Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest to mozliwe ze po nieprawidłowej polerce lakieru moze sie po jakims czasie zaczac łuszczyc klar na karoseri??

Opublikowano

może, jeśli za dużo ściągnąłeś i w którymś miejscu przetarłeś do bazy, wtedy koło tego przetarcia może się łuszczyć,

Opublikowano

Ogólnie chodzi oto ze cwiczyłem sobie na starej bmw 5 ojca i na 100 procent nie przetarłem do bazy ,wszystko było pieknie przez jakies 3 miesiace a tu nagle zaczoł złazic klar z drzwi z tylniej klapy i ze zderzaków .

Opublikowano

Nie lakierzu nie przegrzałem tez bo wiem jak to wyglada ,auto widac ze było lakierowane moze ktos przesuszył baze i dlatego złazi klar co??bo niewydaje mi sie zebym ja to polerką zepsuł

Opublikowano

cash, mozna polerowac ale tylko politurami ,dopiero po jakims czasie jak lakier dobrze stwardnieje wtedy mozna juz uzywac mocno sciernych past .

W moim przypadku lakier był juz napewno twardy poniewaz auto od dłuzszego czasu gosciło na podwórku.

Opublikowano

A czy istnieje jaka inna forma naprawy oprócz ponownego lakierowania?

niestety nie, i poza tym jeśli chcesz aby lakier porządnie się trzymał to najlepiej wyczyścić do blachy i od nowa wszystkie warstwy nałożyć

Opublikowano

@malkom dzięki, niestety kupiłem auto gdzie na błotniku było widać, że coś jest nie tak z bezbarwnym, po polerce wylazło bardziej i stąd moje pytanie.