KaczorRK Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam. Mam do zaprezentowania pracę nad nowym nabytkiem mojego teścia, czyli Agilą z 2008r., kolor czarna perła, przebieg 26 000 km. Auto ogólnie zadbane i w dobrym stanie. Stan na zdjęciach. Głównym założeniem było pozbycie się swirli i rys. W związku z krótkim czasem jaki mogłem przeznaczyć na pracę, ok. 10 godz. wraz z umyciem auta i przygotowaniem do korekty nie miałem czasu na środek auta jak i większą relację zdjęciową (tylko kilka zdjęć). Pracę nad korektą zacząłem od zestawu: Meguiars 105 na padzie Lake Country Cutting Pad (trochę twardszy od żółtego 3M) jednak efekty mnie zadawalające nie pozwoliłyby na osiągnięcie żądanych efektów w czasie przeze mnie dostępnym. W zestawie 3M: FC+ i zielony pad efekty były widoczne dużo szybciej i przy takim zestawie zostałem. Żałuję, że nie miałem więcej czasu na drugi etap korekty pastą Meguiars 205, która nadałaby lakierowi blask i wydobyłby większą głębię koloru. Dwa ostatnie zdjęcia 50/50 z użyciem M205. Użyte środki: APC Nielsen Szampon Dodo Juice Born To Be Mild Glinka Blit Hamber 3M FC+, 3M zielony pad IPA Dodo Juice Lime Prime, 3M niebieski pad Wosk Fnish Care 1000P HI TEMP PASTE WAX Opony Meguiars Endurance Tire Gel Mimo krótkiego czasu jaki miałem na korektę, osiągnięty efekt uważam za zadawalający. Teść był zadowolony...a ja na flaszkę zarobiłem. Przed: 50/50 Po 50/50 Megs 205 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piciosz Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 zdjęć nie ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczorRK Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Wrzucałem zdjęcia! Co jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 u mnie też nic nie widać-sprawdzałeś przed dodaniem posta czy wszystko jest OK? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczorRK Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Powiedzcie mi jak z tym wrzucaniem zdjęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 wrzucasz np. na photobucket i potem linkujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczorRK Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam. Mam do zaprezentowania pracę nad nowym nabytkiem mojego teścia, czyli Agilą z 2008r., kolor czarna perła, przebieg 26 000 km. Auto ogólnie zadbane i w dobrym stanie. Stan na zdjęciach. Głównym założeniem było pozbycie się swirli i rys. W związku z krótkim czasem jaki mogłem przeznaczyć na pracę, ok. 10 godz. wraz z umyciem auta i przygotowaniem do korekty nie miałem czasu na środek auta jak i większą relację zdjęciową (tylko kilka zdjęć).Pracę nad korektą zacząłem od zestawu: Meguiars 105 na padzie Lake Country Cutting Pad (trochę twardszy od żółtego 3M) jednak efekty mnie zadawalające nie pozwoliłyby na osiągnięcie żądanych efektów w czasie przeze mnie dostępnym. W zestawie 3M: FC+ i zielony pad efekty były widoczne dużo szybciej i przy takim zestawie zostałem. Żałuję, że nie miałem więcej czasu na drugi etap korekty pastą Meguiars 205, która nadałaby lakierowi blask i wydobyłby większą głębię koloru. Dwa ostatnie zdjęcia 50/50 z użyciem M205. Użyte środki: APC Nielsen Szampon Dodo Juice Born To Be Mild Glinka Blit Hamber 3M FC+, 3M zielony pad IPA Dodo Juice Lime Prime, 3M niebieski pad Wosk Fnish Care 1000P HI TEMP PASTE WAX Mimo krótkiego czasu jaki maiłem na korektę, osiągnięty efekt uważam za zadawalający a i teść był zadowolony... i ja na flaszę zarobiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Gdzie zdjęcia PO? Na tych PRZED mało co widać. Tyle roboty za flaszkę to interes życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Gdzie zdjęcia PO? Na tych PRZED mało co widać. Tyle roboty za flaszkę to interes życia. Może to są zdjęcia PO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 ladnie, malutki samochodzik, mozna w zimowy dzien sie wyrobic pozdrawiam na operze widac zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Na Chromie też śmigają Wcześniej nie śmigały teraz działają Dobra Robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 on kurcze fajna robota, czyli zestaw zielony korek plus LP daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi