KinceK Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Jak będę miał chwilę wrzucę resztę zdjęć. Zbliżają się urodziny ojca, więc postanowiłem mu odpicować jego 7 Projekt w zasadzie nie skończony jeszcze, ale jutro powinno być już po ptokach i połowa kolejnej ósemki powinna być zrobiona. Szampon DJ Born To Be Mild Pasty 3M, pady 3M(duże i małe), uchwyty 3M i testuje też pada ABW niebieskiego gładki duży(bardzo fajnie mi się nim pracuje), ale głównie dobijam pomarańczowego 3M czyli odpowiednik zielonego, a wszystko na makicie 9227CB. Z racji, że auto jest używane na co dzień trafi na niego Colli 476, a pod to pójdzie DJ Lime Prime Lite. Taśmy to niebieskie 3M, żółte 3M i malarska szeroka, ale to badziew straszny jest. W odbiciu następny projekt Kolejne E31 i znów wiśniowe, chyba się ósemkowicze już nie odczepią
cash Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Klasyk autko teraz to chyba całe forum BMW odpicujesz
reez Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 najładniejsze bmw, zaraz po e39 pokaż wnętrze
kolargol Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 więcej fotek jedno z najładniejszych BMW
Marco Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Ładnie idzie,dawaj opis czym działasz.
KinceK Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2011 Nie wiem czy jutro dam radę uzupełnić resztę fot i opisu, ale postaram się. Tu kilka fot tuż po kupnie w zeszłym roku, w tym wnętrze, które będzie całe pomalowane, już zrobiłem próbę na tylnej kanapie(ręcznie), resztę raczej będę już z pistoletu malował. Trochę inny odcień wyszedł, więc idzie całe wnętrze do malowania, farba dorobiona z Lederzentrum. Kolor jeszcze nie jednolity - świeżo po malowaniu. Trochę mój telefon przekłamuje kolory w zależności od oświetlenia więc jest jak jest, jakby ktoś chciał się pozbyć canona 400d to chętnie przejmę A to główny powód malowania Reszta fot.
Caddy Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Wygląda jakby to był były samochód mafijny i zostawili plamy po trupach:D
kempus Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Strasznie mi się podoba ta siódemka. Jedno z aut, które chciałbym mieć kiedyś w swoim garażu ten wóz się nigdy nie zestarzeje!
SZyBA Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Biękna 7mka. Tylko felgi można by ciut większe dać. 220km/h na 7mke nie robi wrażenia bo to jej max wydaje mi się Co nie mówiąc że bryła auta jest budząca respect
Sucre Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Na któryms ze zdjęć wydaje mi się że profil opony z przodu jest za niski... Super że po lifcie, szeroka navi robi swoje i fajnie wyglądą pod klimą panel cały zapełniony przyciskami
dżepetto Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Tylko dlaczego pokazuje temperatur zewnętrzną -40 C
KinceK Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Namówiłem staruszka na E38 zamiast e65, bo po prostu nie mogę na to patrzeć, wybraliśmy najlepszą dostępną sztukę w Polsce w tamtym okresie i teraz ją doprowadzamy do porządku. Tak profil opony był za niski i felgi też śmietniki, na ostatnim zdjęciu już inny komplet felg i opony 245/45/18 czyli właściwy na zimę są oryginalne 16-tki(215/55), które też dokupiliśmy(takie były w niej fabrycznie). -40 no właśnie do tej pory nie możemy się tego pozbyć, nowy czujnik i grzebanie w kablach nie pomogło, trzeba głębiej się wgryzać. Za to webasto i klima działają wg innych czujników, także wielkiej lipy nie ma.
spooch Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Co do temp. to wypnijcie czujnik i sprawdźcie co pokazuje komp. To, że czujnik jest nowy nie znaczy, że jest sprawny. Wady się zdarzają. Jest też opcja, że po wymianie czujnika na nowy trzeba zresetować kompa. Słyszałem też przypadki tyle, że w e39 o adaptacji czujnika. Chętnie bym przy tym pogrzebał ale dystans nie ten
Maru 123 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 KinceK, ale spalanie malutkie ma myślałem bardziej o 10l/100km
cayman9 Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 KinceK, ale spalanie malutkie ma myślałem bardziej o 10l/100km pewnie sytuacja podobna jak z temperaturą
damian Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Ja tam widzę spalanie ok 21 litrów
KinceK Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Jeszcze parę fotek z dzisiejszej operacji, regeneracja lakieru zakończona, teraz pre wax i wosk, ale nie miałem już czasu. Co do czujnika to było grubo kombinowane, nawet z komputerem, jak będzie wena to mój elektryk będzie to ogarniał. Co do spalania to jest autentyczne, jak ciągnąłem ją z Żagania to średnia z trasy wyszła 7.2, spadło jak zjechałem z autostrady, kumpel który wracał moją 320d na tej samej trasie spalił 4.7 - jechaliśmy szybko ale równo. 12l to w życiu ten samochód nie widział, nawet 10, ojcu pali w mieszanym poniżej 8(7.8 zazwyczaj widzę u niego).
yukon Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 lampy wyszły bardzo ładnie co do spalania to chyba bajki puszczasz nie ma opcji żeby ten silnik spalił 7l. komputer może pokazać na trasie do 120km/h 7,2l ale nie prawdziwe, realnie to jakieś 8l. przekłamanie komputera to około 0,3-0,8l/100km. motor 3.0 + kawał blachy robi sporawe opory z ciekawości ile pokazuje chwilowe spalanie na starcie przy odpaleniu?
KinceK Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Wiesz nie mam powodów bajek opowiadać, spalanie liczone było przy dystrybutorze, nie z komputera - różnica wyniosła 0.2l Poza tym jak robisz trasę 500km w większości ze stałą prędkością 89km/h to jakie byś chciał spalanie. U nas zrobiła z 15tkm więc wiem jakie jest spalanie, auto nigdy nie jest jeżdżone tylko w mieście. Wszystko zależy od stylu jazdy mi np 320d w mieście pali równe 6l. A na temat oszczędnej jazdy coś wiem, kiedy trasę robię 850-tką to mieszczę się w 12-13l i wtedy każdy kickdown jest na wagę złota. Przy starcie pokazuje 0 ruszysz delikatnie wskakuje na 30 czy coś, ale czy to ma jakieś znaczenie, w 320d też mi wskakuje na 20 po ruszeniu.
yukon Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 dobra nie będziemy się spierać, chociaż przy średniej prędkości 90km/h to wszytko możliwe. widać ojciec spokojny
KinceK Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Mówiłem o swojej jeździe, a starszy też wie jak jechać żeby nie paliło dużo, ale przy złym traktowaniu to i 15l w mieście weźmie.
yukon Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 szóstka w motorze 3,0 w mieście pali średnio 9,5l. wiem, że ojciec nie żałuje gazu, facet który zagadał do niego na światłach stwierdził, że ciągnie mu 12l na trasie też komputer pokazał 7,2l przy prędkości do 120km/h
spons Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 Mi srednio wychodzi 8.1-8.4 a lekkiej nogi nie mam no i auto po mocnym sofcie.
Rekomendowane odpowiedzi