Jordan Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 czy benzyna ekstrakcyjna to to samo co rozcieńczalnik ekstrakcyjny? bo kupiłem sobie właśnie takie coś ma domieszkę wspomnianego tu ksylenu.... bezpieczne dla lakieru? czy "czysta" benzyna ekstrakcyjna jest w ogóle dostępna w sprzedaży? - bo nigdzie nie widziałem, a różne wypowiedzi na necie czytałem....
dzierzaGST Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 piszczek, K2 nawet daje radę ale nie spodziewaj się cudów, trochę własnej pracy łapkami Cię czeka jeżeli już kupiłeś, do tego strasznie śmierdzi
juventinio2603 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 np. poorboy's bug spuash, mothers tar remover, glinka
abstinent Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jordan, no właśnie z tą benzyną jest jakoś pomieszane ze względu na akcyzę itp ponoć w butelkach to samo, ale nazwa inna w nazwie nie może być "benzyna" jak dobrze pamiętam
kostek73 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Jordan, na stronach tego samego producenta masz to: http://www.dragon.biz.pl/product.php?ca ... item_id=10 Jeśli sobie porównasz opisy to się okazuje, że produkty te mają np. inną temperaturę zapłonu. To co kupiłeś jest benzyną ekstrakcyjną z dodatkiem ksylenu. "czysta" benzyna jest dostępna w sprzedaży.
gomez Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 a ja do smoły polecam bardzo preparat firmy bioline asfalt zmyl mi z felg stare kropki asfaltu po roku a żaden środek do felg nie ruszał tego cena prawie jak cena nafty
barti Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Ja zawsze używam zwyczajnej nafty oświetleniowej dostępnej bez problemu. do butelki dokręcam atomizer i spryskuję sobie po kolei każdy element a po chwili ścieram. nigdy nie mialem zadnych problemow a taką operację przeprowadzam co rok.. Po zabiegu ponowne mycie i jest ok
paull Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 po niektórych preparatach tego typu strasznie śmierdzą mikrofibry
daniels Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2011 to fakt...ja używam Autosmart plus 10, jak dla mnie jeden z lepszych produktów jakie stosowałem do smoły, zobaczymy w następny weekend jak sobie poradzi z resztkami kleju...
paull Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 daniels, czytałem że Autosmart plus 10 może reagować z plastikami i chyba on ma w składzie naftę. Dużo trzeba go użyć aby usunąć kropki asfaltu?
daniels Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 na plastiki trzeba rzeczywiście uważać, środek ma w sobie naftę i jest naprawdę wydajny, ja rozpylałem lekką mgiełkę zostawiałem na chwilę i czyściłem mikrofibrami janka małymi, zeszło wszystko bez zbędnego czasowego machania
paull Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2011 ja jeszcze przemywam plastiki mokrą mikrofibrą żeby po pewnym czasie nie odbarwiło mi plastików.
Rekomendowane odpowiedzi