Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, idąc radami z forum wziąłem się za klosze w BMW E46 i wyszło w porządku ale kończyłem na papierze P1000 i lakier z puchy 2K i nie wyszło idealnie (skórka pomarańczy) ale dla mnie zadowalająco, natomiast dzisiaj podjąłem się za zrobienie kloszy w Saabie znajomego i wyszło tragicznie, idąc za radami z forum użyłem ręcznie na mokro papierów 400, 600, 800, 1000, 1200, 1500 +Menzerna HCC400 najpierw na futrze potem na twardym padzie, na koniec Menzerna FF3000 na miękkim padzie (wszystko na wkrętarce) + powłoka ceramiczna do zabezpieczenia. Niestety wyszła tragedia, pozostawało pełno rys a klosz nadal jest matowy. Rozumiem ze muszę wrócić do początku i być może zejść niżej z gradacją? Mam do dyspozycji tylko wspomnianą wkrętarkę z nakładką na rzep, może zrobić 400 + 600 wkrętarką na sucho, potem 600 ręcznie na mokro i tak dalej? Do jakiej gradacji dojechać? Podobno Menzerna hcc400 wyciąga rysy już po 1200 dlatego na bezpiecznie dojechałem do 1500.
Proszę doradźcie mi jak teraz do tego podejść żeby to uratować. 

2A4ED0A8-27CF-4CA2-B284-02BAB211ADD8.jpeg

FE3A2709-7279-49A5-A6FE-3EBDA0C7CAA4.jpeg

A751E997-0705-455B-AE22-83DB4B9AD19A.jpeg

Opublikowano

@Arden75 odpowiem Ci w tym temacie, bo widzę, że napisałeś dwa. 
Błąd leży w zbyt wczesnym zakończeniu szlifowania. 
Lampy „pod polerkę” jedziemy papierami od przykładowych 400 do 3000. 
To co jest napisane na opakowaniu pasty polerskiej to trzeba na dwa podzielić. 
Zrób od nowa papierami na mokro od 400 do 3000, następnie wypoleruj klosz a powinno być nieporównywalnie lepiej 🙂

Opublikowano

@t.sienkiewicz91 ogólnie tym papierem 400 nie zjechałem wszystkich rysek już od samego początku, bardzo twardy zawodnik te klosze, cofnąć się do gradacji 320 lub niżej czy może zrobić 400 i 600 maszynowo na sucho i wtedy 600 na mokro już ręcznie itd?

Opublikowano

@Arden75 ciężko o idealną recepturę, bo każda lampa jest inna. Jeśli robisz maszynowo to 400 na sucho powinno zdjąć wszystkie rysy, kwestia czasu pracy tym papierem, potem już wszystko na mokro od 400 w górę.