LoB Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam, Przedmiotem prac był A-Klasse koleżanki z pracy. Środki uzyte: Mycie: - 2 wiadra - Rękawica Megsa - Piana Aktywna - Karcher - Szampon Megs NXT Przygotowanie: - benzyna ekstr - glinka Megsa Korekta: - Menzerna FG+PF - Biały + żółty pad Flex'a (150+80mm) - Silverline - DAS-6 + SwirlX Megsa - finish - Plast-X + żólty pad Flexa - klosze lamp (przod + tyl) Wosk: NXT 2.0 Megsa Samochód przyjechał po wstępnym pre-washu na myjni bezdotykowej Lakier wyraźnie zmeczony, zaniedbany i bez blasku Po dokładnym umyciu (aktywna piana + szampon Megs'a) i wyglinkowaniu (Megs) przyszedł czas na halogen, który ukazał taki oto obraz Szybki, niecierpliwy test Menzerna FG + biały pad Flex'a na Silverline Lakier jak skała , czas na oklejanie Wstępne 50/50 Wygrzewanie wosku Produkt finalny... korekte oceniam na 80%, głównie z braku czasu... samochód dostałem w piątek po południu, odebrany został w sobotę o 14 - (całość ok 10h roboczych dla pary rąk)
kempus Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Lakier odżył, brakuje mi tylko większej ilości zdjęć szczegółów, oprócz tego
yukon Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 umyłeś auto po korekcie? woskowałeś oklejone auto? koleżanka na pewno się ucieszyła
SJake Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Trwały dressing na listwy zderzaków i będzie GIT!
Piciosz Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Masz może zdjęcie pod hal;ogenem po korekcie? Efekt ogólny bardzo dobry, tak własnie powinien wyglądać czarny.
GoldS211 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Strasznie zmasakrowany był ten lakier ale teraz jest tak jak być powinno !
Puch Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2011 LoB Ty żyjesz ? Pozdrawiam jeszcze z czasów mazdaspeed. Fajnie Ci to wyszło, podziwiam za czas i wytrwałość. Ja ostatnio robiłem BMW E46 Compact znajomej i czas pracy wyszedł mi jakieś 24h, a i tak nie zdążyłem wszytskiego ogarnąć.
LoB Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 umyłeś auto po korekcie? woskowałeś oklejone auto? tak i tak ogranicza ryzyko "nawoskowania" plastików Masz może zdjęcie pod hal;ogenem po korekcie? postaram sie cos dorzucić LoB Ty żyjesz ? Cześć Puchcio ! Również pozdrawiam! może jakiś zlot zorganizujemy ? Dzięki za komentarze
Puch Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 może jakiś zlot zorganizujemy ? Chętnie, możemy się zgadać
Golono Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Merc ładnie odżył Pozdrawiam Kolege z Gliwic
Rekomendowane odpowiedzi