Sucre Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam Jak zwykle na mój warsztat trafiło czarne auto ( marzę o jakiś czerwonym albo niebieskim ), tym razem z bardzo miękkim lakierem. Byłem bardzo ciekaw jak się będzie pracowało na lakierze hondy. Pracowało się ciężko, każdy przejazd zostawiał siatkę hologramów, na szczęcie 205 radziła sobie z nimi bez problemu. Lakier bardzo zmęczony życiem, z maski schodzi bezbarwny, sam w sobie ma bardzo ładną czerń z drobinkami niebieskiego. Ogólnie to wspólczuję użtykownikom Hond, ja bym chyba nie wytrzymał z tak miękkim lakierem. Środki jakich użyłem: - mycie duragloss 901 - glinka bilt hamber soft - korekta Mequiars 105 i 205 - glaze PB Black Hole - wosk Collnite 476 - opony Cartec Vinyl - plastiki AG Bump Care
kolargol Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 fajne lustro wyszło skoro lakier taki miękki to potrzebne było 105?
Sucre Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Na początku też myślałem że 205 wystarczy, ładnie radziła sobie z swirlami ale z grubszymi tematami nie bardzo, dlatego poleciała również 105 na polishing padzie.
SJake Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 czarne auto Adamie to jest DARK BLUE - jak atrament.
Mosiu_SR Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Bardzo ladnie wyszlo Sam niedlugo bede taka robil i juz teraz boje sie do niej podejsc z czymkolwiek. Lakier jest tak miekki ze rysuje sie od samego patrzena nia niego. Od razu moze zapytam, czy zolty i zielony korek poradzi sobie z takim lakierem ? Na tej mojej swirle sa takie same. Zielonego korka boje sie nawet uzyc na niebieskim padzie 3M aby nie narobic wiecej strat niz jest teraz
maya Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Bardzo ladnie wyszlo Sam niedlugo bede taka robil i juz teraz boje sie do niej podejsc z czymkolwiek. Lakier jest tak miekki ze rysuje sie od samego patrzena nia niego. Od razu moze zapytam, czy zolty i zielony korek poradzi sobie z takim lakierem ? Na tej mojej swirle sa takie same. Zielonego korka boje sie nawet uzyc na niebieskim padzie 3M aby nie narobic wiecej strat niz jest teraz ja myśle że nawet sam żółty starczy
Mosiu_SR Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 W sensie chcialem napisac czy zolty i niebieski korek wystarcza Bo wlasnie zielonego boje sie uzyc
Sucre Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Szczerze to nie wiem jak silny jest żółty korek...zawsze możesz przelecieć dla testu jednen panel od najsłabszej kombinacji i zobaczyć jak lakier poddaje się korekcie. SJake fikuśny ten kolor, gdy nie ma słońca to czarny jak smoła jest, pod lampą widać te niebieskie drobinki. Żałuję że dziś nie było słońca bo bym zobaczyć jak to wygląda w naturalnym świetle.
damian Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Ładnie się prezentuje po wykonanej pracy
paluch Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Co to na masce ? Klar tak ładnie się łuszczy ? P.S. Super robota !
SEBCIO75 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2011 Efekt końcowy powala!! Ładna masakra wyszła! Ciekaw jestem jakbym swojego japońca podstawił, tez trochę styrany jest....
ariello01 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Co to na masce ? Klar tak ładnie się łuszczy ? z maski schodzi bezbarwny
bucky Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 ten lakier to byl jeden z powodow dlaczego sprzedalem Civica, kupilem go premierowo w salonie w 2007, pod koniec roku juz mial nowego nabywce lakier to koszmar, same odpryski, dotkniesz lub przetrzesz mninimalnie a juz swirle, efekt uzysykany naprawde powala!! gratuluje!!
jacek_1 Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 To możne warto zainteresować ludzi CQuartzem, skoro lakier w tych Hondach taki ciężki do utrzymania?
fernando Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Sucre, ładnie Ci wyszło Właśnie się zastanawiam, czy brać na warsztat takiego, tylko 5D, bo zaraz przypominam sobie Accorda w kolorze czarnym i trochę mi się odechciewa...
Czerw Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Sucre, ładnie Ci wyszło Właśnie się zastanawiam, czy brać na warsztat takiego, tylko 5D, bo zaraz przypominam sobie Accorda w kolorze czarnym i trochę mi się odechciewa... Ładnie, Ładnie A ty Fernando sie nie obijaj tylko skończ "kanta" i bierz się za UFO. Na miękkich lakierach łatwiej się pracuje ale za to trzeba bardziej na końcu uważać.
fernando Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 bierz się za UFO Ufo miałem zrobić koledze - też czarne właśnie, ale mało czasu ma, a ja się spieszyć nie lubię. Za to będzie E90 u mnie w sobotę prawdopodobnie A co do kanta, to muszę wpaść do Was, bo powoli rozbieram silnik Czekam na Waszą relację, miało być w pełni pro podobno
Czerw Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Za to będzie E90 u mnie w sobotę prawdopodobnie Tego akurat Ci nie zazdroszczę Czekam na Waszą relację, miało być w pełni pro podobno I było tylko niestety nie zamieszczę jej w PSB.Sorry za OT.
_Qba_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 znam dobrze ten lakier, łatwo z nim nie jest
Echuu Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 czarne auto Adamie to jest DARK BLUE - jak atrament. nie kolego, to jest czarna perła z drobnym niebieskim brokatem a zwie się Crystal Black Pearl sam takiego użytkuję i umyć go to faktycznie tragedia
Rekomendowane odpowiedzi