marcineke Opublikowano 30 Października 2023 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2023 Hej Temat dziwny ale mnie ostatnio zastanawia. Żona używa jakiegoś tam pędzelka do środka i z piana dobrze sobie radzi ale już podając IC z triggera praktycznie zero piany. Ja znów mam ulubiony pędzel i on tworzy pianę jak szalony. Więc postanowiłem się pobawić pędzelkami i sprawdzić co i jak. Podpowiedzcie o co chodzi bo nie musiałem że takie różnice będą. W mini teście . 1.Soft99 biały do wewnątrz 5. 2.Soft99 zwykły na zewnątrz 3 Work Stuff sztuczne długie włosie 4. Chyba Work Stuff który dostałem do Irina 5.K2 czarny- nówka użyty pierwszy raz. Pędzle służą mi kilka miesięcy, używane tylko z IC lub Apc i to wewnątrz , do zewnętrznych prac i z mocniejszą chemia używam innych pędzli. Pierwszy test, skrzynka na wiertarkę, brudna, powierzchnia chropowata, punkt odniesienia Fresso IC, coraz bardziej się z nim lubię. Wszystkie pędzle dawały pianę, największą Work Stuff naturalny i K2 ale piana byka wszędzie ok. Test drugi Drzwi Subaru Tu widać dla czego ten test, obydwa softy jakbym wodę tarł, Work Stuff sztuczny delikatna piana, Work naturalny piękna gęsta piana, K2 przyzwoita piana . TEst trzy Stół gładki Jedynie Work naturalny daje piękna pianę, K2 przyzwoitą , reszta tragedia. Teraz zobaczyłem jaka jest różnica między pędzlami, do niedawna orzeł to był pędzel.... Dodatkowo skrzynkę później wyczyściłem Apc 1:10 z Auto Grapha i wyszła ogromna różnica w sile czyszczenia produktów, Apc widać że sporo lepiej czyści. Po IC zostało trochę brudu, po Apc było idealnie. Czyli kupując pędzle na co zwracać uwagę, do niedawna sporo tu osób pisało po co płacić za drogie pędzle detailingowe, te z Actiona są tanie i lepsze ....no chyba jednak nie. 1
Rekomendowane odpowiedzi