mtbfreak Opublikowano 9 Marca Zgłoś Opublikowano 9 Marca Chcę wypolerować szybę w starym motocyklu. Wydaje mi się, że procedura taka jak przy kloszach lamp. Nie chciałbym jednak popelnić błędu bo nie będzie łatwo o drugą taką. Rozumiem, że papiery na mokto ręcznie + polerka (mam rollera adbl) ale czym to zabezpieczyć? Jakiś lakier czy folia? Obecnie na szybie wygląda jakby był bezbarwny.
mtbfreak Opublikowano 10 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca @zeea Tworzywo. Oryginalna szyba CBR 600 F3. Jest sporo rys ale nie są głębokie, lekko zżółknięta.
Antonina1 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca W dniu 9.03.2025 o 19:36, mtbfreak napisał(a): Chcę wypolerować szybę w starym motocyklu. Wydaje mi się, że procedura taka jak przy kloszach lamp. Nie chciałbym jednak popelnić błędu bo nie będzie łatwo o drugą taką. Rozumiem, że papiery na mokto ręcznie + polerka (mam rollera adbl) ale czym to zabezpieczyć? Jakiś lakier czy folia? Obecnie na szybie wygląda jakby był bezbarwny. Tak, jak przy kloszach papiery wodne, polerka i gotowe. Żeby nie zmatowiało, psiknij bezbarwnym lakierem albo oklej folią PPF. Możesz też dać ceramikę na plastik.
Rekomendowane odpowiedzi