qfel Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Witam Jak uratowac lub przynajmniej poprawic wyglad tych odpryskow fuszerkowo podmalowanych?
Piciosz Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2011 Zeszlifować papierem wodnym, zamalować jeszcze raz, tak żeby zakrywały dziury, jkak wyschnie zeszlifować papierem wodnym, polerka, na to klar, jak wyschnie zeszlifowac i polerka.
Masta Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 oo.. temat dla mnie Mam ten sam problem, w moim Audi mam czarny (perła) lakier i takie coś bardzo widać kolego qfel jak możesz to załóż gdzieś temat i wal fotki jak ci idzie ta polerka. Bo może i ja się na takie coś skuszę
Wesol Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2011 Jak zrobisz to też bym prosił o jakieś fotki , bo w skodzie mam zaprawki porobione i trochu kują w oczy
Masta Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Zeszlifować papierem wodnym, zamalować jeszcze raz, tak żeby zakrywały dziury, jkak wyschnie zeszlifować papierem wodnym, polerka, na to klar, jak wyschnie zeszlifowac i polerka. A jakim to papierem zrobić? wodny 2500 styknie?
qfel Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Masta proponuje 2500 i poprawic 3000, nie wiem czy mnie reszta poprze ja kompletuje sprzet i przy wolnej chwili
Masta Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 proponuje 2500 i poprawic 3000, nie wiem czy mnie reszta poprze ja kompletuje sprzet i przy wolnej chwili aha A jak będziesz szlifował te ryski papierem? Po prostu papier w rękę czy np. jakiś klocek drewniany owijasz papierem i wtedy ładnie same wybrzuszenie ścinasz ? I myślę że na koniec przejechać to UC i Scratchx 2.0 A ja czekam na maszynę jak już będzie to wtedy biorę się za całe auto tydzień mi pewnie zejdzie bo roboty od groma
rogo Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 A jak będziesz szlifował te ryski papierem? Po prostu papier w rękę czy np. jakiś klocek drewniany owijasz papierem i wtedy ładnie same wybrzuszenie ścinasz ? mały klocek albo koreczek szlifierski do papieru
spons Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 A jak będziesz szlifował te ryski papierem? Po prostu papier w rękę czy np. jakiś klocek drewniany owijasz papierem i wtedy ładnie same wybrzuszenie ścinasz ? Kawalek papieru na gumke od olowka lub cos podobnego i usuniesz tylko niezbedny nadmiar.
rogo Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Kawalek papieru na gumke od olowka lub cos podobnego i usuniesz tylko niezbedny nadmiar tylko chba ołówek z nową bumką zeby była plaska , ciekawe rozwiązanie, sprawdzone ?
spons Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 No ma sie rozumiec ze swierzy olowek :)Mozna tez kupic twarda gumke i wykorzystac ktorys z jaj bokow zeby powierzchnia byla troszke wieksza. Tak, sprawdzone, tym sposobem na wieksze 'gorki' mozna sobie pozwolic na duzo 'grubszy' papier.
rogo Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 spons - a jaki masz sposób na mocowanie papiery do tak małej powierzchni ?
spons Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2011 Tasma dwustronna, badz odrobina kleju na goraco (ten z chinskiego pistoletu)
Setop Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2011 i co jak prace z tymi odpryskami ? udało się je zamaskować? można jakieś aktualne foto?
SJake Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Dodam tylko, że takie maskowanie odprysków pt. "ciap ciap i new klar" to tylko takie tymczasowe rozwiązanie i należy o tym pamiętać.
Piciosz Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Dodam tylko, że takie maskowanie odprysków pt. "ciap ciap i new klar" to tylko takie tymczasowe rozwiązanie i należy o tym pamiętać. czyli co, oddawac cały element do malowania ? czy np. malować aerografem tylko odpryski.
Masta Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 czyli co, oddawac cały element do malowania ? kiedyś słyszałem że taki lakier który ''sami walniemy'' nie będzie tak samo mocny jak ten z fabryki. Prawda to ?
yukon Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2011 w fabryce malowany jest nowy element i przechodzi on wszystkie procesy od początku (kilka warstw). musi być dobry lakiernik "magik" żeby temu dorównać
Checio Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Dodam tylko, że takie maskowanie odprysków pt. "ciap ciap i new klar" to tylko takie tymczasowe rozwiązanie i należy o tym pamiętać. czyli co, oddawac cały element do malowania ? czy np. malować aerografem tylko odpryski. Aerograf kładzie bardzo cienką warstwę lakieru więc trzeba by było dużo warstw kłaść, a dodatkowo zapylisz okolice odprysku, chyba że je dokładnie okleisz,jeśli lakier metalik to ziarno się inaczej ułoży, zaprawka pędzelkiem ew zastruganą drewnianą końcówką pędzelka daje lepsze efekty. A jak nie zaprawka to lakierowanie, nie koniecznie całego elementu, można wycieniować bazę a cały element tylko bezbarwnym polecieć.
Rekomendowane odpowiedzi