Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trafiła w moje ręce ostatnio fiesta ,a moim zadaniem było w ciągu 6 godzin ją troszkę odmłodzić .Czasu zatem miałem nie wiele ,a autko było bardzo zaniedbane .

Środki których użyłem użyłem to-

APC -domycie auta

benzyna ekstrakcyjna - do zmycia kleju po naklejce i smoły z lakieru

Meguiars Diamond cut compound 2.0

chochglanz politur stark

hardwax smart care

turbo kunstoff tiefpflege-do plastików zewnętrznych

Lakier robiony polerką obrotową przy pomocy gąbek średniej i miękkiej farecli.

Niestety nie miałem do dyspozycji cały czas aparatu więc nie mogłem robić zdjęć w czasie pracy ,a poza tym tez gonił czas .

A tutaj kilka fotek :) przed i po :)

A oto szanowny brudasek :-]

fiesta5.jpg

No i odmłodzony brudasek :)

fiesta6.jpg

fiesta7.jpg

fiesta1.jpg

fiesta2.jpg

fiesta4.jpg

fiesta3q.jpg

Opublikowano

I tu mamy przykład, że detailing nie musi kojarzyć się tylko tylko z Astonem na marmurowej posadzce i facetem w białych rękawiczkach nakładającym wosk wartości tej Fiesty :-]

Opublikowano

Dziękować :) ,sam uwielbiam takie projekty aut które sporo przeszły i można dużo z nich wykrzesać :) . A reakcja właściciela po odebraniu auta BEZCENNA :) .

Opublikowano

czy to było czyszczenie przed sprzedażą :) ?? jeśli tak to wartość auta skoczyła o jakieś 100% :)

Opublikowano

Witam,

Szkoda ze nie zrobileś fotek po samym myciu auta bo nie wiadomo czy ten efekt to zasluga dobrego szamponu czy wosku hehehe... :D

A tak na poważnie to dobra robota i oby tak dalej... :ad:

Opublikowano

eFeN, to auto chyba będzie szło na sprzedaż,ale dokładnie nie wiem :)

Beny.rac, myłem go dwa razy i po umyciu lakier miał śliczny mat :-]

Opublikowano
po umyciu lakier miał śliczny mat

to teraz modne taki matowy lakier :D prawie jak czarny focus rs500 :)

Opublikowano

ten projekt jest przykładem na to, że każde auto zasługuje na odpowiednią pielęgnację a chyba najbardziej właśnie takie egzemplarze jak ta fiesta :) super wyszlo!

Opublikowano

Moje ulubione lakiery :D Utleniona czerwień, najlepsze efekty i ten szok po skończeniu!

Dobra praca, gratki!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
fajnie wyszło, osobiście najchętniej oglądam takie projekty - auta które już sporo przeszły :good:

Dokładnie tak ja też takie lubię, różnica jakby o 10 lat młodsze było ;) No to teraz Fiesta przy pójściu do żyda będzie kilka stówek więcej warta :D:P