Skocz do zawartości

Szukam czegos do usuwania smoly i jakis fajny APC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy benzyna ekstrakcyjna to to samo co rozcieńczalnik ekstrakcyjny? bo kupiłem sobie właśnie takie coś

ma domieszkę wspomnianego tu ksylenu.... bezpieczne dla lakieru?

czy "czysta" benzyna ekstrakcyjna jest w ogóle dostępna w sprzedaży? - bo nigdzie nie widziałem, a różne wypowiedzi na necie czytałem....

Opublikowano

piszczek, K2 nawet daje radę ale nie spodziewaj się cudów, trochę własnej pracy łapkami Cię czeka jeżeli już kupiłeś, do tego strasznie śmierdzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jordan, no właśnie z tą benzyną jest jakoś pomieszane ze względu na akcyzę itp

ponoć w butelkach to samo, ale nazwa inna :)

w nazwie nie może być "benzyna" jak dobrze pamiętam

Opublikowano

a ja do smoły polecam bardzo preparat firmy bioline asfalt zmyl mi z felg stare kropki asfaltu po roku a żaden środek do felg nie ruszał tego cena prawie jak cena nafty

Opublikowano

Ja zawsze używam zwyczajnej nafty oświetleniowej dostępnej bez problemu. do butelki dokręcam atomizer i spryskuję sobie po kolei każdy element a po chwili ścieram. nigdy nie mialem zadnych problemow a taką operację przeprowadzam co rok.. Po zabiegu ponowne mycie i jest ok

Opublikowano

to fakt...ja używam Autosmart plus 10, jak dla mnie jeden z lepszych produktów jakie stosowałem do smoły, zobaczymy w następny weekend jak sobie poradzi z resztkami kleju...

Opublikowano

na plastiki trzeba rzeczywiście uważać, środek ma w sobie naftę i jest naprawdę wydajny, ja rozpylałem lekką mgiełkę zostawiałem na chwilę i czyściłem mikrofibrami janka małymi, zeszło wszystko bez zbędnego czasowego machania :mrgreen: