damian Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Bilt Hmaber Surfex Hd APC http://www.all4auto.pl/bilt-hmaber-surf ... p-721.html "Produkt na bazie wody, biodegradalny i bezpieczny dla środowiska, skutecznie usuwa olej, smar i inne uciążliwe zanieczyszczenia. -Surfex HD stosujemy na chłodnej powierzchni w rozcieńczeniu 1:100 w przypadku lżejszych zabrudzeń lub nierozcieńczony w przypadku ciężkich zabrudzeń. -Spłukać powierzchnię czystą wodą, -Idealny do czyszczenia wszelkich powierzchni w samochodzie, domu czy garażu." Witam, otrzymałem do testu Bilt Hmaber Surfex Hd APC od sklepu all4auto. Skuteczność produktu postanowiłem sprawdzić przy czyszczeniu gumowych dywaników i nakładek pedałów. Produkt rozrobiłem w proporcji 1:9 i przelałem do spryskiwacza. Test zacząłem od pedałów, którego wyglądały następujaco: Następnie spryskałem preparatem: Po czym użyłem małej szczoteczki: Tak pedały wyglądały po wysuszeniu: Jednak postanowiłem powtórzym proces, tak się prezentują jeszcze nie dokońca wysuszone: Jestem zadowolony z efektu czyszczenia. Następnie przystąpiłem do testu na gumowych dywanikach, które było w odpowiednim stanie do warunków jakie ostatnio panowały za oknem: Zostały spryskane APC: Użyłem dóch szczotek jedna miękka, a druga dość twarda: Spłukałem wodą: I drugi raz ten sam proces, żeby napewno był doczyszczony: Z drugim dywanikiem postąpiłem tak samo. Powiesiłem na balkonie w celu wysuszenia: Tak wyglądają gotowe: Jestem bardzo zadowolony z efektu jaki uzyskałem, wcześniej nie używałem prawdziwego APC do czyszczenia tylko woda z dużo ilością płynu i nigdy nie udało mi się tak doszczyścić. Preparat nie posiada jakiegoś szczególnego zapachu, raczej typowo chemiczny. Aplikacja prosta wystaczy użyć spryskiwacza. Wydajność zależna od tego jak rozrabiamy, możemy rozrobić w proporcji, aż aż do 1:100. Osobiście jestem zadowolony z produktu i oceniam go na 5 Dziekuje firmie all4auto za otrzymanie możliwości przetestowania i polecam się na przyszłość
Justyna Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 fajny test szczególnie dobrze wyszło na dywanikach
all4auto Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 damianTDCI, bardzo dobry test, dziękuje
Administrator Evo Opublikowano 13 Marca 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 damianTDCi, fajny test Również polecam Surfexa, również mam do all4auto, z tym że pełne opakowanie Idealnie sprawdza się jako pre-wash w rozcieńczeniu 1:30, w stężeniu 1:10 domywa średnio brudne felgi, wnęki,nadkola itp.
witles Opublikowano 13 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2011 Faktycznie dywaniki wyszły bardzo ładnie, muszę pomyśleć nad zakupem tego produktu, dzięki damianTDCI!
whateverek Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Produkt wygląda na rozsądny i stosunek ceny do ilości przy takim rozcieńczeniu też nie najgorszy. Bilt Hmaber Surfex Hd APC Niby w sklepie tak samo się nazywa, ale to chyba Bilt Hamber powinno być
witol Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Dywaniki jak nowe Pedały co prawda czyste, ale coś wytarte - pewnie od zbyt ciężkiej nogi
Borek Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Nie chcę być złośliwy, ale uważam że akurat na pedałach czy dywanikach taki sam efekt osiągnie się wodą z ludwikiem... Przydał by sie test na jakimś nie czyszczonym od 10 lat boczku, podsufitce itp. oraz w większym stężeniu na wnękach drzwi czy komorze silnika
MetalMagnes Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Nie chcę być złośliwy, ale uważam że akurat na pedałach czy dywanikach taki sam efekt osiągnie się wodą z ludwikiem...Dokładnie, ja taki sam efekt osiągam wodą z szamponem i potem na to idzie preparat do pielęgnacji gumy w celu zabezpieczenia.Przydał by sie test na jakimś nie czyszczonym od 10 lat boczku, podsufitce itp. oraz w większym stężeniu na wnękach drzwi czy komorze silnikaDokładnie
damian Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Dywaniki jak nowe Pedały co prawda czyste, ale coś wytarte - pewnie od zbyt ciężkiej nogi To bardzo prawdopodobne Ten od gazu jest plastikowy, może dlatego tak już wygląda. Nie chcę być złośliwy, ale uważam że akurat na pedałach czy dywanikach taki sam efekt osiągnie się wodą z ludwikiem... Zależy może od dywaników, ale swoje robiłem już szamponem autoland oraz płynem do naczyń i nigdy wcześniej nie uzyskałem takiego efektu. Zawsze zostawał brud w narożnikach tych kratek.
Gość Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Preparat w stężeniu 1:10. Obiektem testowym był lakier białego samochodu, który nieco zmienił kolor na ciemniejszy. Zwykłe mycie nie zmywa warstwy osadu. Bilt Hmaber Surfex HD poradził sobie bez problemu. Nie wiem jak to na zdjęciu będzie wyglądać ale gołym okiem widać wyraźną różnicę. Umyta część jest widocznie bielsza.
whateverek Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Napisz proszę, czy jakoś to "wpracowywałeś" (rękawica/szmata/pędzelek), czy tylko ochlapałeś i jak spłynęło to już było czyściej?
Gość Opublikowano 29 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2011 Psiknąłem i wytarłem, nic więcej nie robiłem.
damian Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2011 A tak Bilt Hmaber Surfex Hd APC w proporcji 1:10 sprawdza się przy czyszczeniu zacisków
vhs Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A jak porównujecie Bilt Hmaber Surfex Hd APC do Meguiars APC ??
damian Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Poprawiłem drugie zdjęcie, bo wygasło. To tak spryskałem, pędzelek i spłukanie wodą. Według mnie praparat godny zakupu, sprawdza się przy czyszczeniu różnych rzeczy w aucie
pietras_wawa Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Dla mnie wymyło ładnie. Mam pytanie: Po jakim czasie umyłeś te zaciski?
damian Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zaciski malowałem na szybko rok temu i od tego czasu dopiero teraz były myte pędzelkiem przy zmianie na alusy, a tak to jedynie co na myjce coś zmyło z nich.
LUKAS103 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Szczerze mówiąc wolałbym kupić APC Nielsena jest tańszy i wydaje mi się że spisał by się lepiej.Przy jakim aucie czyściłeś ? Bo wygląda jak zacisk od busa
kolargol Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2011 wygląda raczej jak zacisk od Foki
Rekomendowane odpowiedzi