Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Witajcie. Nasz nowy kolega z forum dostarczył mi Focusa. Samochód świeżo zakupiony więc trzeba coś z nim zrobić. Poprzedni właściciel bardzo dbał o auto.Bardzo często mył je na super myjni automatycznej.... Lakier zmatowiony,zgaszony gęstą siatką rys,odbicie mętne a perła nie widoczna. Dodatkowo troszkę rysek po długości jak od gałęzi i niestety nie do naprawy rysa na masce od gwoździa Korektę oceniam na jakieś 80%....tak próbowałem więcej ale automat przez 5 lat zrobił swoje.Rysy w klarze głębokie i biorąc pod uwagę że auto będzie parkowało pod chmurką i będzie codziennie jeżdżone poprzestałem na tym co się udało osiągnąć by zostawić pole do popisu na przyszłość. Co i czym: -Tenzi neutral -APC Atas 1:1 -Forlega -Nafta -3 kroki 3m -Pady 3m -Papier 3m -Koreczek 3m -Taśmy 3m -Duuużo IPA -Zmywacz APP -Ayon -303 Aero -Candivetro -Meg's Endurance -Detailers Pride Wheel Glaze -Glass Since na czołówke -Colli 915 -akcesoria Takie przyjechało Myjemy Glinka miała co robić zwłaszcza z osadem miejskim... Obejrzyjmy co tu mamy Kilka 50/50 po zielonym korku i pierwszym przejeździe Efekty...mizerne wiem. Mam niedosyt ze względu na delikatne ryski tu i ówdzie ale cóż, pierwsza i ostatnia korekta chyba nie jest dobrym wyborem w przypadku auta które będzie myte na myjni bezdotykowej albo ręcznej. Mimo wszystko mam nadzieję że trochę odmłodniał fordzik.taki się tłusty zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Nakładałeś coś na plastiki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 geno, Tak 303 Aero Space.Faktycznie na zdjęciach do słońca wyglądają na suche jednak na żywo są świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 stan lakieru "przed", nie odbiegał zbytnio od 19tki, którą robiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 ulik87, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 No "piknie" , ciekawe jak długo owner utrzyma ..... minetoo w zaślepce haka w tylnym zderzaku, to "ciało obce" czy tylko załamanie światła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Czekałem na Ciebie To w zaślepce to pamiątka po czyimś demontażu śrubokrętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Ale to po wyciąganiu to jest na samym dole, a mialem na mysli to co na fotach wyglada jak biala pasta....ale raczej światło-cień Musiałem, wybaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 gruby_RS, Myślę że zdjęcie tak wyszlo jednak nie jest wykluczone że zostal babol....ale nie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Spoko luz, czasem widać dopiero jak dobrze przyschnie. Jakby nawet to owner "se przetrze". minetoo tak wogóle to sie zamotałeś.......ja bym dotarł jeszcze papierkiem to co bylo na począku i RS500 jak ta lala Dobra, już nie spamuje "u Ciebie", bede grzeczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 gruby_RS, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 e tam mizerne, bardzo ładnie wyszło ten kolor to jest Panther Black? jak oceniasz twardość tego lakieru? ile przejść zielonym korkiem było? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 kolargol, Lakier oceniam na umiarkowany.Przejść 2 do trzech i rozpracowane do zaniku.Nazwy kodowej nie znam ale bardzo ładny Chciałbym taki a potem bym zwariował i opluł maszyne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Lakier całkiem inaczej wygląda. Mi się praca podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksus Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Bardzo ładna robótka ..Lakier taki jak na moim Mondeo.. Stan początkowy też bardzo podobny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz20 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Ja jestem zadowolony z efektu, focus odzyskał czerń jedyne co mnie teraz denerwuje to wszędobylskie odpryski lakieru i jakieś pojedyncze wgniotki. Co do korekty to przeprowadzona została bardzo szybko, sprawnie i fachowo:) Niestety lakier był strasznie zniszczony i głęboko porysowany, dlatego nie dało się go wyprowadzić na 100%(byłem tego świadomy). Jednak obecny efekt mi wystarcza. Grunt to teraz dbać o niego. Na pewno jeszcze Piotrka kiedyś odwiedzę... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 tobiasz20, Dzięki i zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Ladnie dojechany byl od tych myjek I oczywiscie ladnie go wyciagnales na mokrego, tlustego focusika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek20vt Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Bardzo fajna robótka, auto mocno odżyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Dziękuje wszystkim za miłe słowa i zapraszam już w krótce na kolejny projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk skywalker Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 mierzyłeś ile lakieru zostalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 luk skywalker, Niestety nadal nie mam miernika.Mam swoje przemyślenia na jego temat.Czekam na Grubego RS co kupi i jak zrecenzuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi