy pompce i przy kompresorze jedynie obawiam sie ze naruszona konstrukcja zbiornika w polaczeniu z silnym kompresorem moze byc mniej bezpieczna. Dlatego wlacnie chce uzyc kola zapasowego jako zasilanie do opryskiwacza Duzy zbiornik i cisnienie ktore sam ustalam Zbyt duze cisnienie na zasilaniu spowoduje ze bedzie wywalalo piane przez ciagle otwarty zaworek bezpieczenstwa. Chyba ze ma to dzialac na zasadzie Napompowac- odlaczyc.
manio49 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 raczej napompować-odłączyć. napęd z zapasu? jestem za większa mobilność, większy wybór myjni ;P do dmuchania z zapasu trzebaby sobie zarobić przewód z głowicami pod zawór z obu stron, prawda? bo nie widziałem gotowych
faraon3021 Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Latwo ,prosto i przyjemnie. Dodatkowo zawsze mozna w srodku cos "dmuchnac" i uzupelnic cisnienie kompresorkiem np z Lidla na 12 volt.
Borek123 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Wiele osób pisze filce do butów, o jakie filce chodzi?
Devdill Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Borek123, chodzi o filcowe wkładki do butów. Przykład: Wycinasz z nich kółeczka i wkładasz w oring, skręcasz to wszystko i masz pianę
Rekomendowane odpowiedzi