embargo Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2011 W związku z tym ,że ciężko z informacją jak zachowuje się wosk do felg w połączeniu z środkami czyszczącym , chcę przedstawić mikro test - wosk to Poorboy's wheel sealant nałożony 1,5 miesiąca temu (3 warstwy tak jak producent zaleca odstęp 15min, ładny arbuzowy zapach, łatwy w aplikacji), - do czyszczenia ValetPro Blue Gel wheel cleaner w stężeniu 1:5 podczas testu nie używałem żadnych szczotek itd tygodniowe zabrudzenie felg (tak wiem nie ma tragedii ale jakoś z przyzwyczajenia regularnie myje auto nawet jak jest "czyste") przebieg z 200km trochę w deszczu/mżawce trochę po suchym, Zabrudzenie: spryskanie suchej powierzchni blue gel: Środek na felgach działał przez czas spryskania wszystkich 4 kół I tak przy okazji tak wygląda 2 tygodniowy ( 2 mycia) AG instant tire dressing - przyjemny satynowy efekt ładnie odpychający wodę i zanieczyszczenia: Co do wheel sealant jestem bardzo pozytywnie zaskoczony trwałością i efektem i szczerze polecam Tak pro forma zdjęcia prosto z aparatu bez edycji. To wszystko dzięki za poświęcony czas.
radziej Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Spoko relacja, osobiście po wheel sealant użyłbym ValetPro Bliberry Wheel Cleaner, ponieważ Blue Gel powoduje osłabienie/zmywanie sealantu
michałoś Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 A ja myślę, że autorowi chodziło o wytrzymałość wosku. Chciał pokazać, że nawet VP BlueGel w takim stężeniu go nie rusza. Fajna relacja
Rekomendowane odpowiedzi