Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dodać VP Enzyme Odour Eater do środka piorącego? W jakich proporcjach? Jest to dobre zastoswanie, jeśli nie masz czasu i chcesz zrobić wszytsko jednoetapowo. Ma sens jesli chcesz pozbyć się delikatnego odoru przy okazji prania, najlepiej w proporci 1:20 ( w zależności od intensywności odoru). Na mocniejszy smród lepiej użyc metody nr 3. 2. Czy VP EOE nadaje się do samodzielnego prania? W jakich proporcjach? Oficjalnie tak, ale czyści tylko zabrudzenia organiczne, jednak moim zdaniem jest to mało ekonomiczny sposób. 1:10-1:3 ? Nigdy nie próbowałem. 3. Czy użyć VP EOE po praniu właściwym. W jakich proporcjach? Ten sposób jest najbardziej efektywny i najbardziej ekonomiczny. Ale z użyciem atomizera, ponieważ im dłużej środek ma kontakt z zanieczyszczeniami tym lepiej usuwa odour. Osobiście po praniu Heavy Duty Carpet Cleanerem, spryskuję tapicerkę Enzyme Odour Eater'em z atomizera w proporcjach 1:3-1:5 (oczywiście nie tak, żeby się lało, tylko delikatnie), przecieram ją szczoteczką i pozostawiam do wyschnięcia.
MetalMagnes Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 Osobiście po praniu Heavy Duty Carpet Cleanerem, spryskuję tapicerkę Enzyme Odour Eater'em z atomizera w proporcjach 1:3-1:5 (oczywiście nie tak, żeby się lało, tylko delikatnie), przecieram ją szczoteczką i pozostawiam do wyschnięcia.Czekasz aż tapicerka wyschnie, czy wilgotną spryskujesz VP EOE?
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 18 Grudnia 2011 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2011 MetalMagnes, Bezpośrednio po myciu, jeszcze wilgotną tapicerkę spryskuję Enzyme Odour Eaterem. Jest jeszcze jeden sposób użycia, którego nie próbowałem - Enzyme Odur Eater jako prespray, wydaje się również bardzo sensowny, ponieważ środek po spryskani i przetarciu jest pozostawiony do zadziałania (usuniecia odoru i przebarwień organicznych).
oranje Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2012 Myślę, że mogę polecić Refresher. Jak już wyczyścisz i usuniesz plamę to wtedy spryskujesz Refresherem - usuwa nieprzyjemny zapach. Powinno pomóc.
Ppiotr Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Dawno nie zaglądałem do tego tematu. Smrodek przynajmniej narazie ogarnięty, po praniu i użyciu środka Urine OFF kanapa nie śmierdzi wcale, a z wykładziny niestety czasem się coś poczuje (bardzo sporadycznie) ale nie przejmuje się tym, bo kwalifikuje się do wymiany (potargana przez obcasy kobiet ) i na wiosne najprawdopodobniej zostanie zmieniona .
Chemsklep Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Na zapach moczu można użyć Chemspec Kill Odor Plus lub Prochem Urine neutralizer. Stosuje się je w ten sposób że spryskujesz powierzchnię zostawiasz do wyschnięcia i odkurzasz.Można też uzyć jako dodatek podczas prania ekstrakcyjnego.
Carpet Opublikowano 1 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2013 A próbował ktoś kiedyś zestaw Chemspec Kill Odor Plus + Urine Contamination Treatment ??? To jest zestaw, który naprawdę daje radę... Pierzesz dywanik z dodatkiem Kill Odor Plus a na końcu aplikujesz z obu stron na całej plamie Urine Contamination Treatment i pozostawiasz do skrystalizowania... rewelka, jak nie pomoże za 1 razem zabieg powtórzyć i nie ma bola musi zadziałać.
profart Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2013 Kupiłem samochód w którym właściciel jeździł razem z psem .Pies rasy bokser więc nie miałem problemu z sierścią ale zapach był straszny.Tapicerka chyba nigdy nie była prana . Właściciel chyba tego smrodu nie czuł. Kupiłem w internecie chemspec kill odour plus.Więc mogę powiedzieć że jest bardzo skuteczny.Natomiast Urine Contamination Treatment podobno służy do usuwania zapachu moczu ale nie miałem okazji do stosowania tego środka (na szczęście)
profart Opublikowano 21 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2013 A skąd słyszałeś o urine contamination treatment ? My go z Anglii sprowadzamy ale sprawia to sporo kłopotów. Można go gdzieś w Polsce kupić ? Przy małej ilości sprowadzanie z angli nie jest opłacalne tym bardziej że jest w Polsce odział Chemspeca.Ja kupilem w sklepie tu masz link link
clean car Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jak miałem problem z moczem na dywanie to kupiłem ten środek za mniej niz 60 zł/l w polskim sklepie. Chyba nie mogę tu wkleić linku do strony sklepu (regulamin) ale wystarczy wstukać w wyszukiwarkę słowa : zapach moczu sklep Uprałem tym preparatem cały dywan i naprawdę efekt był niesamowity.Jest jeszcze produkowany podobny środek do usuwania zapachu dymu ale już nie pamiętam nazwy.
kopie123 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Link nie działa... Szkoda. Jak ktoś coś wie o polskim dystrybutorze to piszcie. Podłączam się do prośby. Jakby ktoś coś wiedział to dajcie znać. Moja dziewczyna kocha swojego kotka tak bardzo, że często z nami gdzieś jeździ -_-
Rekomendowane odpowiedzi