keza Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2023 Turtle Wax Hybrid Solution Ceramic Spray Coating Opis ze strony producenta. SPECJALNA OPRACOWANA FORMUŁA DO DŁUGOTRWAŁEJ CERAMICZNEJ OCHRONY NA POWIERZCHNI POJAZDU. TEN ŁATWY W UŻYCIU PRODUKT ROZPYLA SIĘ I ŚCIERA PRZY BARDZO NIEWIELKIM WYSIŁKU. JEDNOCZEŚNIE POZWALA NA UZYSKANIE DOSKONAŁEGO POŁYSKU I OCHRONY. Chroni lakier dzięki zapewnieniu niezrównanej hydrofobowości i powłoce ceramicznej, która będzie trwała co najmniej 6 miesięcy. Zapobiega ponownemu osadzaniu się brudu na powierzchni lakieru. Łatwy w użyciu produkt rozpyla się i ściera przy bardzo niewielkim wysiłku. Tropikalny zapach. Jest to mój pierwszy produkt z rodziny Turtle Wax. Przygodę zaczynamy dosyć nie typowo ze względu, że środek ląduje na felgach. Zdecydowałem się go położyć na felgi ponieważ są one nie zabezpieczone i niedługo będą zdjęte z samochodu. Chcę sprawdzić jak się zachowa na felgach. Czy w ogóle jest sens stosowania tego preparatu na kołach. Koła zostały wymyte P&S Brake Buster 1:10, a następnie powierzchnie odtłuściłem K2 Klinet. Zostawiłem koła w spokoju na 30 minut , żeby odparowała powierzchnia. Aplikacja - dwa strzały na felgę i pozostawienie około minutę. W tym czasie psiknąłem drugie koło i poszedłem docierać. Docieranie bezproblemowe. Na tą chwilę mogę powiedzieć, że koła nabrały połysku i to są jedyne moje spostrzeżenia wizualne. Resztę będę obserwował i się dzielił spostrzeżeniami w trakcie robionych kilometrów. Zapominał bym o jednym ważnym aspekcie, który umila pracę. Jest to zapach który w garażu bardzo fajnie się unosi . Pozdrawiam wszystkich i do następnego..... 7 2
Rekomendowane odpowiedzi