Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Przedstawiam wam autko mojej siostry Astra 3 z 2008 roku, autko myte tylko na dwa wiaderka i raz na jakis czas piana aktywną. Samochód nigdy nie widział myjni automatycznej i nie bedzie widział. Autko było najpierw umyte myjka ciśnieniową: - piana aktywna Tenzi Tan Car następnie umyte na dwa wiaderka - MEGUIARS NEXT GENERATION CAR WASH Kolejny etap to glinka: - Bilt Hamber Regular, jako poślizgu użyłem QD+ Następnie był nakładany: - POORBOY'S WORLD POLISH WITH SEALANT - ręcznie. Po tym etapie przyszła pora na wosk: - Collinite no. 476 - do nakłądania aplikator Meguiars Soft foam i do polerki microfibra - inne mikrofibry Dodatkowo zostały użyte takie środki jak: - aplikatory , microfibry - do opon K2 Blos - do felg Sonax - sonax do szyb - sonax extreme do plastików wewnętrznych - plak Czas jaki na to wszystko poświęciłem to około 10h Autko przed przystąpieniem do prac: Efekt końcowy. Mile widziane porady i sugestie na przyszłość. Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieszacz Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 . Samochód nigdy nie widział myjni automatycznej i nie bedzie widział. Chyba,że zmieni właściciela.Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Gratulacje najs robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrabit Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Efekt końcowy - pierwsza fotka, są zacieki na masce, później ich nie ma. Domyślam się że fotka przed przystąpieniem do prac nieumyślnie trafiła do do efektu końcowego Ładna Astra, piękny lakier! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 . Samochód nigdy nie widział myjni automatycznej i nie bedzie widział. Chyba,że zmieni właściciela.Super Następny właściciel to ja [ Dodano: 9 Sierpień 2010, 21:04 ] Efekt końcowy - pierwsza fotka, są zacieki na masce, później ich nie ma. Domyślam się że fotka przed przystąpieniem do prac nieumyślnie trafiła do do efektu końcowego Ładna Astra, piękny lakier! Trafne spostrzeżenie, fotka usunięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camel- Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Bardzo fajnie. Ale jeśli mowa o detailingu, to zapomniałes o pedałach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Bardzo fajnie. Ale jeśli mowa o detailingu, to zapomniałes o pedałach Ups. Faktycznie zapomniałem, poprawimy to, ale dziś jeszcze czyszczenie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 miniu211 jak oceniasz K2 Blos? na zdjęciach wygląda fajnie, a jak z trwałością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 miniu211 jak oceniasz K2 Blos? na zdjęciach wygląda fajnie, a jak z trwałością? wygląda fajnie, ale z trwałością kiepsko. Kiedys kupiłem, ale juz więcej nie kupię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 właśnie pytam bo ostatnio się K2 ceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jorgus Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 wszystko ręczna robota czy uzywałes maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 wszystko ręczna robota czy uzywałes maszyny Wszystko reczna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi