Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W temacie PP, to czy najepszym aplikatorem bedzie bawelniany ?
Na pewno będzie lepszy niż z mikofibry, bo z mikry się nie nadaje do PB PP.
JA dużo z nim pracowałem' date=' na różne sposoby i ciężka sprawa.. Daje efekt pogłębienia koloru.. ale też szału niema. [/quote']
Moje odczucia są dokładnie takie same jak lakikwap, PP poprawił wygląd lakieru, ale na kolana nie rzucił. Zresztą nie taka jego rola. W końcu to jest czysty cleaner a nie glaze czy odżywka.
Dokładnie, to tylko czysty cleaner w dodatku ciężki w aplikacji!

Ja będę pracował z PB PP na 3 sposoby, w końcu musi zatrybić :D

1. Aplikator z bawełny, naniesienie cieniutkiej warstwy na jeden element i starcie mikrofibrą po zemgleniu.

2. Aplikator piankowy (Megsa) i działanie na jednym elemencie do wypracowania.

3. Aplikator gąbkowy do pracy ręcznej (Lake Country) i działanie na jednym elemencie do wypracowania.

Mam nadzieję, że nie będzie się mazał :kox:

Zawsze PB PP pozostaje jako cleaner do felg pod wosk lub jako cleaner do szyb!

Opublikowano

po swoich doswiadczeniach z PB PP mogę powiedzieć że najłatwiej się pracowało poprzez wypracowanie (chociaż ciężko uzyskać całkowite) i od razu spolerować fibrą. jak zostawiłem go do wyschnięcia w dosyć ciepły dzień to potem ledwo udało mi się go zeskrobać :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mialem dzisiaj okazje przekonac sie, ze PP to bardzo dobry cleaner. Zabralem sie w koncu za doczyszczenie maski pod spodem. Gruby zapieczony brud, po prostu sajgon. APC zmylo tylko powierzchownie, niestety pod spodem zostal szary nalot ktorego srodek nie chcial juz ruszyc. Balem sie, ze nie zejdzie i tak juz bedzie musialo zostac. Najpierw sprobowalem AG ITR. Bylo lepiej ale tylko troche. Lekko ruszyl nalot i w dodatku strasznie sie mazal. Siegnalem po PP i ten bez wiekszego problemu wszystko doczyscil. Takze duzy plus dla srodka za skutecznosc, bez niego nie dal bym rady! Na prawde bylem po ogromnym wrazeniem :good:

Drugi plus to dzialanie na szybach. Na fibrze z stanowczym dociskiem da rade usunac water spoty :good:

Chcociaz nadal twierdze, ze srednio sie z nim pracuje. Ciezko go wytrzec do konca. Po uzyciu polecam przetarcie IPA zeby pozbyc sie resztek.