Fedur Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A Marco do Ciebie też ktoś inny może się przywalić że robisz w jakiś tam garażach na zadupiu a nie w super wypasionym salonie z panelami i marmurami . Porównanie do dupy,o ile miejsce pracy nie bardzo wpływa na efekt, to użyta polerka już tak. Miejsce ma rowniez znaczenie bo przeciez jak ktos ma waski garaz *np ja mam po pol metra wolnej przestrzeni po bokach i pozadnie nawet drzwi nie otworze u ojca w garazu, juz nie mowiac o obejrzeniu samochodu pod dowolnym katem. Pracujac w kiepskich warunkach szybiej bedziesz sie meczyl co raczej negatywnie wplywa na prace, a robiac sprace na dworzu jestesmy narazeni np na podmuch wiatru i dostanie sie piasku na lakier. To samo z samm myciem auta warunki maja duze znaczenie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 I szkoda, że nie ruszyłeś plastików i gum ale rozumiem brak środków i ciągoty do pracy Przyjdzie czas i na plastiki Jedną ręką polerka, a drugą lejesz do pełna... Pozowane Nie wyobrażam sobie polerowania jedną ręką Następnym razem daj znać jak ci się pracowało z użytymi środkami. Początkowo miałem zamiar zrobić całą korektę ręcznie, ale po godzinie polerowania UC jednego elementu nic z tego nie wychodziło... przerzuciłem się na polerowanie maszynowe, a że znalazłem w rupieciach taką a nie inną polerkę to już nie krzyczcie No więc zawsze myłem auto zwykłą gąbką samochodową , ale gdy zacząłem czytać to forum zakupiłem rękawicę z mikrofibry Co do takiej rękawicy to ma same ++. Szampon Meguiar's Gold dobry i wydajny, chociaż mógłby się trochę mocniej pienić. Glinka Bilt Hamber Auto Clay Soft 200g, świętna glinka i nie potrzeba żadnych specjalnych lubrykantów. Pracowałem nią na powierzchni spryskanej wodą z szamponem. A 200g to starczy na kilka aut. Pasta polerska UC jest z tych mocnych, chociaż do pracy ręcznej wg mnie się nie nadaje. A do pracy z polerką orbitalną jest idealny i wydaje mi się że nawet początkujący nie zepsuje tym lakieru. Cleaner Dodo Juice Lime Prime, jak to cleaner, łatwo się rozprowadza i poleruje. A jedna buteleczka starczy na dłuuugo. Meguiar's Professional Paste Wax #16 wosk świetny, ale zrobiłem błąd że nakładałem wosk żółtym aplikatorem Meguiar's, zeszło mi bardzo dużo wosku. Następnym razem spróbuje wosk nakładać dłońmi. No i mikrofibry na duże ++ A co do skórek: Mydło salamander jest bardzo dobrym produktem. Mydło + ciepła woda + gąbka i cały brud schodził bez problemu. Na całe auto nie zużyłem nawet 1/5 puszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Gonzo_ Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Dla właściciela cel zamierzony został osiągnięty i chyba o to tu chodzi W ogóle mi się podoba, w szczególe - nie widzę Ale prezentuje się bardzo przyjemnie Każdy kiedyś zaczynał, z różnym efektem. Jeśli załapałeś bakcyla, to tylko kwestia czasu, aby było co raz lepiej, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAkk Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A mi efekty pracy bardzo sie podobają. Widać że lakier odżył. Też dopiero zaczynam zabawe i jak wielu początkujących tutaj dopiero wkręcam się w temat. Każdy pracuje tym co ma, liczą się również efekty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Golono Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Ładna Bawarka i efekt też nie zły Szkoda ,że nie ma nic na oponach Używasz może tej niebieskiej rękawicy za 5zł z tesco? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jakby nie patrzeć to też zaczynałem ze zwykłą polerką. Nie jest tak dobra jak choćby Power Up, ale to nie znaczy, że się nie da. Usuwała swirlse ładnie, tylko zostawiała mini hologramy. Największą jej wadą było brak regulacji obrotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Początkowo miałem zamiar zrobić całą korektę ręcznie, ale po godzinie polerowania UC jednego elementu nic z tego nie wychodziło... przerzuciłem się na polerowanie maszynowe, a że znalazłem w rupieciach taką a nie inną polerkę to już nie krzyczcie Też nie wyobrażam sobie polerowania BMW ręcznie. Maszynowo szybciej i lepiej, aczkolwiek z taką polerką jak twoja też bym się bał podchodzić do auta. Szczęście, że bawiłeś się twardym lakierem BMW, a nie czymś słabszym - na pewno narobiłbyś szkód. Meguiar's Professional Paste Wax #16 wosk świetny, ale zrobiłem błąd że nakładałem wosk żółtym aplikatorem Meguiar's, zeszło mi bardzo dużo wosku. Następnym razem spróbuje wosk nakładać dłońmi. Po prostu za dużo wosku nabierałeś na aplikator i nie zużywałeś wszystkiego. Dłońmi zejdzie ci jeszcze więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faraon3021 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Extra turasek(moje ulubione 5 er) a lakier wdzieczny do pracy. Badzo efektowna zmina. Gratulacje i zycze wytrwalosci w dalszej pracy nad piateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi