koza Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam serdecznie, Na początku wspomnę iż jest to moja pierwsza praca przy samochodzie z kosmetykami. Auto od nowości myte ręcznie nie przeze mnie. Niestety nigdy nie widział polerki itd. Nigdy nie lakierowane - wszystkie elementy ory. Samochód jest mojej mamy i jej postanowiłem trochę odświeżyć lakier który jest z 2004r. Samochód dość mocno porysowany, rysy płytkie raczej taki od mycia . Samochodem bawiłem się jeden dzień - wiem nie dużo aczkolwiek dla mnie to było morderstwo mimo że mam 20 lat . To chyba na tyle... Kosmetyki które użyłem przy korekcie i zabezpieczeniu ręcznej: Mycie: - Szampon Gold Glass Mequiar's. - APC Mequiar's. - APC - Poorboy's - Rękawica Chemical Guys. - Glink - nie pamiętam firmy. - Pędzelek. - Karcher. Korekta: - Mequiar's UC - PlastX - Politura Meguiar's - Black hole - Tricolor -QD meguiar's - IPA Zabezpieczenie - Wosk Mequiar's Tech Wax 2.0 - Wosk RaceGlaze55 - Wosk noname - progi wewnętrzne. - Meguiar's PC - QD meguiar's - Opony coś od kolegi (przywiózł mi za zachodniej granicy odry) - Mequiar's Trim Detailer - Wszystko co plastikowe i gumowe. Dodatkowo -Aplikatory meguiar's x3 -Aplikatory noname -Fibry x6 -Plak do plastików w silniku. -Buteleczki akcesoria itd. -Kosmetyki: Samochód przed myciem wyglądał następująco!! Zewnątrz: W trakcie mycia: W trakcie pracy: Efekt końcowy: Silnik po: Pozdrawiam, Piotr Kozłowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Dla mnie bomba... Za to zaczynam się wkurzać, bo im dłużej przeglądam forum, tym bardziej dochodzę do wniosku, że jako jedyny nie mam wielkiego garażu, gdzie mogę Praca bardzo ładna, jak na ręce efekt bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 pozazdrościć garażu/miejsca do mycia Ogólnie jak na 1 raz to obiecująco, choć brakuje mi choćby jednego 50/50 na tej Toyocie z użyciem germana i UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ładnie wyszło. To chyba nie przypadek, że masz takie samo nazwisko jak dealer, który sprzedał te Toyotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Serwis Toyoty, a spinki osłony górnej chłodnicy nie te co powinny być. Ładnie umyte i nabłyszczone auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 4 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ładnie wyszło. To chyba nie przypadek, że masz takie samo nazwisko jak dealer, który sprzedał te Toyotę Dzięki. Nie to nie przypadek. Serwis Toyoty, a spinki osłony górnej chłodnicy nie te co powinny być. A jakie powinny być ? są to ory, które zakładają jak pękną obecne co się zdarza zawsze przy ściąganiu tych osłon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Wdzięczny kolor i praca lux. Jak na pierwszy raz to naprawdę ok. Przygnębia trochę widok tricolor na łysej kostce brukowej pełnej piachu Na przyszłość weż do ręki polerkę bo się wykończysz - na pewno na serwisie się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miskieusz Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 kempus napisał/a:Ładnie wyszło. To chyba nie przypadek, że masz takie samo nazwisko jak dealer, który sprzedał te Toyotę Dzięki. Nie to nie przypadek Nie zauważyłem wcześniej, to tłumaczy garaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ja poprosze takie miejsce do mycia;p i jak na ręczna robote to jak dla mnie bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ładnie wyszło pozazdrościć można miejsca do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Bardzo ładnie wyszło. Jaki czas pracy? Dużo machania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Jaki czas pracy?Dużo machania ? Zacząłem po 8.... skończyłem po 15. Za dużo machania... nigdy więcej... Na weekend planuję zrobić wnętrze. Oraz poprawić kilka rzeczy z których jestem nie zadowolony. Relacja będzie... Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekB Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Jaki czas pracy?Dużo machania ? Zacząłem po 8.... skończyłem po 15. Za dużo machania... nigdy więcej... Na weekend planuję zrobić wnętrze. Oraz poprawić kilka rzeczy z których jestem nie zadowolony. Relacja będzie... Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze. Pozdrawiam, Szacun !!!! Ja machałem maszyną i wszystko zajęło mi 15h i jeszcze czuję niedosyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 bardzo ładnie wyszło widać że się przyłożyłeś mam nadzieję że jakieś przerwy były bo 8h zasuwania robi z człowieka - jakiej kamerki używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 hehe też mnie to czeka, narazie nastrajam się psychicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 jakiej kamerki używasz? Lustrzanka Sony A450. Potocznie alfe 450. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 wg specyfikacji i opinii ludzi ta lustrzanka nie kręci filmów jakiś zmieniony soft? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 6 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Buda może i dopieszczona ale mnie razi ten syf wewnątrz "umytych" felg. Zdjęcie koła i wyczyszczenie go to pikuś w porównaniu do ręcznej korekty więc dziwi mnie fakt że poszedłeś tak na skróty... PS. co to za wersja tej toyotki "trd"? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 wg specyfikacji i opinii ludzi ta lustrzanka nie kręci filmów jakiś zmieniony soft? Nie wiem skąd kolego wpadłeś, że to było robione kamerką Pytając o kamerę myślałem, że pytasz jakiego aparatu użyłem po prostu. To są zdjęcia z aparatu Buda może i dopieszczona ale mnie razi ten syf wewnątrz "umytych" felg. Zdjęcie koła i wyczyszczenie go to pikuś w porównaniu do ręcznej korekty więc dziwi mnie fakt że poszedłeś tak na skróty... Nic z tego, nie poszedłem na skróty tylko felgi będą ściągnięte i wyczyszczone innym razem. Nie było teraz tego w planach ale jak najbardziej będzie w niedalekiej przyszłości. Także wszystko w swoim czasie... Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Witajcie, Taki mały up z mojej strony, jako że jest sobota miałem trochę czasu więc posprzątałem wnętrze samochodu. Nie było to nic specjalnego ponieważ zwykłe odkurzanie z umyciem plastików i zabezpieczeniem jest normalnym dbaniem o wnętrze. Zapraszam do obejrzenie zdjęć. Nie jest to specjalna relacja ponieważ nie było co fotografować. Kosmetyki: APC- Megs Natural Shine - Megs Aplikator zółty - Megs Trim Detailer - Megs Pędzelek Odkurzacz Płyn do szyb Przed: Po: Pozdrawiam, Piotr Kozłowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Super robota , oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Całkiem przyjemnie, ale pedały i podnóżek brudne Dostrzegasz jakąś różnicę między APC Megsa i PB? Powoli mi się kończy i zastanawiam się nad innym. No i warunków do pracy to pozazdrościć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shaddy Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Czy mnie oczy mylą czy właściciel auta nie używa dywaników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 12 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Dostrzegasz jakąś różnicę między APC Megsa i PB? Żadnej. Czy mnie oczy mylą czy właściciel auta nie używa dywaników? Jak najbardziej używa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi