Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak zwykle na mój warsztat trafiło czarne auto ( marzę o jakiś czerwonym albo niebieskim ), tym razem z bardzo miękkim lakierem. Byłem bardzo ciekaw jak się będzie pracowało na lakierze hondy. Pracowało się ciężko, każdy przejazd zostawiał siatkę hologramów, na szczęcie 205 radziła sobie z nimi bez problemu. Lakier bardzo zmęczony życiem, z maski schodzi bezbarwny, sam w sobie ma bardzo ładną czerń z drobinkami niebieskiego. Ogólnie to wspólczuję użtykownikom Hond, ja bym chyba nie wytrzymał z tak miękkim lakierem.

Środki jakich użyłem:

- mycie duragloss 901

- glinka bilt hamber soft

- korekta Mequiars 105 i 205

- glaze PB Black Hole

- wosk Collnite 476

- opony Cartec Vinyl

- plastiki AG Bump Care

imgp3670z.jpg

imgp3676z.jpg

imgp3677n.jpg

imgp3679g.jpg

imgp3682.jpg

imgp3683.jpg

imgp3684x.jpg

imgp3686.jpg

imgp3692l.jpg

imgp3694.jpg

imgp3697.jpg

imgp3698k.jpg

imgp3702.jpg

imgp3705x.jpg

imgp3710.jpg

imgp3713.jpg

imgp3714o.jpg

imgp3718.jpg

imgp3720h.jpg

imgp3721.jpg

imgp3722.jpg

imgp3723j.jpg

imgp3725.jpg

imgp3726p.jpg

imgp3728b.jpg

imgp3729t.jpg

imgp3730.jpg

imgp3732.jpg

imgp3733s.jpg

imgp3734.jpg

imgp3735o.jpg

imgp3736.jpg

imgp3737mxs.jpg

imgp3738.jpg

imgp3739t.jpg

imgp3740.jpg

imgp3741.jpg

imgp3742d.jpg

imgp3743l.jpg

imgp3745w.jpg

imgp3747s.jpg

imgp3748.jpg

imgp3749v.jpg

imgp3750d.jpg

Opublikowano

Na początku też myślałem że 205 wystarczy, ładnie radziła sobie z swirlami ale z grubszymi tematami nie bardzo, dlatego poleciała również 105 na polishing padzie.

Opublikowano

Bardzo ladnie wyszlo :) Sam niedlugo bede taka robil i juz teraz boje sie do niej podejsc z czymkolwiek. Lakier jest tak miekki ze rysuje sie od samego patrzena nia niego.

Od razu moze zapytam, czy zolty i zielony korek poradzi sobie z takim lakierem ? Na tej mojej swirle sa takie same. Zielonego korka boje sie nawet uzyc na niebieskim padzie 3M aby nie narobic wiecej strat niz jest teraz :/

Opublikowano
Bardzo ladnie wyszlo :) Sam niedlugo bede taka robil i juz teraz boje sie do niej podejsc z czymkolwiek. Lakier jest tak miekki ze rysuje sie od samego patrzena nia niego.

Od razu moze zapytam, czy zolty i zielony korek poradzi sobie z takim lakierem ? Na tej mojej swirle sa takie same. Zielonego korka boje sie nawet uzyc na niebieskim padzie 3M aby nie narobic wiecej strat niz jest teraz :/

ja myśle że nawet sam żółty starczy
Opublikowano

Szczerze to nie wiem jak silny jest żółty korek...zawsze możesz przelecieć dla testu jednen panel od najsłabszej kombinacji i zobaczyć jak lakier poddaje się korekcie.

SJake fikuśny ten kolor, gdy nie ma słońca to czarny jak smoła jest, pod lampą widać te niebieskie drobinki. Żałuję że dziś nie było słońca bo bym zobaczyć jak to wygląda w naturalnym świetle.

Opublikowano

Efekt końcowy powala!! Ładna masakra wyszła! Ciekaw jestem jakbym swojego japońca podstawił, tez trochę styrany jest.... :D

Opublikowano

ten lakier to byl jeden z powodow dlaczego sprzedalem Civica, kupilem go premierowo w salonie w 2007, pod koniec roku juz mial nowego nabywce :)

lakier to koszmar, same odpryski, dotkniesz lub przetrzesz mninimalnie a juz swirle,

efekt uzysykany naprawde powala!! gratuluje!!

Opublikowano

Sucre, ładnie Ci wyszło :good: Właśnie się zastanawiam, czy brać na warsztat takiego, tylko 5D, bo zaraz przypominam sobie Accorda w kolorze czarnym i trochę mi się odechciewa...

Opublikowano
Sucre, ładnie Ci wyszło Właśnie się zastanawiam, czy brać na warsztat takiego, tylko 5D, bo zaraz przypominam sobie Accorda w kolorze czarnym i trochę mi się odechciewa...
Ładnie, Ładnie :)

A ty Fernando sie nie obijaj tylko skończ "kanta" :D i bierz się za UFO. Na miękkich lakierach łatwiej się pracuje ale za to trzeba bardziej na końcu uważać.

Opublikowano
bierz się za UFO

Ufo miałem zrobić koledze - też czarne właśnie, ale mało czasu ma, a ja się spieszyć nie lubię. Za to będzie E90 u mnie w sobotę prawdopodobnie :P

A co do kanta, to muszę wpaść do Was, bo powoli rozbieram silnik :-]

Czekam na Waszą relację, miało być w pełni pro podobno :lol:

Opublikowano
Za to będzie E90 u mnie w sobotę prawdopodobnie
Tego akurat Ci nie zazdroszczę :P
Czekam na Waszą relację, miało być w pełni pro podobno
I było tylko niestety nie zamieszczę jej w PSB.

Sorry za OT.

Opublikowano
czarne auto

Adamie to jest DARK BLUE - jak atrament.

nie kolego, to jest czarna perła z drobnym niebieskim brokatem a zwie się Crystal Black Pearl ;)

sam takiego użytkuję i umyć go to faktycznie tragedia :(