Quality Opublikowano 6 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2023 Hej, Kupiłem okulara - Mercedes W210. Wcześniejszy właściciel wpadł na pomysł pomalowania go w ostatni kolor przed złomem (żart). Całe auto jest pomalowane plastidipem (lub inną marką), czyli gumą w sprayu. Warstwa jest na tyle cienka, że po podgrzaniu odrywa się malutkimi skrawkami. Sama myjka ciśnieniowa niedużo pomaga (myjka bezdotykowa z gorącą wodą i proszkiem czyszczącym) - może 3% zdrapało z auta. Próbowałem mieszanki popsikania TAR&GLUE z k2 i efekt taki: DIMER w ogóle nie chwytał tej gumy. Liczę na porady co mogę zrobić, żeby usprawnić moją pracę? Jakiego środka użyć? Za każdą radę z góry dziękuję
Detalista Opublikowano 7 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 Nigdy nie używałem, ale może to by pomogło? Widzę, że da się to kupić na popularnym serwisie
Quality Opublikowano 7 Lutego 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2023 @Detalista Teoretycznie ok ale z tego co widzę to podobne działanie jak tar & glue. Za 60 zł jest taki środek 750 ml. To myślę czy nie lepiej kupic za 90 zł prickbort mac 124 - 2,5l
Rekomendowane odpowiedzi