Skocz do zawartości

Ford Galaxy 2.3 2000 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Chciałbym zaprezentować wam blask swojego auta jakim jest Ford Galaxy z 2000r. Jest to mój debiut na tym forum. Pierwszy raz tez pracowałem z takimi oto środkami:

+ Szampon firmy Sonus :)

+ Glinka Bilt Hamber

+ AG SRP

+ AG Bumper Care

+ AG Car Glass Polish

+ Meguiar's Ultimate Compound

+ Chemical Guys Wet Mirror Finish

+ Finish Kare 1000 Hi

Zdjęcia robiłem tylko po zakończeniu, gdyż auto ogólnie bylo tylko lekko zabrudzone po wczorajszym deszczu i pyłkach. Na codzień zawsze jest w takim stanie:

0dsc00774.jpg

1dsc00795.jpg

2dsc00796.jpg

3dsc00816.jpg

3dsc00821.jpg

4dsc00815.jpg

5dsc00776.jpg

7dsc00820.jpg

8dsc00808.jpg

8dsc00823.jpg

9dsc00809.jpg

10dsc00817.jpg

11dsc00818.jpg

12dsc00813.jpg

Jestem otwarty na wszelka krytykę, ale mam nadzieje, że jest OK. Jest to samochód moich rodziców, wiec nie mogę się za bardzo rozpędzać. Niedługo zamierzam kupić jakąś polerkę, ale najpierw zaczekam na swoje autko, które będę posiadał już na początku wakacji, to wtedy moim ograniczeniem będzie jedynie portfel :). Pozdrawiam

Nie jestem profesjonalistą. Co do wnętrza, to chodziło mi tylko o ukazanie jego stanu. Pokrowce są i tyle. Zmieniać ich nie będę. Powiem tylko, że naprawdę dobrze wychodzi z nich sierść.

Mam jedno pytanie, czego użyć, by uzyskać jeszcze lepszy efekt wet look?

Wiem, że zdjęcia nie oddają prawdziwego efektu. Po prostu mam słaby aparat. Następnym razem pożyczę lustrzankę.

Mam jedno pytanie, czego użyć, by uzyskać jeszcze lepszy efekt wet look?

Na jasnym lakierze trochę ciężko uzyskać fajny wet look. O wiele lepiej wygląda to na ciemnym kolorze

zdjęcia nie oddają prawdziwego efektu. Po prostu mam słaby aparat

Forumowiczom bardziej chodziło o zdjęcia przed oraz po pracy by tak naprawdę ocenić uzyskany efekt. W żaden sposób nie chodziło tu o odwzorowanie efektu przez aparat :) ... tym bardziej, że w gamie użytych kosmetyków pojawiło się UC - czyli korekta lakieru była ;)

Oks. Samochoód rzadko bywa brudny, bo staram sie nie doprowadzać go do takiego stanu, ale nastepnym razem porobie też przed jak bedzie troche brudniejszy.

Dziękuje w imieniu mojego pieska. Na tym zdjeciu znalazl sie przypadkowo. Dopiero w domu zauwazyłem niespodziankę :)

A co do wet look to co powiedzielibyscie o Poorboy's White Diamond ? Brałem go pod uwage na poczatku ale poźniej zdecydowałem sie zainwestowac w inne kosmetyki

zdjęcia nie oddają prawdziwego efektu. Po prostu mam słaby aparat. Następnym razem pożyczę lustrzankę.

to niekoniecznie kwestia jakosci aparatu, popatrz jak wygladaja zdjecia innych w tym dziale, poczytaj o ekspozycji, kadrowaniu, zadbaj o porzadek w kadrze, zastanow sie w ktorym miejscu obiektu 'lapac' ostrosc, detale w makro tez beda niezle wygladac a do tego jak ktos wspomnial wczesniej zaaranzuj inaczej otoczenie obiektu, smietnik jest malo fotogeniczny ; )

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Właśnie przez te maty z przodu jest duzo lepiej. Jak pies od zawsze jezdzil w srodku to uwierz mi ze zbrodnia byloby wpakowac ja do bagaznika. Pewnie dlugo by sie zastanawiala za co ta kara. Przyzwyczaila sie juz. U siebie to i owszem pokrowcow wrzucac nie bede. A tu byla decyzja podjeta przez ojca zeby kupic pokrowce to i sa. Na zywo wcale nie wyglada to tak źle.