marcineke Opublikowano 11 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2023 Witajcie Postanowiłem podzielić się wrażeniami z aplikacji topowej powłoki od Zvizzera, 5 letnia grafenowa. Pacjent Bmw , świeże, piękne z cudownym kolorem .... biała perła Auto przygotowane będzie systemowo Zvizzerem.... Umyte, przygotowane zgodnie ze sztuką do korekty, smoły praktycznie zero , trochę rdzy lotnej się uzbierało....autko bardzo zadbane , znalazłem może 3-4 rysy więc praktycznie całe auto zrobione MC3000 , ryski przejechane najnowszym HC1500 bardziej z ciekawości bo pewnie MC3000 by sobie z tym poradziła....czy działa, pewnie tak bo przejechałem niebieskim padem Zvizzer Thermo 3 przejazdy i wszystko znikło.Na szczęście nie musiała pasta pazurów pokazywać bo większych wad nie było. Korekta skończona, jutro rano odtłuszczenie IPA 1:1 ,drugie odtłuszczenie Fireball Reborn i jedziemy z powłoką. Zdjęcia z pracy wczoraj i dziś, auto mam cały tydzień więc się nie spieszymy.... Zapraszam do śledzenia wątku. 5
marcineke Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 No to wstaliśmy rano aby temperatura nie była jeszcze wysoka i jedziemy ... Odtłuszczanie IPĄ z Tenzi i drugi raz Fireball Reborn.Powłoki miałem 20 g, wg producenta 50 ml wystarczy na 2 czy nawet 3 samochody.... Aplikacja bajera, kropelnik podaje jak szalony za dużo na raz, jest dość tłusto choć bez przesady, docieranie bajka, zebranie 1 fibra, dotarcie druga.Polożylem kilka już powłok określam tą w top 1. Ogromnym plusem że inspekcja po skończeniu lampą i na świetle słonecznym nie wykazała żadnego nie dotarcia co miało miejsce i przy Cleantle Admire jaki i czy elastomerze Aqua e-coating. Przytrzymałem na bagażniku jakieś 2-3 minuty i już było ciężej.Zapach typowo powłokowy.Auto BMW 3 , więc jakieś bardzo wielkie nie jest, niestety powinno się położyć 2 warstwy a ....brakło na jedną. Powłoka skończyła się przy pierwszej warstwie na przednim zderzaku który robię przedostatni, brakło na dach A gdzie druga warstwa? Na dach wylądowała inna powłoka Cleantle Admire której miałem końcówkę buteleczki. Niestety zawiodłem się na wydajności powłoki.....Neoxal 111 na auto podobnej wielkości weszło mi 11 g, na drugie minimalnie mniejsze auto bardzo szastając 16 g. Czy kupiłbym ponownie powłokę Zvizzer? 600 zł i tak naprawdę 50 ml wystarczy na 1 auto w 2 warstwach to wychodzi bardzo drogo więc nie, czy aplikacja była przyjemna ....tak nawet bardzo. Jeśli chodzi o położenie 2 warstw to tłumacze to tym że to powłoka 5 letnia więc potrzebuje 2 warstw.... Tylko nerwowo jak brakło... Na razie jestem zły bo jeszcze felgi mi zostały i muszę kupić jakąś porządną następna powłokę.Mam nadzieję że 1 warstwa wytrzyma sporo czasu..... Jeszcze znalazłem następną wadę ...butelka jest całkowicie nie przezroczysta i ciężka i o braku powłoki zorientowaliśmy się dopiero jak przestała lecieć ....bo nie widać stanu ..... Teraz stoi na słońcu i się wygrzewa. Ładny skurczybyk 8
zeea Opublikowano 12 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Ja wiem, że słońce, temperatura, ale powłoka w pierwszych godzinach utwardza się i nie martwią Cię jakieś zapylenia, zanieczyszczenia z zewnątrz które mogłyby negatywnie wpłynąć na świeżą powłoke ?
marcineke Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2023 Wystawiłem na słońce na 3 godziny potem zaszło słońce to schowałem do garażu.... Słońce przyspiesza utwardzenie, nawet dystrybutor pewnej powłoki sam mi kiedyś zasugerował żeby zaraz po aplikacji na słońce wystawić ....ładnie się wyszkli.
swirus Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 Po jakim czasie zbieranie i docieranie po 1min, skoro 2-3 to za dużo? ile fibr zużyłeś na samochód? czy elementy typu słupki i elementy zderzaka w piano black tez można leciec powłoką? czy lampy przod i tył tez można zabezpieczyć?
marcineke Opublikowano 13 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2023 @swirus Lampy i piano i plastiki w połysku wszystko leciałem.Docieranie od razu po położeniu ...żona zakłada idzie na następny element a ja docieram ....zero oporu i problemów.Ja jechałem na 2 fibry, jedną zbierałem nadmiar drugą docierałem... 2-3 minuty może to nie za dużo ale już lekki opór był ....ale docieranie od razu oporu nie ma wogóle...
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 18 Lipca 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @marcineke Bardzo fajna relacja! Co do zużycia powłoki, może trzeba trochę lepiej wyczuć ten kroplomierz, bo zdecydowanie za dużo jej zeszło. I jak udało Ci się zmierzyć ilość powłoki w butelce? Bo 20g to niekoniecznie 20 ml.
marcineke Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @ZviZZer no fakt ....nowa butelka to 146 g, przed aplikacją miałem 121g , pusta butelka to jakieś 102g. Fakt wychodzi że 50ml to nie 50g. Takie zboczenie że ważę powłoki i pasty przed i po użyciu... Auto wyszło bosko.... https://vm.tiktok.com/ZGJV8dVAy/ Jak tylko trafi się chętny na taką powłokę kupię bez zastanowienia....
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 18 Lipca 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 @marcineke 19g wychodzi jakieś 16ml, więc faktycznie na dwie warstwy mogło trochę braknąć W przypadku samochodu o takich gabarytach, raczej więcej niż dwóch pojazdów nie zabezpieczymy z butelki. Więc z jednej strony trochę za dużo powłoki, a z drugiej strony za wiele jej nie było w butelce. Ale bardzo nas cieszy pozytywna opinia
swirus Opublikowano 18 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 W piątek nakładałem powłokę na cuprę formentor i wyszedł kocur. Potwierdzam słowa @marcineke , ze kiedy jest ciepło 23-25 stopni w garażu to najlepiej zbierać nadmiar po 1min od położenia, po 3min jest rzeczywiście większy problem z dotarciem. Jak zważę butelkę po aplikacji to wrzucę info ile zeszło. OT pierwszy raz kładłem powłokę
marcineke Opublikowano 18 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2023 Klient odebrał auto, zachwycony. Zrobiliśmy test hydro prawie z kolegą sikali z wrażenia, do tego dmuchawą wysuszyłem auto w kilka sekund ...goście zaniemówili z wrażenia....Z uwagi na to że położyłem 1 warstwę zaproponowałem za rok darmowy serwis to położę drugą warstwę żeby był zadowolony, choć umawialiśmy się na jakąś 3 letnią powłokę więc ma być z czego zadowolony.Za niską cenę otrzymał produkt premium. Ech....szkoda że nie mam więcej aut ...mógłbym takie coś robić na codzień....a nie weekendowo. 1
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 19 Lipca 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2023 @marcineke To teraz tylko liczyć na to, że zadowolony klient będzie polecał usługi dalej Chociaż darmowych serwisów nie polecamy, szanujcie swoją pracę @swirus I jak wrażenia z aplikacji pierwszej powłoki?
marcineke Opublikowano 19 Lipca 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2023 @ZviZZer mam tą na razie przyjemność że Detailing to moja przyjemność, nie muszę myśleć czy do garnka wystarczy ....na dziś jedyne koszty to chemia i podatki....ale w najbliższej przyszłości ..... Jutro darmowy wosk Fireball na dużym Volvo, po niedzieli darmowy wosk Zvizzer na zabytkowym Fiacie 125. Bawimy się i pracujemy na markę..... 1
swirus Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2023 @ZviZZer przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale miałem urwanie głowy i nie zerkałem na forum. Reasumując, najpierw wydajność po położeniu 2-óch warstw: waga butelki z pozostałą powłoką to 123g. Wrażenia po położeniu super, po pierwszych deszczach i letnim brudzie powłoka to kocur. Lampy przód i tył oraz dekory w piano black również poleciałem powłoką Pierwszy raz mając do czynienia z powłoką pozabezpieczałem uszczelki taśmami i czarne matowe plastiki również bo bałem się żeby nic nie zepsuć na nie swoim samochodzie. W jednym miejscu pod relingiem na dachu jest niedotarta powłoka na obszarze jakieś 2cmx1cm. Jak można to ogarnąć? Czy trzeba polerować cały dach? Czy może można z tym jeździć i nie będzie to szkodzić powłoce lakierniczej? Bo naprawdę trudno to dojrzeć.
Dystrybutor ZviZZer Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 W dniu 1.08.2023 o 20:12, swirus napisał(a): @ZviZZer Pierwszy raz mając do czynienia z powłoką pozabezpieczałem uszczelki taśmami i czarne matowe plastiki również bo bałem się żeby nic nie zepsuć na nie swoim samochodzie. W jednym miejscu pod relingiem na dachu jest niedotarta powłoka na obszarze jakieś 2cmx1cm. Jak można to ogarnąć? Czy trzeba polerować cały dach? Czy może można z tym jeździć i nie będzie to szkodzić powłoce lakierniczej? Bo naprawdę trudno to dojrzeć. Powłokę spokojnie można aplikować na plastiki. Na uszczelki celowo nie aplikowalibyśmy, ale też nic się nie stanie. Jak powłoka się utwardziła, to jedynie polerowanie wchodzi w grę, ale jeśli to jest w mało widocznym miejscu, to chyba najlepiej zostawić po prostu. Nic się nie uszkodzi.
Rekomendowane odpowiedzi