wujek600kv Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 czy samo opłukiwanie na bezdotyku jest szkodliwe dla wosku ? Ostatnim programem czyli tzw wodą demineralizowaną ? Czy to zmywa detailer ? I czy jesli np raz na tydzien myje auto tym proszkiem na bezdotyku to czy od razu on zmyje detailer i wosk ? Nie mam niestety fizycznej mozliwosci mycia auta gomkbą i rekomendowanymi szamponami dlatego staram sie je woskowac co miesiac...
Justyna Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 samo opłukanie nie jest szkodliwe dla wosku natomiast pierwszy program z proszkiem, już tak, ale to zależy też od wosku jaki leży na aucie, wiem że coli i sealanty wytrzymują dłużej takie mycie
yesfan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Ja myję łącznie z pierwszym programem (proszek) i wosk zostaje, nawet te naturalne. Dodam że nie zależy mi na trwałości, bo i tak lubię nałożyć wosk co miesiąc.
lakikwap Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 wujek600kv, to pewnie też troche zależy od siły tego proszku... ale wydaje mi sie że qd zmyje (choć też zależy jaki) wosk też moim zdanie przydusi" ostro, ja miałem zmęczone FK i po tym myciu już było po nim (oczywiście dlamnie auto dalej jest brudne po takim myciu) ps. niektórzy radzą aby pozbyć sie dokładnie wosku jechać właśnie na takie mycie co do płukania to qd słabe może zmyć ale wosku raczej nie.
yesfan Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Zdjęcie w mojej stopce zrobione jest po myciu "proszkiem" (Ehrle na BP). Czy tak wygląda zmyty wosk?
firmek Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Po jednym myciu jest szansa ze proszek nie ruszy wosku, ale po 2-3 zaczyna byc widac roznice. To jest srodek ktory nie dziala wylacznie chemicznie ale rowniez mechanicznie. Osobiscie na bezdotykowce myje wylacznie woda, potem wyciagam wiadro.
DJ Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 wujek600kv, ja na bezdotykowej myje samochod 4 programem ciepla woda z woskiem, naokolo 2 razy dokladnie pozniej 5 programem zmywam ta wode z woskiem ktora pozostala i robi fajne zacieki recznikiem chemical miracle dryrer wycieram samochod, szyby recznikiem papierowym i pieknie jest zabieg okolo 10min wosk pozostaje na samochodzie
proximo Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 ciepla woda z woskiem wosk pozostaje na samochodzie jesteś pewien ? jak długo pytanie. Bo obawiam się że ciepła woda + wosk (myjkowy) działa bardziej destrukcyjnie na powłoke wosku niż mycie proszkiem
Rekomendowane odpowiedzi