gibki8 Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 Mocno mnie zainteresował temat tego sprzętu. Jako że to mały wydatek to też zapewne spróbuję pomajstrować z tym Pytanie tylko czy w Krakowie uda się gdzieś znaleźć Marolexa 2000 i te końcówki czy nie bardzo
Yanek Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2012 gibki8, w każdym Obi znajdziesz. A w Krakowie ul. Wielicka 259.
Biszkopt Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Próbowałem szukać, ale chyba zadaję źle pytanie szukajce. Więc jeśli możecie, to pomóżcie, może nie było jeszcze na forum? A jak było, to poproszę o odesłanie do tematu Jak mi z pianownicy leci piana tak, że nie ma równego wachlarza, tylko na krańcach jest gęstszy strumień, to czy na to jest jakaś rada? Bo widzę, że u Tworka na filmiku taki ładny, jednolity strumień, w sensie nie ma takich grubszych strumieni na "brzegach". Może jeszcze nie ogarnąłem roztworu?
Paweł_Excede Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Ja muszę sie pochwalić że pokombinowałem trochę ze swoim Kwazarem i wyszło całkiem dobrze. Wychodzi pianka do golenia ale trochę za szybko ucieka ciśnienie z butli no i dysza tworzy pianę bardziej punktowo a nie jak u Was wachlarz. Wsadziłem u siebie zamiast filcu kawałek gąbki i bardzo cienką końcówkę, prawdopodobnie z atomizera. Jest ok ale do efektu glorii jeszcze trochę daleko.
faraon3021 Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Biszkopt, Jesli wszystko masz zroboine tak jak w opisie na pierwszej stronie to postaraj sie filce ulozyc tak zeby nie wchodzily do niebieskiej koncowki. Wychodzi pianka do golenia ale trochę Za silny roztwor lub za duzo filcu(gabki) trochę za szybko ucieka ciśnienie z butli Sprawdz szczelnosc opryskiwacza Za duzya dziurka w rurce dysza tworzy pianę bardziej punktowo a nie jak u Was wachlarz bo Wsadziłem u siebie ............... bardzo cienką końcówkę, prawdopodobnie z atomizera. Jest ok ale do efektu glorii jeszcze trochę daleko. No to teraz wszystko jasne
Biszkopt Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 faraon3021, dzięki! Zwrócę na to uwagę następnym razem...
Paweł_Excede Opublikowano 23 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2012 faraon3021, Na razie musze zaprzestać eksperymentów bo opryskiwacz jest potrzebny gdzie indziej
Tworek Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Mój Marolex 1500 PLUS + wkładki filcowe z Glorii Najlepsza jest 3 scena, gdzie na trzecim wydechu, długo można było już pianować. Jeżeli z Glorii uzyskacie podobną ilość zakr ytych paneli, lub podobny czas pianowania, wtedy chylę przed wami czoła, i przytaknę Wam że Gloria jest warta swojej ceny. Tak więc rękawica rzucona. Poza tematem nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią dojść do porozumienia ze swoimi Marolex'ami, mój ze mną dogaduje się świetnie jak widać PS. czasami żałuję, że nie kupiłem sobie 2000 PLUS, bo na 3 razy obleciał bym całe auto pianą. Ale co się odwlecze to nie uciecze Zawsze można kupić drugi, a ten zostawić na Bilberry.
Zybercik Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Jak dla mnie już dawno Marolex pokonał Glorię. Nie tylko ceną... Tylko reputacja, reputacja. Jak to brzmi 'pianuję Marolexem'
Kubz Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Tworek, film robi wrażenie. Chyba czas zakupić Marolexa 2000
dw4463757 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Tworek, dzięki za film, chyba trzeba pomyśleć o tych filcach Zybercik, nie wiem jak Ty, ja pianuję Glorią 2000
kamilgt Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 A nie mówiłem, że filce od glorii to podstwa
michal88 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Tworek, ile masz filców włożonych? Bardzo ladna piana. Musze rozważyć filce od glorii do mojego kwazara
Kubz Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Tworek, ile masz filców włożonych? Bardzo ladna piana. Musze rozważyć filce od glorii do mojego kwazara W opisie na jutubie jest podane, 3.
miskieusz Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 konkret, muszę w końcu zakupić marolexa
ragandbones Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 No to sprawa jasna, mam zdecydowanie zbyt dużą dziurę w rurce doprowadzającej tlen...Ty piszesz 0,6mm, a u mnie wypaliłem grubo ponad 1mm średnicy Dlatego ledwo starcza mi pary na jeden panel.
faraon3021 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Poza tematem nie rozumiem ludzi, którzy nie potrafią dojść do porozumienia ze swoimi Marolex'ami, mój ze mną dogaduje się świetnie jak widać Jestem dość cierpliwy, ale czasem nawet mi brakuje już siły żeby tłumaczyć modyfikacje kolejny raz, gdzie chyba wszystko jest czytelnie objasnione na pierwszej stronie tematu. I to dwa razy Podobnie jak filce Glorii o których była mowa jeszcze w starym temacie.
ragandbones Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Niektórych informacji nie było, ot choćby tego, żeby nie skręcać wszystkiego do oporu.
faraon3021 Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Ja skrecam tak żeby wszystko było szczelne, i żeby nie uszkodzić końcówki. Nie bardzo widzę potrzebę ustalania siły jakiej potrzeba do skrecenia opryskiwacza. Pewne sprawy uznałem za oczywiste.
MetalMagnes Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Zanim kupię Marolexa, chciałem jeszcze pokombinować ze zwykłym opryskiwaczem. Czy do końcówki widocznej na zdjęciach: będzie pasował: http://www.pl.marolex.pl/czesci-zamienn ... lancy.html + http://www.pl.marolex.pl/czesci-zamienn ... owych.html czy wystarczy tylko: http://www.pl.marolex.pl/czesci-zamienn ... -dysz.html
faraon3021 Opublikowano 25 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Chyba musisz sam sprawdzic bo z fotek nic nie wynika
ragandbones Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 Przełożyłem rurkę o 180 stopni i wytopiłem nową dziurkę, tym razem mniejszą. Zdecydowana poprawa jeśli idzie o ilość piany z pompowania. Wystarczyły 3 pompowania na całe auto, jest dobrze...ale przy proporcji 35ml piany/1000ml wody leciało mleko przy 2 filcach glorii. Praktycznie od razu spływało to po samochodzie. Wcześniej przy dużej dziurce piana leciała super, ale cały czas trzeba było pompować.
faraon3021 Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2012 ragandbones, to daj 3 filce i pilnuj zeby nie wchodzily w koncowke i nie zatykaly wylotu. Przy dobrze wypalonej dziurce jakosc piany ustawiasz przez ilosc filcu i stezenie chemii.
ragandbones Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 Nie no, poddaje się. Wsadziłem 3 filce od glorii, VP NSF 30/1000 - prawie woda 3 filce od glorii, 40/1000 - to samo Ktoś chętny na wysłanie mi pocztą dobrze wypalonej i działającej rurki?
faraon3021 Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2012 ragandbones, nie wiem jak to robisz ze leci Ci woda Musisz je ulozyc tak zeby filc nie zwijal sie w koncowce i nie zatykal wylotu. A wypalenie dziurki to wytopienie igla otworka w jednej sciance Tu nic sie nie da skopac
Rekomendowane odpowiedzi