Sheppardpl Opublikowano Czwartek o 22:40 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:40 Witam, czy jak oddawaliscie auto do detailingu to spisywaliscie normalna umowe? Czy to bedzie dziwne jezeli poinformuje detailera ze zrobilem dokumentacje zdjeciowa tak zeby miec w razie czego podkladke gdyby ktos tam uszkodzil mi auto? Wiem ze moze wydawac sie to troche nadgorliwe ale auto za pol banki to logiczne ze nie chcialbym zeby jakis praktykant mi je uszkodzil a mialem niestety podobna sytuacje w przeszlosci. Jak sie najlepiej tutaj zabezpieczyc?
AndrewZS Opublikowano Piątek o 04:23 Zgłoś Opublikowano Piątek o 04:23 Dobrze kombinujesz, ale... Wątpię, że dasz radę zrobić dokumentację zdjęciową całego auta z uwzględnieniem najmniejszych szczegółów. Raczej należy zrobić tak jak w dobrych warsztatach mechanicznych - protokół przyjęcia - wspólną inspekcja i opis ew. uszkodzeń wraz ze zdjęciami. Wtedy to ma sens i siłę dowodową w razie "w". Twoje jednostronne zdjęcia nie będą dowodem, gdyż mogły powstać przed uszkodzeniem, a dostarczeniem do studia. Celował bym w renomowane studio, które ma takie praktyki oraz polisę OC, a nie szukanie cenowej okazji.Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka 1
Shoober Opublikowano Sobota o 07:10 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:10 @AndrewZS pracowałem w dużych studiach i jest dokładnie tak, jak mówisz. Wspólne oględziny, zdjęcia i protokół. Jeśli nie, to uciekać.
Rekomendowane odpowiedzi