Gówniash Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Dzień dobry wszystkim ! Pokażę nad czym spędziłem ostatnie półtora dnia. Zdjęcia mam takie sobie, bo aparat nie za dobry, ale lepszy rydz niż nic, a poza tym liczy się porażający efekt na żywo Pacjent, Honda Civic, moje auto, w 2009 całkowicie odremontowane + nowy lakier (wykonanie własne). Używane niezbyt często, jednak cały rok (przez 3 lata zrobiłem 10 tys km ). Tyle tytułem wstępu. "Zabawę" zacząłem od felg, które zrobiłem 4 lata temu, a więc już ich blask nieco przygasł. Na początek ranty - filc + pasta do aluminium w kostce. Lakier: - Presta aurora 3000 + czarna gąbka, na polerce rotacyjnej; - Politura DC2 ręcznie; - Wosk #16. Fotki: Następnie przyszedł czas na lakier, dużo roboty nie było gdyż mało jeżdżę i dbam, regularnie woskuję itp. Jednak dla "maniaka" zawsze coś będzie nie tak. A więc na początek słabe fotki uszkodzeń. W miejscach, gdzie sama pasta mogła by nie wystarczyć lakier został zmatowiony P200 i 2500 na mokro. Papier firmy Matador. Unikajcie czerwonej Indasy !! Bardzo "ostra" Następnie na te miejsca w ruch poszła pasta Presta Strata Ultra. Aplikacja za pomocą żółtej gąbki APP (średnio twarda) na maszynie rotacyjnej. Następnie całe auto pastą wykończeniową Presta Aurora glaze 3000, czarna gąbka. Udało się usunąć swirle i inne pierdołki. Po pastach kolej na politurę - DC 2, nakładana ręcznie, padem gąbkowym żółłtym. I na koniec wosk #16. Wszystko wycierane mikrofibrami "no-name" z biedronki. o myciu nic nie wspomniałem, bo nie ma się czym chwalić - bezdotyk, gdyż nie mam innej możliwości (brak wody w garażu i brak kogoś z podwórkiem ) Niestety nie mam fot na zewnątrz, ale niedługo rozpoczęcie sezonu w bełchatowie (25.04), więc na pewno ktoś mi cyknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wszystko fajnie wygląda ładne felgi tylko brakuje mi fotki całego auta i staraj się nie stawiać butelki bezpośrednio na lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastacrx Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 ładne ED7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIAN1991 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Fajny IV Gen Bryka pod JDM jak się patrzy do tego Taka Krwista czerwień Ładnie Poczekam Chętnie na foto całego autka no i Myślę ze już na tych felgach bo jestem Ciekaw połączenia Choć ja bym tam widział coś Na wzór ROTA Wheels albo Volk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 najgorsze ze po tymi swietlówkami lakier wyglada na gładki i super w w słoncu okazuje sie ze masa swirlsów ;-/ robiłem Vgen od poniedziałku i dzisiaj skonczyłem wiec przerabiałem to na bierząco a kolor czerwony jest jeden z fajniejszcych do pracy zaraz po czarnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 E ja się z tym nie zgodzę. Jak jest dobrze oświetlone to widać dokładnie wszystkie ryski i po ich usunięciu nigdy nie miałem zonka po wyjeździe na dwór. Poza tym nie wyobrażam sobie robić na dworze, bo co zrobię to zaraz się zakurzy Inna sprawa, że mimo iż nie ma swirlsów to pozostały gdzieniegdzie ryski od za ostrego papieru (indasa RED), który wcześniej używałem. Na prawdę ten papier nie nadaje się pod polerkę, bo 2500 bierze jak 1500 z innych producentów. Po matadorze nie ma problemów zrobić bez rys, no ale cóż było minęło, nauczka na przyszłość. Nie chce teraz matowić całego auta, bo po pierwsze to bardzo dużo roboty, po drugie pewnie już mało lakieru by zostało i ogółem to nie ma większego sensu, bo i tak prócz mnie to nikt tych rysek nie widzi A tak już całkiem nie na temat to nie jest to ED7, tylko EC9 Silnik 1,4 (90 km) z automatyczną skrzynią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ryba, zawitał na forum. Miło zobaczyć samochód w którym jest co do robienia, nie auta z 2009-... roku. Życzę miłych prac ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Na razie tylko 1 fotka z rozpoczęcia, potem pewnie będzie więcej. https://picasaweb.google.com/damianzaqw ... 2331848770 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 fajna blacha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gówniash Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Jeszcze 2 fotki z rozpoczęcia sezonu BTC 25.04.2011. Byłem na obsłudze imprezy więc nie bardzo miałem czas zajmować się autem stąd tylko dwa zdjęcia. Poza tym w sobotę wpadł nowy mod w postaci obtartego zderzaka przez nie wiadomo kogo. Dziś już jest w podkładzie, jutro nie będzie po uszkodzeniu śladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi