all4auto Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam, Mamy przygotowanych 8 próbek 100ml koncentratu usuwającego insekty Shiny Garage Insect Remover. Chcielibyśmy aby 8 osób przetestowało ten produkt i umieściło fotorelacje i swoje opinie w tym temacie. Nasze wymagania: - możliwość porównania do innych produktów usuwających owady(sonax, autoglym, poorboy's, meguiar's itp) - udokumentowanie działania zdjęciami - przeprowadzenie testu maksymalnie w ciągu 2 tygodni od momentu otrzymania próbki. Jest to koncentrat, który należy rozcieńczyć w stosunku 1:3 z wodą. Koszty przesyłki pokrywa nasz sklep. Produkt wysyłamy do pierwszych 8 osób, które umieszczą swój post pod tym tematem, te osoby również prosimy o natychmiastowe przesłanie danych do wysyłki i nr telefonu dla kuriera.
michal_gg Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Chętny! Porównam do produktu Poorboy's
pLaYmAn Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Jeśli to nie tajemnica to jakie środki jeszcze zamierzasz wprowadzić pod swoją marką ?
mihnova Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 ja też chętnie przetestuje - odbiorę osobiście w przyszłym tygodniu bo podjadę po kilka rzeczy
all4auto Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Na pewno w najbliższym czasie pojawi się płyn do felg oraz preparat do usuwania smoły, który pachnie i działa podobnie jak Valetpro Citrus Tar& Glue, a może nawet jest skuteczniejszy
M4ciek Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Też się zgłaszam. Mam możliwość porównania z podobnym produktem Meguiarsa i chyba się Sonax gdzieś jeszcze też ostał :-)
michałoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Chętny mimo, że nie mam możliwości porównania z innymi produktami tego typu, bo zaczynam karierę detailingowca.
kogoot Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 zglaszam sie moge porownac ale do marketowych produktow, bede robil trase kilkatys km wiec bedzie co usuwać
Angelo Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Też sie zglaszam, moge odebrac nawet osobiście i moze przy okazji cos sie jeszcze weźmie
michal_gg Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Shiny Garage Insect Remove dotarł Teraz muszę się wybrać w traskę i nałapać troche owadów
Angelo Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 zrezygnowalem z probki na insekty wiec jedna jest wolna jak co. Dzieki Wojtek za specjany przyjazd dla jednego pada
MyszaKr Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 zrezygnowalem z probki na insekty wiec jedna jest wolna jak co. Dzieki Wojtek za specjany przyjazd dla jednego pada to mogę zabrać
michałoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Również dostałem paczkę... teraz tylko czekać na pogodę i "pacjentów" do badań
Tworek Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Paczka dotarła i do mnie Cmentarzysko na przednim zderzaku wożę już od soboty, więc test pojawi się nie długo Do porównania udało mi się załatwić trochę środka K2 NUTA ANTI-INSECT oraz opcjonalnie ValetPRO Glass Cleaner, na którym producent piszę, "Bardzo skutecznie usuwa owady i przebarwienia po dymie tytoniowym. "
ANB Żółtek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Otrzymałem dzisiaj od Wojtka próbkę cuda na insekty Shiny Garage, za którą dzięki wielkie dla Niego, bo wróciłem wczoraj w nocy z wakacji. Czyli zaczynamy: Pacjętką jest Seat Ibiza 6k, która była myta 10 dni temu. Przebieg bez mycia 4000km, trasa Poznań - Paryż - Cannes - Poznań, więc trochę zrobiło się niezłe cmentarzysko robaków różnych nacji Prócz mocno uwalonego frontu, ucierpiał mocno dach, z racji zamontowanej trumny (analogia do cmentarzyska przypadkowa). Przed cała dzisiejszą operacją: Jak widać trochę się "uwaliło". Następnie w ruch poszła aktywna piana z ręcznego opryskiwacza i akcja myjką ciśnieniową i oto efekty: Na pozostałości poszedł Shiny Garage od Wojtka roztwór 1:3 Efekty: Bohater dzisiejszego spotkania: Jak widzicie nie zużyłem dużo tego roztworu ok 60ml, na cały front i polowe dachu. Więc wydajność jak najbardziej OK!
MyszaKr Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Tomek, super relacja i test ! Rzeczywście ciekawy produkt, noo i nie miał łatwo bo taka trasa to rzeczywiście można nałapać robaków
Marco Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Po użyciu środka tylko spłukałeś ,czy tez używałeś gąbki/rękawicy i usunąłeś robactwo podczas mycia? Czy auto jest nawoskowane?
ANB Żółtek Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Niee, niczym nie szorowałem, ani nie dotykałem - samą wodą pod ciśnieniem, jedynie w paru miejscach przejechałem palcem (ale to tak z ciekawości jak działa środek przed spłukaniem), co widać na fotkach Auto, aż wstyd się przyznać, było woskowane ostatni raz jakieś 3 miesiące temu poorboysem nattys i już nic z niego nie zostało. Zero kropelkowania! Niestety to moja pierwsza styczność ze środkiem takiego rodzaju, więc nie mam porównania, ale mam bardzo pozytywne wrażenia! No i zobaczymy jaka będzie cena, znając Wojtka, to będzie pewnie bardzo ciekawa alternatywa do innych środków na "komary".
trybik Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Auto, aż wstyd się przyznać, było woskowane ostatni raz jakieś 3 miesiące temu poorboysem nattys i już nic z niego nie zostało. Zero kropelkowania! Niestety to moja pierwsza styczność ze środkiem takiego rodzaju, więc nie mam porównania, ale mam bardzo pozytywne wrażenia! No i zobaczymy jaka będzie cena, znając Wojtka, to będzie pewnie bardzo ciekawa alternatywa do innych środków na "komary". po efektach widać że "daje rade" i to bardzo, osobiście już ustawiam się w kolejce chętnych
Moderator rychu Opublikowano 26 Lipca 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2011 Dobry test i środek całkiem efektywny
Wax Paradise Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Najważniejszy i tak jest wpływ takiego produktu na wosk. Bo z robakami nie problem sobie poradzić Produkt musi być skuteczny, ale też bezpieczny dla wosku.
Tworek Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Test sponsorowany przez : Otrzymałem od użytkownika all4auto , próbkę produktu Shiny Garage Insect Remove wielkości 100 ml. Produkt należy rozcieńczyć 1:3, wtedy otrzymujemy 400 ml gotowego preparatu. Konsystencja to typowa ciecz, nie rozcieńczony ma bardzo ostry, duszący zapach. Aplikowałem go poprzez buteleczkę z triggerem. Do porównania dostałem od znajomego z myjni produkt K2 NUTA Anti-Insect. Miejsce działania: Strona kierowcy została spryskana Shiny Garage Insect Remove, a pasażera K2 NUTA Anti-Insect, z której nie wiem czemu brak mi zdjęć Tak więc musicie mi uwierzyć na słowo. Po aplikacji preparatów, od razu było widać że na prowadzenie wyszedł Shiny Garage Insect Remove, resztki owadów zaczęły się rozpuszczać natychmiastowo, natomiast K2 NUTA Anti-Insect poprostu spłynął. Nie wiem jak na Insect Remove, ale na Anti-Insect producent zaleca przetarcie "szmatką" spryskanego miejsca. Ja postanowiłem wszystko potraktować myjką ciśnieniową. Jak się okazało strona kierowcy, gdzie aplikowałem Insect Remove została dokładnie oczyszczona, strona pasażera gdzie był Anti-Insect wymagała kolejnej aplikacji preparatu. Podsumowując: Shiny Garage Insect Remove to bardzo dobry środek na resztki insektów które zostały nam na aucie. Używamy go kompletnie bezinwazyjnie dla lakieru, aplikujemy na zabrudzoną powierzchnie, czekamy po czym spłukujemy myjką ciśnieniową. Do aplikacji wystarczy nam butelka z atomizerem . Zapach po rozcieńczeniu nie jest uciążliwy. Jedynym minusem obu produktów jest że dosyć mocno naruszyły warstwę PB BH + FK 1000p. Odpychanie wody na elementach gdzie były stosowane preparaty praktycznie zerowe. Elementy te przygotowałem na nowo i nałożyłem to samo co było - PB BH + FK 1000p. 400 ml preparatu spokojnie starczy nam na 15-20 myć.
gruby_RS Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2011 Jedynym minusem obu produktów jest że dosyć mocno naruszyły warstwę PB BH + FK 1000p. Odpychanie wody na elementach gdzie były stosowane preparaty praktycznie zerowe. dobry test, okresliłeś sam przydatność produktu "dla nas". Jan Kowalski zapewne bedzie zachwycony...
Rekomendowane odpowiedzi