Sepp Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam. Bohaterką dzisiejszej sesji jest REANIA 25 GTS z roku 1989r. Autko nie było specjalnie zapuszczone ale klasycznie brudne + poprzedni właściciel z psem typu bernardyn. Kto sprzątał po psie to zna mój ból oraz zapach z jakim walczyłem. Wykonane operacje obejmowały : -dokładne mycie komory silnika -mycie i sprzątanie środka - do poprawek -sprzątanie bagażnika -mycie felg , makijaż opon -porządne mycie + glinka(test) oraz wosk ale bez polerki Do wykonanych prac użyłem zarówno środków budżetowych jaki tych z wyższej półki: -do mycia silnika płyn ActiveJet słaby nie polecam -2 opakowania K2 do silnika dał radę -impregnat do opon ActiveJet polecam choć jego dozowanie to masakra -preparat do odgrzybiania klimatyzacji ActiveJet godny uwagi -szampon do mycia K2 no szału nie było A teraz wyższa półka -AUTOGLYM Interior Shampoo -mój faworyt mam nowe 22 letnie wnętrze -CHEMICAL Guys Windows Clean - czyste szyby i lusterko bez smug -GLINKA - nie pamiętam jaka test -APC- POORBOYS WORLD-ciekawy płyn muszę go bardziej poznać -MEGUIARS QUICK WAX - podoba mi się i 2 warstwy wosku są lepsze niż jedna. Wykonane prace zajęły jakieś 2 tygodnie i około 20 godzin.Dalsze czyszczenie tego samochodu doprowadza mnie do nerwicy bo albo widzę kolejny bród albo rdzę Zapraszam do oglądania i komentowania: Dziękuje za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Miło się ogląda stare klocki w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 No no, dobrze wiedzieć że reklama naszego forum na wykopie przyniosła wymierne efekty Dobra robota ale butelek na lakierze nie stawiamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Szczerze mówiąc to żadnej rewelacji tu nie widzę ale fajnie, że się starasz, powodzenia w zgłębianiu wiedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
numerator Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Całkiem ładnie Renia się prezentuje, a wiem jak takie wiekowe auto ciężko ogarnąć - są zakamarki gdzie syf pamięta czasy Gierka.Silnik umyty ale jakiś kosmetyk przydałby się na plastiki i węże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Pamiętajmy, że to auto jest starsze od połowy userów forum. Relacja to może nie "Bugatti Veyron by K.D.S. Detailing" , lecz widać mnóstwo pracy. Na początek duży "plus" Butelki na dachu kiedyś też stawiałem, a tempo na wyciągniętym T-shircie tylko furczało p.s. "wyższa" półka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sepp Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Dziękuje za uwagę. Jak pisałem wcześniej jest to początek prac. No cóż w przypadku samochodu troszkę starszego powstaje wiele problemów. Bo to co w 2-3 letnim autku jest zakurzone tu jest czarne. Myślałem nad wężami i plastikami w komorze silnika. Testowo użyłem jakiegoś PLAKA ale efekt był typowo fotograficzny i robił się festyn. Wszystko się ładnie świeciło ale przyciągało kurz i było śliskie. Szukam teraz środka który da głęboki czarny kolor ale bez skutków ubocznych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Nie lubię jak nie ma zdjęć przed/po ale wygląda w miare poprawnie, cieszę się że kolejne stare auto jeździ zadbane. Szukam teraz środka który da głęboki czarny kolor ale bez skutków ubocznych. AG Bumper Care, VP Dionysus Trim Glitz itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Uwielbiam stare renówki, jeszcze te halogeny dodają uroku Brat miał kilkanaście lat temu R19 Nevada i strasznie mi się podobał Fajnie, że są jeszcze takie samochody - zadbane i nie zjedzone przez rdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUKAS103 Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Wrzuć więcej fotek wnętrza jak możesz, autko super jak i robota tylko szkoda że nie ma zdjęć przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sepp Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 OK Proszę bardzo środek , jak widać wbrew pozorom jednak za słabo się przyłożyłem. Zapomniałem o kilku elementach. A przy drugiej Reni będzie porządna sesja przed i po. i bagażnik i na koniec najgorsza wtopa , zapomniałem prowadnicach foteli pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 24 Maja 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Konsola z suwakami do radia Czasem sobie warto lampą doświetlić i na fotce zobaczyć co jeszcze trzeba zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Kurcze wtedy to robili samochody, niby nie tak dawno, a łezka się w oku kręci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAkk Opublikowano 25 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Kurcze, deska rozdzielcza wygląda jak z jakiegoś statku kosmicznego:D Fajnie że pracujesz przy takich autach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUKAS103 Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Wnętrze masakra Te suwaki, ten wyświetlacz... Jak na ten rocznik to niezłe wyposażenie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal55yh Opublikowano 26 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Wnętrze bardzo ciekawie wygląda, dość nowocześnie. Widać iż auto zadbane, lakier w dobrej kondycji, jak na te lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi