ble Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, jest to moja pierwsza korekta lakieru. Auto to Opel Vectra B, duża ilość swirli. Niemogłem aparatem uchwycić rys i efektu po polerce ale jakieś fotki są. Pracowałem z maszyną Silverlinem z amazonu. Pracowaliśmy we dwóch razem z kolegą Michal1301. Użyłem: Szampon k2, Rękawica Nigrina, Autobrite MPC, Nielsenem Tar&Glue, Glinka Bilt Hamber Soft, Fluffy dryer, Meguiar's Ultimate Compound POORBOY'S WORLD SSR 2,5 POORBOY'S WORLD SSR 1 FINISH KARE 1000P HI TEMP Pady ABW Nielsen Brilance Nielsen Blue Window Clean II Czyszcze wnęk Srodek Autobrite MPC + pędzelki z Obi Przed Po Stan lakieru przed korektą po myciu i glinkowaniu: Na pierwszy ogień poszła klapa Na górze po korekcie na dole przed. Następnie zabrałem się za dach. Jakieś marne 50/50:/ Maska: Kolejne słabe 50/50 Nałożony wosk FK 1000p Efekt wg.mnie jak na pierwszy raz całkiem ok. Wsystkich rys nie zdołałem usunąć. Bałem się hologramów po UC oraz ssr 2.5, ale jakoś dziwnie nic nie było. Czyżby przez to że nie są to super mocne pasty? Brakuje mi tylko czegoś na plastiki zewnętrze. Wnętrza nie robiłem. Przy następnym myciu koniecznie muszę zakupić jakis lepszy szampon:)
VuDoo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 poszło całkiem nieźle, choć zdjęcia trochę słabo oddają efekt no i szkoda, że nie pod halogenem a IPA była grana?
ble Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 no zdjęcia fatalne. Ipa było oczywiście po każdym przejeździe.
sirtrojan Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 fele fajne ale nie leżą mi do tego autka. poza tym dobra robota.
bartolomeo Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Dobra Robota jak na pierwszy raz Ta lampka to lepsza niz dobry halogen heheeh Pozdrawiam
Camel- Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Ja to nie wiem do końca czy lepsza. Prawdę mówiąć to koledze brakowało dobrego światła i przede wszystkim ruchomego
ulik87 Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 podoba mnie się. ale lakier, jak na viki B, wydawał się dość zadbany
ble Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 moim zdaniem halogen na stojaczku byłby lepszym rozwiązaniem niż ta lampka:/ lakier fakt jak na 13letnie auto w dosc dobrym stanie.
Marco Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Ładnie jest? Ładnie. to po co się czepiać?? ble,
Rekomendowane odpowiedzi