piotro Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Witam! Samochód należy do rodzinki która pracuje w Angli. Auto ma 178 tyś mil przebiegu. Jeśli chodzi o wcześniejszą kosmetykę to nie mam pojęcia jak było myte. Zapewne na jakiś myjniach ręcznych lub bezdotykowych. Miałem już na niego oko od przyjazdu do Polski i namawiałem właściciela na korektę z uwzględnieniem czasu na jaki by musiał pozostawić auto (1 dzień). No ale z braku czasu rodzinki auto otrzymałem dziś przed 12.00 a odebrane musiało zostać ok 17.00 także czasu miałem bardzo mało. W tym projekcie pierwszy raz użyłem glinki oraz nowego wosku z którym bardzo dobrze mi się pracowało. Czas pracy to ok 5 godzin (korekta + odkurzanie wnętrza) Użyte produkty: Mycie: - szampon Autoland - APC Daisy - środek na smołę Autoland - microfibry oraz pędzelki - glinka VALETpro YELLOW CLAY BAR Korekta: - Meguiars UC - LAKE COUNTRY CUTTING HAND PAD Wosk: - FINISH KARE 1000P HI TEMP PASTE WAX - Aplikator meguiars Przebieg prac: Pacjent. Mycie. Glinkowanie. Wyglinkowałem tylną klapę, maskę oraz przednie błotniki. Po glince auto ponownie umyłem oraz wysuszyłem. Korekta: (tak oceniam na 30%, na aucie była utleniona warstwa która ładnie zeszła) Następnie nałożyłem wosk: Niestety dresingu na plastiki zewnętrzne oraz opony nie zdążyłem nałożyć. Z racji tego że czasu było mało nie jestem w 100% z pracy zadowolony i uważam, że mogło by być lepiej Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak na ręczą robotę to fajnie odżył ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 W 5 godzin to odwaliłeś dobrą robotę Fajnie udało się odświeżyć lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 No kolor był bardzo wdzięczny. Zwłaszcza po wosku, świetny jest i fajnie się ściera. Lakier był przyjemny do pracy, jakoś nie bardzo twardy. Jednak było jeszcze co robić przy aucie na następne 5 godzinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Ale w 5 godzin takie duże auto i to jeszcze ręcznie Z takim ładnym 50/50... Gratuluję, super wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bąku Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Dobra robota ręcznie i to w 5h, rewelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Znowu tam rewelacji nie ma po rys sporo pozostawało na samochodzie. Maska mi się nie podoba bo ma pełno odprysków po kamieniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Jak sobie tak pomyśle to mi mycie i wyglinkowanie takiego auta zajęło by 3-5 godzin. A tu korekta i jeszcze wosk... Masz szybkie ręce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 No czas gonił więc nie wszystko perfect wyszło. Ale zapowiada się następny projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 kozak jakie suple bierzesz? lakierek bardzo ładnie odżył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Dziś na parkingu przechodziłem koło takiej Vectry i od razu myśl: kurcze w 5 godzin Coś dużo ma antenek ten samochód. Ta mała na szybie to od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Radio, CB, telefon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jak na tak krótki czas to efekt świetny. Fajnie auto wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 jesteś mega Ja pracuję szybko ale żeby tak.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 no jak na 5 godzin to czapki z głów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memo Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 lakierek bardzo ładnie odżył dobrze powiedziane dziś też się bawiłem ręcznie UC i lakier odżywa ale bez maszyny porządnej roboty się nie zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Nie macie się co dziwić od dawna wiadomo, że ręcznie za dużo nie można zdziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi