bucki Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Czy jest to mozliwe ze po nieprawidłowej polerce lakieru moze sie po jakims czasie zaczac łuszczyc klar na karoseri??
malkolm Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 może, jeśli za dużo ściągnąłeś i w którymś miejscu przetarłeś do bazy, wtedy koło tego przetarcia może się łuszczyć,
bucki Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ogólnie chodzi oto ze cwiczyłem sobie na starej bmw 5 ojca i na 100 procent nie przetarłem do bazy ,wszystko było pieknie przez jakies 3 miesiace a tu nagle zaczoł złazic klar z drzwi z tylniej klapy i ze zderzaków .
malkolm Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 a może przegrzałeś lakier, ja nigdy nie miałem takiego problemu,
bucki Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Nie lakierzu nie przegrzałem tez bo wiem jak to wyglada ,auto widac ze było lakierowane moze ktos przesuszył baze i dlatego złazi klar co??bo niewydaje mi sie zebym ja to polerką zepsuł
maestro00 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 Za bardzo wyschła baza i klar nie związał. Kolejny lakiernik dał ciała.
bucki Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2010 No własnie tak myslałem , ale pózniej juz sie zastanawiałem czy co czasem nie moja wina
cash Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 z tego co wiem po lakierowaniu trzeba troche odczekac z polerka zeby lakier stwardnial...
bucki Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2010 cash, mozna polerowac ale tylko politurami ,dopiero po jakims czasie jak lakier dobrze stwardnieje wtedy mozna juz uzywac mocno sciernych past . W moim przypadku lakier był juz napewno twardy poniewaz auto od dłuzszego czasu gosciło na podwórku.
bumblebee Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 A czy istnieje jaka inna forma naprawy oprócz ponownego lakierowania?
malkolm Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 A czy istnieje jaka inna forma naprawy oprócz ponownego lakierowania? niestety nie, i poza tym jeśli chcesz aby lakier porządnie się trzymał to najlepiej wyczyścić do blachy i od nowa wszystkie warstwy nałożyć
bumblebee Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 @malkom dzięki, niestety kupiłem auto gdzie na błotniku było widać, że coś jest nie tak z bezbarwnym, po polerce wylazło bardziej i stąd moje pytanie.
Rekomendowane odpowiedzi