Gość Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Czy zna ktoś środki, produkty do stosowania na grafikę na oklejone auto aby lepiej ją zabezpieczyć? Chodzi o to aby grafika była trwalsza i szybko nie wyblakła.
kanar Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Wosk chroniacy przed uv moglby pomoc, ale to tylko moje przypuszczenie nie potwierdzone żadnymi testami.
jodan Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Niedawno na tvn turbo był materiał o oklejaniu samochodów i koleś, który się tym trudni powiedział, że pielęgnacja takiego samochodu nie różni się w niczym od konserwacji zwykłego lakieru, zresztą na forum, są przynajmniej dwa przykłady pracy z folią i patrząc na kosmetyki tam użyte nie są to jakieś specjalne w tym celu stworzone produkty, oczywiście pomijam fakt, że są to kosmetyki z najwyższej półki.
spons Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 No nie koniecznie, sa folie ktore nie lubia destylatow ropy (przynajmniej tak twierdza producenci), choc nie spotkalem jeszcze nikogo komu by to zaszkodzilo Co do zabezpieczenia grafiki, przed oklejaniem folia powinna zostac zabezpieczona filtrem na ploterze, zapomnialem jak sie to nazywa
Gość Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2011 W tym temacie polecam mój sklep w którym znajdziesz m.in szampon i środek nabłyszczający nie zawierający wosku. www.vinyloff.pl
Pzwmichu Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2011 Mam oklejonego Hiluxa od ponad 2,5 roku i jedyne co potrzeba folii to wosk nakładany identycznie jak na resztę karoserii Grafika po dobrym wosku nabiera super kolorów
Rekomendowane odpowiedzi